Automapa 1.4.1 - wersja finalna.

• 308 Odpowiedzi
  • 123885 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
Odp: Automapa 1.4.1 - wersja finalna.
« Odpowiedź #270 dnia: Październik 16, 2012, 06:52:52 »
Zdarzyło mi się raz, że program kilka kilometrów przed "metą" przestał nawigować.
Zniknął "ślad" trasy do przebycia, kursor przemieszczał się normalnie po trasie, którą jechałem.
Po dojechaniu do celu "flaga" celu była widoczna na mapie a menu trasy trasa była zdefiniowana.
Musiałem po dojechaniu trasę usunąć ręcznie.

A "pływanie" kursora i jego "wycieczki" na boki podczas jazdy na wbudowanym odbiorniku zdarzają się nierzadko.
Podczas korzystania z zewnętrznego odbiornika zdarzyło mi się raz - ale za to bajzel był taki, że musiałem zrestartować Samsunga, bo już nie dało się jechać.  :mrgreen:

Można byłoby postawić tezę, że sprzęt do kitu ale podczas jazdy z NE nie stwierdziłem tego typu zachowań.
Pod tym względem jest po prostu idealnie.
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Androider

« Odpowiedź #271 dnia: Październik 16, 2012, 20:25:31 »
Właśnie zrobiłem trasę z Wrocka do Wawy. W sumie zachowanie programu standardowe, czyli dwa niekontrolowane restarty telefonu w trakcie nawigowania, później na prostej drodze program nagle kazał mi zawrócić. Początkowo myślałem, że to tylko kwestia błędnego odczytu mojej pozycji, więc jechałem dalej, co zwykle pomagało. Tym razem niestety nie, czyli po około 2km takiego wołania o zawracanie, w końcu uległem i zawróciłem. Jak się domyślacie program po chwili znowu kazał mi zawracać. Po kolejnym zawróceniu od nowa wyznaczyłem trasę i aAM się uspokoiła. Jechałem z LD więc program co jakiś czas przeliczał mi trasę i jak wjechałem do Warszawy przy kolejnym przeliczeniu program się totalnie zawiesił. Na szczęście udało mi się jakimś cudem wyłączyć telefon i po kolejnym restarcie było już ok.
Nie będę robił podsumowania mojej opinii o programie, bo to nie jest dobre miejsce na takie podsumowania, dlatego powiem tylko dobrej nocy :)

*

Offline ycbo

• 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
« Odpowiedź #272 dnia: Październik 18, 2012, 23:02:31 »
Właśnie zrobiłem trasę z Wrocka do Wawy. W sumie zachowanie programu standardowe, czyli dwa niekontrolowane restarty telefonu w trakcie nawigowania
W czasie jazdy po warszawie przez 2,5 godziny cztery restarty, coś jest nie tak i z programem i z producentem który udaje głupka i myśli że wydał finalną wersję i zapłacę za kolejne 90 dni.

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #273 dnia: Październik 19, 2012, 06:25:50 »
Ja (podejrzewam, że i większość, bo na androidowych forach nie słychać) nie mam takiego problemu.
aAM działa stabilnie, praktycznie nie wywala się, nie zawiesza.
Od momentu jej wydania wywaliła się może kilka razy i o ile dobrze pamiętam to było podczas rozmowy telefonicznej albo podczas przerwy w nawigowaniu, gdy sprzęt miał wygaszony ekran.

Kilka tysięcy kilometrów z nią już zrobiłem (może i kilkanaście).

Jedyny mój problem, to gubiebnie sygnału podczas pracy na wbudowanym odbiorniku.
A to pływanie kursora i wycieczki na boczne drogi też zauważyłem zależy od romu lub kernela (na jednym rzadziej a na nnym częściej).
« Ostatnia zmiana: Październik 19, 2012, 06:27:46 wysłana przez ochkarol »
Pozdrawiam
Karol

*

Androider

« Odpowiedź #274 dnia: Październik 19, 2012, 18:01:40 »
Ja (podejrzewam, że i większość, bo na androidowych forach nie słychać) nie mam takiego problemu.
aAM działa stabilnie, praktycznie nie wywala się, nie zawiesza.
Czyli w zasadzie nie ma problemu, a nam się tylko coś przewidziało. Ja mam urządzenie z oryginalnie dostarczonym systemem android od operatora, dodatkowo niebrandowany oraz niezrootowany i żadnego grzebania. System chyba najstabilniejszy z dotychczasowych, czyli gingerbread 2.3.4. Ale może faktycznie to wina mojego smartphona, sorki automapo :)

Już wiem, to na pewno wina zdefragmentowanej karty pamięci, trza zrobić format jak to automapa zaleca prawie na każdy problem :)
« Ostatnia zmiana: Październik 19, 2012, 20:28:32 wysłana przez Androider »

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #275 dnia: Październik 19, 2012, 23:12:01 »
Ale może faktycznie to wina mojego smartphona, sorki automapo :)
Być może?

