AM 6.6.1 już oficjalnie

• 446 Odpowiedzi
  • 101212 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline izaw

• 1165
Odp: AM 6.6.1 już oficjalnie
« Odpowiedź #240 dnia: Październik 21, 2010, 15:57:08 »
Rozpakuj instalator i przekopiuj plik z głosem do folderu AM i po kłopocie.

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
« Odpowiedź #241 dnia: Październik 21, 2010, 16:05:35 »

Co do powielonych ikonek. Chyba masz coś nie tak z synchronizacją.
Ten PKO to na Rzymowskiego ?? U mnie to tak wygląda - ikonka oddziału + ikonka bankomatu  :ok:
Orlen również mam jeden.

No to już nie wiem co mam źle  :O :mysli: :mrgreen:

Przed chwilą zsynchronizowałem sobie POI. I to są rezultaty:

Z większością PKO BP sobie poradziłem bo zostawiłem tylko zaznaczone bankomaty, przypuszczam, że zaznaczenie i bankomatów i oddziałów (są to dwie oddzielne kategorie powoduje właśnie taki efekt jak na poprzednim zrzucie, choć nie wszędzie bo gdzie niegdzie sama kategoria bankomaty daje dziwne efekty.

Nadal mam problem ze stacjami LPG, Orlenami i BP oraz pojawiły się dziwne ikonki (Nike grid) kategorii których nie subskrybowałem bo nie dość, że nie wiem co to to i nie wiem po co by mi to było, a one nagle myk i są, a także ikonki, których ani nie subskrybuję ani nie mam zaznaczone, żeby mi się wyświetlały (Orbis).

Pomału zaczyna mnie to przerastać  :E tak jak ścieżka rozwoju AM w stronę mnóstwa ustawień, które trzeba po każdym uruchomieniu na nowo wprowadzać bo zginęły, zbędne wodotryski i co chyba najważniejsze, a o czym już w innym wątku pisałem - brak koncepcji czym ma się zajmować AM a czym Miplo i jak ma wyglądać efekt ich współpracy dla użytkownika. Przykładem tu są zdarzenia drogowe przenoszone do map, które z natury rzeczy nie są nawet raz w miesiącu aktualizowane.

A co do ikon - może ktoś ma patent jak się nadmiarowej ich ilości i niesubskrybowanych kategorii pozbyć??!!??
Polecam Regulamin forum !!

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #242 dnia: Październik 21, 2010, 17:33:52 »
Usuń pliki POI i utwórz nowy, najwyraźniej uszkodziła się struktura któregoś z nich,
duble i trible to już nie jest normalna sytuacja (choć tak było jeszcze kilka miesięcy wstecz)
Obecnie nie ma już kategorii niesubskrybowanych (za wyjątkiem nielicznej grupy kategorii dodatkowych).
Są tylko wyświetlane na mapie i niewyświetlane (jak sobie ustawisz w AM tak będziesz miał).

AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline starsza.pani

• 328
  • Sprzęt: MODECOM MX3HD AM-oczywiście najnowsza
« Odpowiedź #243 dnia: Październik 21, 2010, 18:00:46 »
Może błąd jest we wczytywaniu?
Po synchronizacji wchodzimy w Menu - POI - karteczka
Pokazuje się okno, w którym widzimy, że wczytany jest plik default.
Teraz trzeba wprowadzić zsynchronizowane punkty i ... co zaznaczyć?
Nowy...
Otwórz...
Zapisz jako...
Dodaj z...

*

Offline altroch

• 667
  • Sprzęt: Modecom WinCE 6.0/AM 6.xx, SGS3, SG Note3
« Odpowiedź #244 dnia: Październik 21, 2010, 18:06:38 »
Otwórz i wskazać plik z miplo.

