nocny Marku - w jaki sposób wywołujesz dwa pierwsze okna (raz masz 4 a raz 2 strony w menu)?
2 albo 4 strony w menu to w zależności od tego czy używane jest menu proste czy pełne.
Już wiem w czym problem, to menu wywołuję przez wskazanie i przytrzymanie rysika na punkcie POI
widocznym na mapie, ta funkcja chyba nie działa na sprzęcie z WCE i na ten system wymyślono w zastępstwie
dostęp do menu podręcznego za pośrednictwem przycisku w prawym dolnym rogu ekranu.
Problem polega na tym, że po wskazaniu punktu POI pokazuje się jego opis w małym oknie,
ale
w AM 6.6.1 jednocześnie wskaźnik pozycji sam przestawia się w pozycję czubka trójkącika pod POI(w miejsce opisane współrzędnymi POI),
które nie jest już traktowane przez program jako wskazanie POI,
tylko jak wskazanie punktu na mapie. W wersji 6.6.0 wskaźnik pozycji pozostawał w tym punkcie
który został wskazany (tzn. na ikonie POI)
(róznicę w zachowaniu się programu pokazałem na screenie poniżej)
Tym samym w wersji 6.6.1 pomimo wskazania POI menu podręczne dostępne spod przycisku
w prawym dolnym rogu ekranu, odnosi się już do miejsca na mapie pod wskazanym przed momentem POI,
a nie do tego wskazanego POI, co w systemie WCE praktycznie uniemożliwia dostęp
do edycji i kasowania POI przez wskazanie go na mapie.
Na systemach WM i TPC ten problem da się ominąć postępną w nich funkcją wskazania z przytrzymaniem,
bo przytrzymanie rysika na wskazanym POI od razu wywołuje menu kontekstowe dla wskazanego miejsca.
Niestety nie wiem jak ominąć ten babol w wersji WCE, nie mam nawet na czym poćwiczyć.
2 puste miejsca w menu podręcznym dostępnym w oknie informacji o POI można wprawdzie uzupełnić
poleceniami edycji i kasowania POI, ale choć te polecenia pokażą się wtedy w menu, to nie działają.
W mapie nowe drogi widma ...
W Miplo też zablokowałem.
Widzę ... jakoś podejrzanie realne to widmo (dolny screen):