I nie ma co się silić na złośliwości. Naprawdę nie słychać, żeby sporo osób miało takie problemy...
Pozdrawiam
Karol

*

Androider

« Odpowiedź #276 dnia: Październik 20, 2012, 07:54:58 »
Oczywiście, że nie słychać. W końcu gdyby był to problem masowy, to pewnie mielibyśmy już poprawkę, choć wcale nie jestem tego taki pewny, bo z tym problemem w programie można żyć, a najważniejsza jest mapa, a ona jest the best :)

*

Offline kris61

• 44
  • Sprzęt: Clarion MAP 780 AutoMapa5.2.0 MobileMap
« Odpowiedź #277 dnia: Październik 23, 2012, 01:05:06 »
Ale może faktycznie to wina mojego smartphona, sorki automapo :)
Być może?

I nie ma co się silić na złośliwości. Naprawdę nie słychać, żeby sporo osób miało takie problemy...

Oczywiście, nikt się nie żali. Na ten przykład ja po pokonaniu jednej trasy z aAM powróciłem do do starego urządzenia i na SG2 testuję inne programy. Żaden jak do tej pory nie jest w stanie pobić "jedynej słusznej AM". W sumie nie można jej zarzucić że źle prowadziła, po prostu co parę kilometrów (po każdym zatrzymaniu na światłach) spokojnie przestawała nawigować i po za tym wszystko śmigało jak ta lala. Pytanie, kto tu jest złośliwy? Oczywiście że marudni użytkownicy, którzy wymagają cudów jak choćby tego żeby całą trasę pokonać po jednokrotnym włączeniu programu. Narzekanie na to że trzeba resetować urządzenie co parę kilometrów to już czysta złośliwość.

« Odpowiedź #278 dnia: Październik 23, 2012, 06:37:01 »
Witam!

Pytanie trochę z innej beczki: Czy da się już w jakikolwiek ludzki sposób zaimportować ulubione z AmWM do AmA? Edycja pliku ręcznie nic nie daje, wywala program. A ręcznie wklepywać ponad 200 punktów nie będę ustawiać (jeden z powodów dla przez który jeżdżę dalej na AmWM) i niestety i patrząc na "szybki i prężny" rozwój AmA zastanawiam się czy kiedykolwiek ten program osiągnie porównywalną funkcjonalność cp AmWM??

*

Offline JD-MM

• 1145
  • Sprzęt: SGS6 SM-G920F
« Odpowiedź #279 dnia: Październik 23, 2012, 07:43:08 »

Oczywiście, nikt się nie żali.............Oczywiście że marudni użytkownicy, którzy wymagają cudów jak choćby tego żeby całą trasę pokonać po jednokrotnym włączeniu programu. Narzekanie na to że trzeba resetować urządzenie co parę kilometrów to już czysta złośliwość.
Pewnie się zdziwisz, ale są urządzenia na których aAM pracuje poprawnie.
« Ostatnia zmiana: Październik 23, 2012, 07:45:30 wysłana przez JD-MM »

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #280 dnia: Październik 23, 2012, 10:03:03 »
Czy da się już w jakikolwiek ludzki sposób zaimportować ulubione z AmWM do AmA?
Myślę że to pytanie w sam raz dla supportu.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Androider