*

Offline jachraniak

• 2152
  • Sprzęt: iPhone 13
« Odpowiedź #245 dnia: Październik 21, 2010, 18:23:33 »
Zgłosiłem też, że na Omnia 2 nie działa:
- obracanie obrazu z użyciem akcelerometru
- w parametrach AM Traffic opcja Rozłączaj po wysłaniu danych oraz Rozłączaj po wyjściu z programu

w O2 masz taką funkcję "auto obracanie" lub "auto rotation"
włącz automapę, następnie ją zminimalizuj. Potem wejdź w powyższą funkcję i zrób przechwyć - pokaże Ci uruchomione programy. Zaznaczasz Am i zapisujesz. Voila.
« Ostatnia zmiana: Październik 21, 2010, 18:25:37 wysłana przez jachraniak »

*

Offline Miedzio

• 492
« Odpowiedź #246 dnia: Październik 21, 2010, 19:54:24 »
- w parametrach AM Traffic opcja Rozłączaj po wysłaniu danych oraz Rozłączaj po wyjściu z programu

włącz automapę, następnie ją zminimalizuj. Potem wejdź w powyższą funkcję i zrób przechwyć - pokaże Ci uruchomione programy. Zaznaczasz Am i zapisujesz. Voila.

Ja akurat wypowiadalem sie na temat B7610 i takiej opcji nawet nie mam, ktora opisujesz, ale cos i tak z AM jest nie tak, bo jakos Opera Mini czy tez pelna Opera automatycznie obracaja mi ekran - bez zadnych dodatkowych manewrow.

*

Offline DarekWa

• **
  • 149
  • Sprzęt: iPhone 6S, Galaxy S8
« Odpowiedź #247 dnia: Październik 21, 2010, 23:00:59 »

ja takiej funkcji nie mam. Gdzie niby ona jest?
Wydaje mi się że masz custom ROM bo w oficjalnym nie ma takiej opcji.

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
  • Sprzęt: iPhone 7
« Odpowiedź #248 dnia: Październik 22, 2010, 07:41:37 »
Na początku września trwał remont, który skończył się ok 14 września więc nawet przed terminem. Mapę wraz z programem pobrałem jako wersje 6.6.1. trzy dni temu a więc 18 października.

Dal Twojej informacji: nowe rondo Postępu/Cybernetyki jest nadal nieprzejezdne - tzn. oficjalnie jest nieprzejezdne, praktyka bywa inna. Jest tam nadal zakaz ruchu, często stoi policja i łapie za jego naruszenie. A to kosztuje do 500 zł + 5 pkt. karnych. Wiem coś o tym  :(

Połączone: Październik 22, 2010, 07:48:22

Nie pozostaje nic innego jak zgłaszać do usunięcia. Ja te cztery już zgłosiłem (Cybernetyki/Postępu).
A o czasowych punktach w kat. 'remontowych' było już wiele razy pisane. Może kiedyś ........

Brawo. Usunąłeś blokady, które istnieją w rzeczywistości.
« Ostatnia zmiana: Październik 22, 2010, 07:48:22 wysłana przez jerzu »
Dariusz "jerzu" Niemczyński
Telefon - iPhone 7 & Moto G5
Tablet - Huawei Media Pad T5

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
« Odpowiedź #249 dnia: Październik 22, 2010, 10:02:00 »
Usuń pliki POI i utwórz nowy, najwyraźniej uszkodziła się struktura któregoś z nich,
duble i trible to już nie jest normalna sytuacja (choć tak było jeszcze kilka miesięcy wstecz)
Obecnie nie ma już kategorii niesubskrybowanych (za wyjątkiem nielicznej grupy kategorii dodatkowych).
Są tylko wyświetlane na mapie i niewyświetlane (jak sobie ustawisz w AM tak będziesz miał).

NocnyMarku miałes rację. Po utworzeniu nowego pliku i zsynchronizowaniu go z Miplo zwielokrotnienie i dziwne ikonki zniknęły. Wiec prawdopodobnie gdzieś coś walnęło.
Piszę "gdzieś, coś" ponieważ po chwili wczytałem jeszcze raz stary plik z POI i ... zwielokrotnień nie było.
Cuda panie cuda, co prawda na mapie a nie na kiju, ale cuda.

Na początku września trwał remont, który skończył się ok 14 września więc nawet przed terminem. Mapę wraz z programem pobrałem jako wersje 6.6.1. trzy dni temu a więc 18 października.

