Kiedy poddałem w wątpliwość małe zainteresowanie tą opcją skoro wszyscy świadomi użytkownicy go przesuwali w lewo i chciałem się dowiedzieć w jakiej pozycji został on zakodowany na stałe dostałem taką odpowiedź:
Dzieki zwiekszeniu wydajności AutoMapy i znacznej poprawie parametrow obliczania tras udalo sie osiagnac stan, gdzie przeliczanie tras nastepuje zawsze z maksymalną dokładnością. Dlatego suwak dla parametru "szybkosc obliczania (kosztem dokladnosci)" przestał spełniać swoją rolę i został usunięty z programu.
Monitorujemy również zgłoszenia związane z routingiem i poprawki w tym zakresie pojawią się w kolejnej wersji programu.
Tia, dostalem dokladnie taka sama odpowiedz na moje zgloszenie

Pytan zadalem wiecej, opisalem problem, podalem nawet linka tu na forum, gdzie jest pelniejszy opis i dowod, ze cos namieszali, ale support wolal skopiowac gotowa odpowiedz. Dzisiaj w innym watku ktos sie dziwil, ze niektorzy nie chca juz rozmawiac z supportem (wysylac zgloszen). Czy dziwicie sie teraz? Jak ja mam im zglaszac problemy, skoro traktuja mnie z gory i pisza za przeproszeniem "bzdetne" teksty, ktore przecza temu co im zglosilem? Jak mozna pisac, ze "przeliczanie tras nastepuje zawsze z maksymalną dokładnością", gdy realia AM 6.8 w ostatecznej wersji, mowia cos innego?
Pozdrawiam support AM, ktory nawet boi sie podpisywac imieniem i nazwiskiem pod tym co kopiuje/odpowiada (zeby nie bylo, ja pisze do nich zawsze oficjalnie).
PS. Tak jeszcze mnie naszlo... jak mozna wypuszczac wersje beta, poddawac ja testowaniu razem z suwakiem o ktorym tu piszemy, a nastepnie juz w finalnej wersji - w zasadzie bez testow - calkowicie ta opcje wywalic? Chyba nie tak pisze sie programy?