« Odpowiedź #281 dnia: Październik 23, 2012, 10:16:29 »
Pewnie się zdziwisz, ale są urządzenia na których aAM pracuje poprawnie.
wiesz to samo można powiedzieć o wAM, bo u jednych działa idealnie (przynajmniej tak twierdzą) , a u innych robi psikusy. Tylko o czym to świadczy, zwłaszcza jak osoba pisząca o problemach technicznych z AM pisze w drugim zdaniu, że podobnych problemów nie ma na innych zainstalowanych nawigacjach, z których równolegle korzysta. Ja już dojrzałem np psychicznie i zwykle jak aAM robi mi numery to już mówię do siebie, że jak ci nie pasuje to sobie zmień program. I to chyba w przypadku AM jest bardzo zdrowym podejściem. Oczywiście cały czas używam automapy, no ze względu na jakość mapy w innych programach zwyczajnie nie mam lepszej alternatywy. Szkoda tylko, że producent tak mocno na tej powszechnej opinii bazuje i zwyczajnie nas olewa, bo to widać i nikt mnie nie przekona, że tak nie jest. Od czasu premiery aAM w sierpniu zero jakiejkolwiek aktualizacji programu, na pytania jakie są zadawane na stronie producenta na facebooku producent nie odpowiada. Przykre to i nie czuję się komfortowo ze świadomością, że producent swoją polityką stara się konsekwentnie zniechęcać swoich klientów do siebie, a my dalej jak te barany przedłużamy te licencje, bo mapa rewelacyjna. Tylko, że mapę robi ktoś inny, ale to tak na marginesie.
« Ostatnia zmiana: Październik 23, 2012, 10:18:25 wysłana przez Androider »

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #282 dnia: Październik 23, 2012, 10:44:03 »
Ale fajnie się to czyta.
Ostatnim razem miałem AM 6.2 na WP i dałem sobie spokój. Odkąd korzystam z aury nie wiem co oznacza zawracanie ani zwieszka programu, od tamtej pory program NIE prowadzi mnie pod drzwi i zawsze trafiam. A Wy się podniecacie dalej kolejnymi numerkami o pokryciu adresowym kraju i numerkami programu, który od wersji 6,5 przestał być pomocny i funkcjonalny. Dlatego program nie zwiększa ilości użytkowników mimo że urządzeń sprzedano 10x tyle od tamtego czasu.
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #283 dnia: Październik 23, 2012, 10:49:05 »
Odkąd korzystam z aury nie wiem co oznacza zawracanie ani zwieszka programu
Do niedawna nie wiedziałeś też, że można z Poznania do granicy, rok temu otwartą autostradą pojechać.
A kiedy dowiesz się, że z Warszawy do Strykowa można spokojnie S8 i A2 pomykać też nie wiadomo - w tym roku raczej nie.
Pozdrawiam
Karol

*

Androider

« Odpowiedź #284 dnia: Październik 23, 2012, 12:38:56 »
@romulus , kolega @OchKarol ma rację niestety. Aura byłaby moim programem numer 1 , gdyby nie to, że mapa jest nieaktualna i nie chodzi mi o jakies tam lokalne drogi, ale brak autostrad, czy dróg klasy "S" to przegięcie pały na maxa. Jak kiedyś doprowadzą mapę do aktualności z pewnością aAM będzie sobie gdzieś tylko leżała u mnie na karcie SD, tak jak leży dziś Aura :(

*

Offline Paniki

• 337
  • [...] Jestem Ja i nie ma lepszych [...]
    • Audio SPA
  • Sprzęt: Chwilowo Spica :)... już po uff ;)
« Odpowiedź #285 dnia: Październik 23, 2012, 16:05:27 »
Jak się w ogóle usuwa trasę bez wyznaczania kolejnej?
Typhon > G500 > Wizard > Trinity > 5300 XM (Przejściowo) > Blue Angel > G900 > TyTN II > Diamond > Hero > Diamond 2 > Wildfire S > Milestone > Desire > Desire Z > HD2 > Desire HD > V970 > Evo 3D > Evo 3D > Galaxy S II > Galaxy Spica :E > Galaxy S II >