Dal Twojej informacji: nowe rondo Postępu/Cybernetyki jest nadal nieprzejezdne - tzn. oficjalnie jest nieprzejezdne, praktyka bywa inna. Jest tam nadal zakaz ruchu, często stoi policja i łapie za jego naruszenie. A to kosztuje do 500 zł + 5 pkt. karnych. Wiem coś o tym  :(

Połączone: [time]Październik 22, 2010, 07:48:22[/time]

Ale ja nie pisałem o rondzie Cybernetyki i Postępu tylko o Alejach Niepodległości  :mrgreen: a tam remont skończył się właśnie przed 19 września.
« Ostatnia zmiana: Październik 22, 2010, 10:04:28 wysłana przez MaDuch »
Polecam Regulamin forum !!

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #250 dnia: Październik 22, 2010, 10:28:00 »
A u mnie pojawił się jeszcze jeden błąd, otóż teraz AM nie pobiera czasu z gps'a tylko z systemu mimo zaznaczenia stosownej opcji.  :(
W żadnej wcześniejszej wersji tego nie miałem.

*

Offline K33

• *
  • 83
  • Sprzęt: wAM: NavRoad NR460, aAM: Nexus7
« Odpowiedź #251 dnia: Październik 22, 2010, 12:42:16 »
Mam prośbę: czy może ktoś z Was wyznaczyć trasę wg poniższych punktów na najnowszej AM i powiedzieć, czy się udało? U mnie wywala "Wystąpiła wewnętrzna niezgodność danych" i szukam potwierdzenia, czy to jakiś u mnie problem, czy najnowsza AM ma jakiegoś bagola na tej trasie.

Start: Warszawa, Okopowa 56
Koniec: Sokółka, Os. Centrum 16

Będę wdzięczny :)

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #252 dnia: Październik 22, 2010, 12:45:50 »
A u mnie pojawił się jeszcze jeden błąd..........

A mógł byś objaśnić dokładniej bo przyznam że nie qmam  :-?    Dotąd myślałem że AM wyświetla czas systemowy a zaznaczenie "stosownej opcji" powoduje tylko zsynchronizowanie czasu systemowego z czasem GPS  :mysli:
« Ostatnia zmiana: Październik 22, 2010, 12:47:26 wysłana przez RUKAT »
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #253 dnia: Październik 22, 2010, 13:38:51 »
Wcześniej AM wyświetlała prawidłowy czas (z zaznaczoną opcją synchronizacji) bez względu na to jaki miałem czas systemowy, teraz jest on nieprawidłowy, bo jest taki sam jaki mam ustawiony czas systemowy (a tenże jest inny niż rzeczywisty bo tak sobie celowo ustawiłem).

*

Offline kukcio

• *
  • 59
  • Sprzęt: CarPC
« Odpowiedź #254 dnia: Październik 22, 2010, 13:46:56 »
A to ciekawe, u mnie można wybrać kilka głosów  :mysli:
Mam tak jak w betach bez żadnego wyboru tylko j.polski i Hołek, instalacja TPC. Przy instalacji tylko to było dostępne, reszta szare. Sprawdzę jeszcze raz co jest grane.
« Ostatnia zmiana: Październik 22, 2010, 13:58:16 wysłana przez kukcio »

*

Offline altroch

• 667
  • Sprzęt: Modecom WinCE 6.0/AM 6.xx, SGS3, SG Note3
« Odpowiedź #255 dnia: Październik 22, 2010, 14:34:07 »
Mam prośbę: czy może ktoś z Was wyznaczyć trasę wg poniższych punktów na najnowszej AM i powiedzieć, czy się udało? U mnie wywala "Wystąpiła wewnętrzna niezgodność danych" i szukam potwierdzenia, czy to jakiś u mnie problem, czy najnowsza AM ma jakiegoś bagola na tej trasie.

Start: Warszawa, Okopowa 56
Koniec: Sokółka, Os. Centrum 16

Będę wdzięczny :)

Wyznaczyłem bez problemu.

