Wygląda na to, że jest - nareszcie.
Tzn w cześci takiej - jak powinno.
Bo wygląda na to, ze program (w końcu) - po złapaniu fixa - pobiera automatycznie informacje o zdarzeniach drogowych (blokady, antyblokady, kierunkowość) dla całego kraju.
Informacja o aktualnym natężeniu ruchu 100km od miejsca startu nie jest do niczego potrzebna - a uważam, ze może być wręcz szkodliwa. Bardziej przydatne dla tak odległych miejsc będą dane historyczne. A dopiero gdy zbliżamy się do danego miejsca dane online o ruchu drogowym mogą być uzyteczne.
Połączone: Październik 15, 2012, 11:25:36
Dlaczego takie pytanie, a to dlatego, że nie rozumiem po co mi dane LD z końca Polski na samym starcie, jak co dwie minuty i tak dane są na nowo weryfikowane / uaktualniane.
Jeszcze inaczej opowiem dlaczego nad tym się tak rozwodzimy

LiveDrive zawiera dwie kategorie informacji:
- dane o bieżącym natężeniu ruchu drogowego
- dane korygujące dane statyczne (blokady, antyblokady, zmina kierunkowości ulic)
Te pierwsze, jak najbardziej nie są do niczego potrzebne dla całego kraju w momencie startu. Bo co mnie obchodzi, że
teraz jest korek w Warszawie, jeśli dojadę tam za dwie godziny.
Za dwie godziny może już tego korka nie być.
Informacja o bieżącym natężeniu ruchu drogowego w Warszawie będzie mi potrzebna gdy będę się do stolicy zbliżał.
Z tej kategorii danych, w momencie startu potrzebne są informacje jedynie o okolicy startu - tak aby sprawnie wystartować (omijając korki i inne zatory drogowe).
Natomiast te drugie to informacje to dane stałe i w 99.99% przypadków nie zmienią się podczas całej podróży - więc mają kluczowe znaczenie dla wytyczanej już na starcie trasy.
I teraz badamy, czy dane, które pobierają się automatycznie po złapaniu fixa zawierają komplet tych danych z drugiej grupy.