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #286 dnia: Październik 23, 2012, 16:36:23 »
Witam!
Od paru dni jestem użytkownikiem telefonu Samsung Galaxy Ace II na którym zainstalowałem aAM. Moje piewrsze wrażenie było zapewne takie jak Wasze, że produkt odchudzono i nie ma wielu funkcji. Może ma to swoje uzasadnienie. Sam program chodzi bardzo stabilnie i szybko  - to coś czego nigdy nie doświadczyłem w ciągu ostatnich 6 lat działając na AM dla Windows Mobile i Windows CE.
Oprócz pozytywów jest jeden wielki negatyw. Jak wiecie Ace II ma wyższą rozdzielczość ekranu która wynosi 480x800 pixeli (w stosunku do 230x480 w Ace I). Nie byłoby w tym nic zajmującego gdyby nie to, że widok nie został przeskalowany i przez to wszystko jest niesamowicie małe - droga grubości "włosa", odległości na trasie nieodczytywalne, ikonki wielkości "łebka od szpilki". czasami nie sposób na trasie dojrzeć trasy bo zakręt zlewa się z kursorem i zakrętami...etc. Pamiętam moje początki z AM 3x, 4,x, 5x na IpaQ2750 gdzie ekran miał 3,5" i dawało się dobrze odczytywać ekran... a tu choć mamy 3,8" niestety wszystko jest takie maleńkie i skurczone -  masakra. Nie problem jak trzyma się urządzenie w ręku ale problem jest jak się jedzie bo wtedy urządzenie jest oddalone co najmniej na długie wyciągnięcie ręki a do tego podczas jazdy wszystko drży/lata.
Podobnie brakowało przeskalowania widoku i elementów graficznych mapy na IPAQ 216 gdzie ekran miał 480x640 tyle, że tam ekran miał 4" a tu nie dosyć, ze to mniej to jeszcze większa jest rozdzielczość więc wszystko jest jeszcze mniejsze...
Zastanawiam się czy ja jestem jakiś nietypowy czy są osoby o podobnych odczuciach co moje.
Proszę Was o opinie w tej sprawie.

Pozdrawiam,
Piotr
ISTQB Certified Tester

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #287 dnia: Październik 23, 2012, 16:51:47 »
Użyj systemowego klawisza "Menu", tego pod ekranem.

@ puniek
  • drogi - w menu wybierz "Poszerzone drogi" oraz "Obrysy dróg" dla wszytskich. Do tego odpowiednie wyskalowanie mapy
  • na ikonki nikt, nic Ci nie poradzi.
  • odległości? - nie wim o co chodzi
« Ostatnia zmiana: Październik 23, 2012, 16:56:55 wysłana przez ochkarol »
Pozdrawiam
Karol

*

Offline JD-MM

• 1145
  • Sprzęt: SGS6 SM-G920F
« Odpowiedź #288 dnia: Październik 23, 2012, 17:48:13 »
Mam 1024x600 i jest OK. Ustaw sobie skalowanie mapy, a na ikonki narazie nie poradzisz.
« Ostatnia zmiana: Październik 23, 2012, 18:06:11 wysłana przez JD-MM »

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #289 dnia: Październik 23, 2012, 18:04:49 »
wszystko jest takie maleńkie i skurczone -  masakra.
A tych ustawień w aAM też nie ma?

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #290 dnia: Październik 23, 2012, 18:53:47 »
@romulus , kolega @OchKarol ma rację niestety. Aura byłaby moim programem numer 1 , gdyby nie to, że mapa jest nieaktualna i nie chodzi mi o jakies tam lokalne drogi, ale brak autostrad, czy dróg klasy "S" to przegięcie pały na maxa. Jak kiedyś doprowadzą mapę do aktualności z pewnością aAM będzie sobie gdzieś tylko leżała u mnie na karcie SD, tak jak leży dziś Aura :(
Nikogo nie chciałem urazić
Odkąd korzystam z aury nie wiem co oznacza zawracanie ani zwieszka programu
Do niedawna nie wiedziałeś też, że można z Poznania do granicy, rok temu otwartą autostradą pojechać.
A kiedy dowiesz się, że z Warszawy do Strykowa można spokojnie S8 i A2 pomykać też nie wiadomo - w tym roku raczej nie.
W przeciwieństwie do ciebie korzystam z mózgu nie programu. Więc nie musisz pisać żę nei wiem. A jak przeczytasz ze zrozumieniem "od tamtej pory program NIE prowadzi mnie pod drzwi i zawsze trafiam." zanim pojadę daleko to wolę zweryfikować trasę w googlarce taki zwyczaj po AM. A ostatnio i tak coraz więcej jeżdżę na googlarce. Mi się nie spieszy, zamiast jechać autostardowym tunelem z włączoną klimą wolę pośmigać bocznymi drogami i obejrzeć krajobraz a zamiast płacić 100zł do Poznania plus zwiększona ilość paliwa. Jadę boczkiem. i co z tego że dłużej. dojazd do autostrady i zjazd do właściwej drogi to często 1h.
Jak AM będzie obsługiwała komendy głosowe to może kiedyś znowu ją kupię bo takie wyznaczanie trasy z korkami i wyborem głosowym to ma zwykłe darmowe google maps i funkcjonuje dużo lepiej
« Ostatnia zmiana: Październik 23, 2012, 18:57:18 wysłana przez romulus »
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #291 dnia: Październik 23, 2012, 19:09:15 »
Cytat: romulus
Nikogo nie chciałem urazić
Czyżby? to co robi ten tekst już w następnym zdaniu?
Cytat: romulus
W przeciwieństwie do ciebie korzystam z mózgu nie programu.
Może więc z niego skorzystaj ze swojego mózgu teraz i popraw swojego posta,
tak by nikt nie miał wątpliwości, że faktycznie nikogo nie chciałeś urazić.