*

Offline K33

• *
  • 83
  • Sprzęt: wAM: NavRoad NR460, aAM: Nexus7
« Odpowiedź #256 dnia: Październik 22, 2010, 15:15:28 »
Wyznaczyłem bez problemu.
Dzięki. W międzyczasie dostałem odpowiedź od supportu AM, że zdarzają im się takie zgłoszenia (również w starszych wersjach) i że ma to związek z wybranym typem trasy. Mają to zbadać.
Tymczasem ja pobawiłem się trochę i wyszło, że:
- jak zmieniłem z optymalnej na szybką, wyznaczył trasę bez problemu
- jak zmieniłem z powrotem na optymalną, wywalił się tak, jak opisałem wcześniej
- jak zmieniłem w ustawieniach parametry trasy optymalnej (przesunąłem suwak leciutko w stronę "szybkiej"), wyznaczył trasę bez problemu

Wygląda na to, że jednak jest jakiś bagol w algorytmie wyznaczania trasy, jakiś nieszczęśliwy układ parametrów trasy powoduje wykrzaczanie się. Support jest już powiadomiony, ale jest to przy okazji wskazówka dla tych, którzy zetkną się z tym komunikatem - może będzie wystarczyło lekko zmodyfikować parametry typu trasy.

W każdym razie dzięki.

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #257 dnia: Październik 22, 2010, 18:30:18 »
Wcześniej AM wyświetlała prawidłowy czas (z zaznaczoną opcją synchronizacji) bez względu na to jaki miałem czas systemowy, teraz jest on nieprawidłowy, bo jest taki sam jaki mam ustawiony czas systemowy (a tenże jest inny niż rzeczywisty bo tak sobie celowo ustawiłem).
No nie wiem  :-| muszę to przećwiczyć .Głowę bym dał że u mnie przestawia czas systemowy. Zaraz wychodzę z domu to sprawdzę
« Ostatnia zmiana: Październik 23, 2010, 06:27:20 wysłana przez RUKAT »
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

*

Offline piona

• 358
  • Sprzęt: Mio Moov
« Odpowiedź #258 dnia: Październik 22, 2010, 19:02:13 »
Dziś w okolicach 15.00 jechałem przez Jarosław (podkarpackie). Zarówno SR jak i LD włączone a Am wepchnęła mnie w centrum. Kto jeździ przez Jarosław ten wie, że oznacza to, że straciłem ponad 30 minut aby przejechać centrum. A wystarczyło objechać bokiem. Objazd jest możliwy i jestem bardzo zdziwiony, że AM nie uwzględniła go. Droga powrtona ok 16.30 to samo...Oczywiście trasa szybka.
piona

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
  • Sprzęt: iPhone 7
« Odpowiedź #259 dnia: Październik 22, 2010, 21:04:58 »
Ale ja nie pisałem o rondzie Cybernetyki i Postępu tylko o Alejach Niepodległości  :mrgreen: a tam remont skończył się właśnie przed 19 września.

Czyli Dolek pociągnął sprawę ronda, a ja za nim jak baranek  :mrgreen: Ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. Rondo otwarte zostało dzisiaj po południu :))
http://www.tvnwarszawa.pl/28415,1679016,0,1,za_czwartym_razem_udalo_sie_otworzyc_rondo_na_postepu,wiadomosc.html
Dariusz "jerzu" Niemczyński
Telefon - iPhone 7 & Moto G5
Tablet - Huawei Media Pad T5

*

Offline chola

• 253
« Odpowiedź #260 dnia: Październik 22, 2010, 21:48:32 »
Niestety nie wiem jak ominąć ten babol w wersji WCE, nie mam nawet na czym poćwiczyć.
2 puste miejsca w menu podręcznym dostępnym w oknie informacji o POI można wprawdzie uzupełnić
poleceniami edycji i kasowania POI, ale choć te polecenia pokażą się wtedy w menu, to nie działają.

Na WCE nic się nie da zrobić, mnie się przynajmniej nie udało znaleźć żadnego sposobu. Babol jest ewidentny.

Ktoś to zgłaszał do supportu. Delikatnie irytujące.

Mam jeszcze jeden problem, chyba nie zgłaszany na forum. Wysyłałem go wcześniej do supportu (był w poprzedniej wersji AM), ale nie poprawili.
Czasem podczas dodawania/usuwania/edycji POI przestają reagować wszystkie widoczne przyciski AM. Wyjściem jest kliknięcie w dolną belkę (niewidoczną) - ukazuje się pole edycji dolnego paska (jak na screenshocie). Po jego zamknięciu dopiero można dokończyć poprzednią czynność.
Używany sprzęt: HTC HD2

*

Offline zibimak

• 49
  • Sprzęt: MIO P550
« Odpowiedź #261 dnia: Październik 22, 2010, 22:39:45 »
Też mam pewne problemy z synchronizacją czasu z GPS.

