Co do powielonych ikonek. Chyba masz coś nie tak z synchronizacją.
Ten PKO to na Rzymowskiego ?? U mnie to tak wygląda - ikonka oddziału + ikonka bankomatu 
Orlen również mam jeden.
No to już nie wiem co mam źle

Przed chwilą zsynchronizowałem sobie POI. I to są rezultaty:
Z większością PKO BP sobie poradziłem bo zostawiłem tylko zaznaczone bankomaty, przypuszczam, że zaznaczenie i bankomatów i oddziałów (są to dwie oddzielne kategorie powoduje właśnie taki efekt jak na poprzednim zrzucie, choć nie wszędzie bo gdzie niegdzie sama kategoria bankomaty daje dziwne efekty.
Nadal mam problem ze stacjami LPG, Orlenami i BP oraz pojawiły się dziwne ikonki (Nike grid) kategorii których nie subskrybowałem bo nie dość, że nie wiem co to to i nie wiem po co by mi to było, a one nagle myk i są, a także ikonki, których ani nie subskrybuję ani nie mam zaznaczone, żeby mi się wyświetlały (Orbis).
Pomału zaczyna mnie to przerastać

tak jak ścieżka rozwoju AM w stronę mnóstwa ustawień, które trzeba po każdym uruchomieniu na nowo wprowadzać bo zginęły, zbędne wodotryski i co chyba najważniejsze, a o czym już w innym wątku pisałem - brak koncepcji czym ma się zajmować AM a czym Miplo i jak ma wyglądać efekt ich współpracy dla użytkownika. Przykładem tu są zdarzenia drogowe przenoszone do map, które z natury rzeczy nie są nawet raz w miesiącu aktualizowane.
A co do ikon - może ktoś ma patent jak się nadmiarowej ich ilości i niesubskrybowanych kategorii pozbyć??!!??