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #292 dnia: Październik 23, 2012, 19:16:32 »
W przeciwieństwie do ciebie korzystam z mózgu nie programu.
Jak mamusia nie nauczyła Cię kulturalnie dyskutować, to nie zabieraj się za to.
Uważam, ze powinieneś mnie przeprosić.

Napisałem, że nie wiesz w tym sensie, że Sygic Ci tego nie pokazywał/nie pokazuje.
Nie prowadził z Poznania do granicy do niedawna i do dziś nie prowadzi przez A2 z Wawy do Strykowa.

I a propos mózgu.
Nic Ci nie da używanie mózgu jadąc np. z Lublina do Poznania przez Warszawę.
W pewnym momencie "kończą" się drogowskazy. Po dwóch próbach jechania przez Warszawę nie wg wskazań AM a wg drogowskazów się poddałem.
I taki Sygic nie zaporowadzi na A2 tylko na stary, zakorkowany wylot na Poznań.

... zanim pojadę daleko to wolę zweryfikować trasę w googlarce
Ja jeżdżę z AM już jakiś czas i nigdy nie musiałem tego robić. A robię ok 30 kkm rocznie.
Nie po to używam nawigacji, żeby jeszcze po niej sprawdzać gdzieśtam routing.

... zamiast jechać autostardowym tunelem z włączoną klimą wolę pośmigać bocznymi drogami i obejrzeć krajobraz...
To już Twoje osobiste preferencje i raczej chyba dość oryginalne.
A nie oceniamy tu preferencji a ogólną przydatność programu/map.

a zamiast płacić 100zł do Poznania
37,99zł(dane z września)

plus zwiększona ilość paliwa.
Możesz po autostradzie pojechać 80-90 km/h i na pewno spalisz mniej paliwa niż jadąc bocznymi drogami.

Jadę boczkiem. i co z tego że dłużej. dojazd do autostrady i zjazd do właściwej drogi to często 1h.
Nie widzę różnicy pomiędzy wyjechaniem z Warszawy na S8 (ona prowadzi do A2) a na jakąkolwiek inną drogę wylotową.

Jak AM będzie obsługiwała komendy głosowe to może kiedyś znowu ją kupię bo takie wyznaczanie trasy z korkami i wyborem głosowym to ma zwykłe darmowe google maps i funkcjonuje dużo lepiej
Jeśli uważasz, że nawigacja Googla ma lepsze informacje o ruchu drogowym to ja przepraszam ale wkroczyłeś na poziom fantastyki naukowej :D
Wybieranie głosowe - ok.
Pozdrawiam
Karol

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #293 dnia: Październik 23, 2012, 21:14:25 »
Użyj systemowego klawisza "Menu", tego pod ekranem.

@ puniek
  • drogi - w menu wybierz "Poszerzone drogi" oraz "Obrysy dróg" dla wszytskich. Do tego odpowiednie wyskalowanie mapy
  • na ikonki nikt, nic Ci nie poradzi.
  • odległości? - nie wim o co chodzi
No tak można grubością ale podobnie jak w wAM strzałki robią się nieczytelne.
Co do odległości to chodzi o to, że wszerz to można drogę pogrubić wybierając opcję poszerzonej drogi ale co ze skalą wzdłuż? Ktoś pisał o skali ale co to da jeśli nawet przybliży się suwakiem ręcznie na maxa a mapa jest w oddaleniu i elementy mapy są takie małe , że trudno trafić w drogę by ją zaznaczyć na mapie (np by dodać do ulubionych).... :(