*

Offline Dolek

• 2023
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
« Odpowiedź #262 dnia: Październik 22, 2010, 23:09:31 »
Ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło.

To się nazywa wyczucie czasu  :E

*

Offline grypiomi

• **
  • 100
  • Sprzęt: Cruser Alpha B50
« Odpowiedź #263 dnia: Październik 23, 2010, 10:13:53 »
Też mam pewne problemy z synchronizacją czasu z GPS.

Czy macie prawidłowo ustawioną strefę czasową w systemie?

*

Offline ererce

• **
  • 175
« Odpowiedź #264 dnia: Październik 23, 2010, 12:03:39 »
Jest jeszcze jeden babol z klasy mniejszych. Jesli z powodu braku pradu wylaczy sie GPS w Omni, to AM pokazuje komunikat blad komunikacji na porcie (u mnie COM7). Jest czerwony krzyzyk, zeby zamknac, ale niestety nie dziala. Klikalem z 30 razy, zeby zobaczyc czy zniknie. Niestety komunikat trwal niezmiennie. Tak wiec, albo AM wyswietlila ten sam komunikat wiele razy albo jest blad w petli i nie dziala zamkniecie komunikatu. Skonczylo sie na restarcie programu.

*

Offline pasza_sadyka

• 366
  • Sprzęt: Xperia Neo
« Odpowiedź #265 dnia: Październik 23, 2010, 12:47:30 »
Czy ktoś ma problem z rotacją ekranu po rozsunięciu klawiatury? W moim TP2 dzieją się dziwne rzeczy /w poprzednich wersjach tego nie było/ po rozsunięciu klawiszy AM staruje w pozycji wertykalnej a nie horyzontalnej, muszę zsunąć klawiaturę i ponownie ją rozsunąć co nie daje mi gwarancji że po chwili /dłuższej lub krótszej/ znowu wróci to pozycji wertykalnej. Tudzież AM odpala się "do góry nogami" :O

*

MarkNavi

« Odpowiedź #266 dnia: Październik 23, 2010, 12:50:45 »
... Tudzież AM odpala się "do góry nogami" :O

Na moim HD2 faktycznie kilka razy ta wersja odpaliła mi sie nie wiadomo z jakiego powodu w poziomie, podczas gdy telefon trzymałem w pionie. Po zamknięciu programu i ponownym wystartowaniu wszystko wróciło do normy, aż do kolejnego takiego dziwnego zachowania.

*

Offline Miedzio

• 492
« Odpowiedź #267 dnia: Październik 23, 2010, 13:11:04 »
Czy ktoś ma problem z rotacją ekranu po rozsunięciu klawiatury?

Jesli chodzi o B7610, to automatyczne obracanie ekranu nie dziala, jednak jesli chodzi o obracanie zwiazane z wysuwaniem klawiatury, to wszystko jest ok. Nie mialem jeszcze problemow, ktore opisujesz.

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #268 dnia: Październik 24, 2010, 00:22:25 »
Czy macie prawidłowo ustawioną strefę czasową w systemie?

Oczywiście, napisałem że problem pojawił się dopiero w najnowszej wersji AM. Kilkanaście wcześniejszych wersji nie powodowało takiego efektu.

*

Offline statler

• **
  • 209
  • Sprzęt: Moto G6 Plus
« Odpowiedź #269 dnia: Październik 24, 2010, 15:38:01 »
Wczoraj byłem w trasie Łódź - Śrem (wielkopolskie) - Warszawa - Milanówek - Łódź. Włączony LD i SR. Nie mam uwag do działania programu w trasie, prowadził tak jak chciałem.  Jedynie w W-wie występowały kilkuminutowe zamrażania ekranu.  Ktoś ma pomysł, co może być przyczyną? Sprzęt w opisie.

Nie używam dużej ilości POI, więc to raczej nie to, tym bardziej, że zdarzyło mi się to po raz pierwszy odkąd używam AM (5.1.1).