Pozdrawiam
ISTQB Certified Tester

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #294 dnia: Październik 23, 2012, 21:30:39 »
Sam program chodzi bardzo stabilnie i szybko  - to coś czego nigdy nie doświadczyłem w ciągu ostatnich 6 lat działając na AM dla Windows Mobile i Windows CE.
No trochę przesadziłeś, bo na pierwszych Snapdragonach (HD2, TG01) AM działała naprawdę bardzo szybko i wydajnie.

zanim pojadę daleko to wolę zweryfikować trasę w googlarce taki zwyczaj po AM.
No to faktycznie ma sens :) Równie dobrze możesz zabrać papierową mapę i wcześniej namaźgać na niej trasę z google'a. Ja dzisiaj pojechałem w jedno miejsce, gdzie dostałem telefon, że muszę jechać w drugie (nigdy tam nie byłem), a potem w jeszcze trzecie, w które też jechałem pierwszy raz. Jakoś nie widzę tu miejsca na "googlarkę".  W takim użytkowaniu jak piszesz nie widzę w ogóle sensu używania i korzystania z nawigacji samochodowej.

*

Androider

« Odpowiedź #295 dnia: Październik 23, 2012, 22:15:12 »
Koledzy, a może warto zainteresować się tym programem: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.waze&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS53YXplIl0.

Kolega na innym forum mi to polecił, zainstalowałem i muszę powiedzieć, że no no jest to ciekawa alternatywa dla aAM i w dodatku za darmo. Trzeba troszkę się tym pobawić i wygląda to obiecująco :) Są funkcje o których w AM możemy sobie tylko pomarzyć. :) No i do Łodzi z Warszawy prowadzi po A2, a nie jak w Aura żenada.
Na razie minusem jest brak polskiego języka w komunikatach nawigacyjnych.

*

Offline Ramelov

• 8
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S2
« Odpowiedź #296 dnia: Październik 23, 2012, 22:36:19 »
Co do stabilności pracy aAM to na Galaxy S2 nie zauważyłem żadnych restartów telefonu czy jakichś problemów z działem aplikacji. Nie miałem też żadnych "wędrówek strzałki", co np. obserwuje czasami w konkurencyjnym aTT. A softu nigdy nie używałem stockowego - telefon chodzi na Cyanogenmod 10 czyli Androidzie 4.1.2 Jelly Bean. Przy pierwszym uruchomieniu programu po aktualizacji ROM-u zwykle dość długo łapie fiksa chyba że zastosujemy wcześniej aplikację FasterFix.

*

Offline tesbor

• **
  • 242
  • Sprzęt: Galaxy sIII + Galaxy Note II
« Odpowiedź #297 dnia: Październik 23, 2012, 22:43:00 »
Aktualnie uzywam aAM na Galaxy Note II (JB 4.1.1) jak na razie chodzi OK.

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #298 dnia: Październik 23, 2012, 22:46:08 »
Przy pierwszym uruchomieniu programu po aktualizacji ROM-u zwykle dość długo łapie fiksa
Logiczne - odbiornik GPS jest w stanie "factory reset".

chyba że zastosujemy wcześniej aplikację FasterFix.
Placebo. Wtedy - zamiast aAM - to FasterFix długo łapie fixa i jak go złapie to oczywiste, że w aAM będzie natychmiastowy (bo to będzie już hotfix)
Pozdrawiam
Karol

*

Offline jachraniak

• 2152
  • Sprzęt: iPhone 13
« Odpowiedź #299 dnia: Październik 24, 2012, 19:33:10 »
muszę powiedzieć, że no no jest to ciekawa alternatywa dla aAM i w dodatku za darmo. Trzeba troszkę się tym pobawić i wygląda to obiecująco :) Są funkcje o których w AM możemy sobie tylko pomarzyć. :) No i do Łodzi z Warszawy prowadzi po A2, a nie jak w Aura żenada.
Na razie minusem jest brak polskiego języka w komunikatach nawigacyjnych.

Jeżdżę z Waze od ponad tygodnia, zgodność wyznaczania tras z uwzględnieniem informacji o ruchu w 80% pokrywa się z LD AM, pozostałe 20% na korzyść AM, mimo to jestem pod dużym wrażeniem.
Zastosowane rozwiązania powodują, że jest bardzo przyjemna apka, która ma wiele do zaoferowania userowi bez wciągania od niego kasy.

Polecam mimo braku polskich komunikatów, mapy online i słabszego od AM traffika.