Automapa 1.4.1 - wersja finalna.

• 308 Odpowiedzi
  • 123944 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mif4

• **
  • 208
  • Sprzęt: SG Advance poprzednio: BLOW Sirrocco. Modecom AX
Odp: Automapa 1.4.1 - wersja finalna.
« Odpowiedź #120 dnia: Wrzesień 02, 2012, 20:03:14 »
Dziś sporo pobawiłem się programem Sygic Gps Navigation. Ehh, gdyby mapa była aktualna to byłaby to najpoważniejsza konkurencja dla automapy, a tak to..... A szkoda wielka, bo program naprawdę jest extra, tylko ta mapa Polski, taka na moje oko sprzed roku :(
Kręciłem się trochę w okolicach Krakowa. Jechałem na nim do Austrii
- zamiast "Prowadź do..., powinno być "Prowadź w pobliże...  :E
W Krakowie, Czarnowiejska 1 występuje do spółki z nr 2 (nie istniejącym od 60 lat)
W Austrii:
 Wien, Rennbhanweg 56 też ma towarzystwo kilku numerów
Modling, Bruhler Strasse 19 też jest celem zbiorowym
Brakuje nazw miejscowości w wyszukiwarce, choć umieszczone są na mapie np:
Bosutów pow. krakowski ...nie ma.
W pobliżu są Węgrzce, Bibice (dobrze, że mam aAM, wprawdzie nie nawigującą, ale z otwieraną mapą i można przeszukać okolicę)
Na Bibice, Sygic wykazał amnezję, ale do węgrzc porowadził, jako Zielonki Warszawska  :evil:
Czy na Sygicu można jeździć bez pomocy innych map, internetu i innych akcesoriów?

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #121 dnia: Wrzesień 02, 2012, 20:27:19 »
Można. Ja jeżdżę. Co prawda głównie po Śląsku i po instytucjach typu Urząd Miejski itp, ale wszystko działa.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 02, 2012, 21:36:05 wysłana przez vonski »

*

Offline SpokoKoko

• **
  • 220
  • Pozdrowienia / Regards / Mit freundlichen Gruessen
  • Sprzęt: SE Live (android GB 2.3.4) | HTC HD2
« Odpowiedź #122 dnia: Wrzesień 02, 2012, 20:47:35 »
@mif4, opisałeś to wszystko w tonie negatywnym i ja nie dziwię ci się, ale zacytowałeś mnie wcześniej, a w cytacie mówię, że program jest fajny, ale mapy do doopy, a wydaje mi się, że problemy przez ciebie opisane wynikają z kiepskich map. No chyba, że się mylę. Z resztą to nie ważne, Sygic raczej u nas nie ma przyszłości, gdyż dostawca map jak większość zagranicznych dostawców z resztą nie jest zainteresowany aktualnością swojego wsadu do programu na terenie naszego kraju. Pisałem do supportu sygica i jakiś gośc po angielsku odpisał mi, że aktualizacja mapy na Polskę nastąpi w przeciągu kilku najbliższych tygodni. Pożyjemy, zobaczymy.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 02, 2012, 23:11:34 wysłana przez SpokoKoko »
android: aAM 1.4.1 (mapa 1209 PL) ; naviexpert 8.x

*

Offline Adamela

• **
  • 124
  • Sprzęt: Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #123 dnia: Wrzesień 02, 2012, 22:33:54 »
@spinnek
Możesz wyjaśnić, co sformułowanie "dane trafic pobrałem przed wyruszeniem" znaczy w Twoim przypadku? Znaczy się nie masz internetu w telefonie? Bo podczas nawigacji przez aplikację dane LD są pobierane [i wysyłane] co dwie minuty.

To znaczy tyle, że przesył danych z reguły mam wyłączony. Włączam jeśli mam taką potrzebę, np jazda z AM.

Druga kwestia - czy wszedłeś na Targeo, by zgłosić błąd mapy w Automapie (prawy klawisz w miejscu, gdzie jest błąd, "Zgłoś uwagę", wybierasz odpowiednią kategorię itd? Same się mapy nie poprawiają, niestety.

A po co miałem zgłaszać, skoro następnego dnia miała się zmienić organizacja ruchu ???

@JD-MM
Adamela, z Bielan do Otwocka u mnie każda trasa z LD jest wyznaczana przez most Gdański lub Ś-D i dalej drugą stroną Wisły.

A to ciekawe od czego to zależy, że jednemu wyznacza tak, a innemu inaczej ? Czy też przy ustawieniu trasy jako "Optymalna"?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 02, 2012, 22:41:53 wysłana przez Adamela »

*

Offline mif4

• **
  • 208
« Odpowiedź #124 dnia: Wrzesień 03, 2012, 05:53:31 »
@mif4, opisałeś to wszystko w tonie negatywnym i ja nie dziwię ci się, ale zacytowałeś mnie wcześniej, a w cytacie mówię, że program jest fajny, ale mapy do doopy, a wydaje mi się, że problemy przez ciebie opisane wynikają z kiepskich map. No chyba, że się mylę.
Brak w wyszukiwarce miejscowości, które są zaszyte w mapie, to zły program, a nie mapy, a błędy w mapach, to
- oznaczenie budynku  Czarnowiejska 1 (w tym miejscu jest budynek 3/5 postawiony w latach 50-siątych ub. wieku), wynika ze złego oznaczenie ulicy Dolnych Młynów (AM i Targeo ma prawidłową), więc nie mówmy o aktualizacji. Aktualizować można nowo powstałe budynki, drogi, skrzyżowania...
- "grupowa numeracja" budynków, także w Zachodniej Europie (cytowane wyżej budynki w Wiedniu stoją od 20 paru lat) to wygodnictwo wykonawcy mapy/programu
Błędy i niedoróbki map podważają zaufanie do programu, a to odbija się na komforcie jazdy wg nawigacji.
Muszę przyznać, że Sygic świetnie prowadził po Wiedniu i jego okolicach (byłem szybciej "w pobliżu" wg nawigacji, niż "tambylcy")  :ok:

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #125 dnia: Wrzesień 03, 2012, 09:12:06 »
Czy to prawda, że w aAM nie da się dzwonić do POI?
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline JR.Nysa

• 807
  • AM 6.17 PL , TomTom Android 1.4
  • Sprzęt: BLOW50YBT , Samsung Galaxy S 4 - i9505 5.0.1
« Odpowiedź #126 dnia: Wrzesień 03, 2012, 12:01:33 »
Tak , nie da się .....To takie "martwe" ikonki

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #127 dnia: Wrzesień 03, 2012, 12:24:32 »
Masakra :shock: A w ogóle opis POI jest? Da się numer z opisu choć przeczytać żeby ręcznie wpisać?
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline JD-MM

• 1145
  • Sprzęt: SGS6 SM-G920F
« Odpowiedź #128 dnia: Wrzesień 03, 2012, 12:31:38 »
Tak to wygląda:

*

Offline SpokoKoko

• **
  • 220
« Odpowiedź #129 dnia: Wrzesień 03, 2012, 15:20:10 »
Masakra :shock: A w ogóle opis POI jest? Da się numer z opisu choć przeczytać żeby ręcznie wpisać?
i zobacz za tak niedopracowany produkt chcą prawie dwa razy więcej niż za o nieeeeboo lepszy program windowsowy. Widzisz tu logikę ? Tzn ja widzę, to klasyczny drenaż naszych kieszeni bazujący na nastrojach społecznych tzn na długim oczekiwaniu na produkt androidowy. Jestem przekonany, że to będzie miało bardzo krótkie nogi, bo Polacy nie lubią jak się ich nabija w butelkę w żywe oczy. Okey niech program przy takim stanie kosztuje troche mniej od wersji wAM, bo tyle jest warty, a jak uzupełnią braki i naprawią błędy techniczne, to wtedy niech myślą o podwyżce, bo wtedy będzie to uzasadnione. Oczywiście o podwyżce z głową, a nie rozbój :)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 03, 2012, 15:21:59 wysłana przez SpokoKoko »

*

Offline spinnek

• 396
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Tab (GT-P1000)
« Odpowiedź #130 dnia: Wrzesień 03, 2012, 16:54:07 »
@Adamela

Jeśli zaciągasz dane LD i zdarzenia AM'Traffic, a potem już nie korzystasz z internetu, to raz, że nie wolno Ci potem wyłączać aplikacji, a dwa - ich zasięg to ok. 25-30km od miejsca zaciągania.

Jeśli jednak korzystasz z internetu podczas nawigowania aAM, problemu nie powinno być. Nie wiem, czy zdajesz sobie z tego sprawę, ale nie musisz nigdzie jeździć, by sprawdzić, jak działa LD (aktualizowanie danych o prędkościach na drogach i blokadach/antybvlokadach). Wystarczy, że uruchomisz aAM w domu, bez dostępu do GPS (najlepiej go np. wyłącz). Postaw kursor w lokalizacji , która Cię interesuje (dotknij palcem ekranu w tym miejscu podczas przeglądania mapy), pobierz ręcznie dane LD dla tego miejsca (ściągnie się aktualizacja prędkości w promieniu ok. 25-30 km od wskazanego miejsca plus blokady/antyblokady dla całej Polski), a następnie spróbuj wyznaczyć drogę przez interesujący Cię odcinek. Jeśli będzie prowadziło Cię przez zamknięty dla innych odcinek, a dane LD pokażą Ci, że pobrałeś ileś tam KB od momentu startu, wtedy spokojnie otwieraj zgłoszenie u producenta, bo coś jest nie halo.

*

Offline LegiaWarszawa

• **
  • 104
  • Sprzęt: I9100
« Odpowiedź #131 dnia: Wrzesień 03, 2012, 21:55:41 »
Da sie wyeksportowac i wczytac trase z targeo juz? Jesli nie, to czy w jakiejkolwiek navi dostepnej na andka lub wp7 da sie to zrobic z targeo lub innego serwisu (np google maps)? Jesli nie, to czy moze z google maps da sie to poprostu jakos wczytac do google navi?
ostatnio była: Nokia 5800, E72, Desire_Z, SGS i9000
jest: SGS II i9100 oraz Samsung Omnia W i8350
i narazie nie zamierzam zmienic ani na SGS III ani na Note2 :D

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #132 dnia: Wrzesień 04, 2012, 12:26:47 »
aAM ma rozdwojenie jaźni   :mrgreen:
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #133 dnia: Wrzesień 04, 2012, 13:00:08 »
Ja dzisiaj jechałem z Gliwic do Będzina, aAM wytyczyła trasę szybką przez DK88 na Bytom, Piekary itd, ja z premedytacją zjechałem na A1 aż do Piekar i okazało się, że moja trasa była szybsza o 10min. I gdzie tu sens?

*

Offline zygzag

• 808
  • Sprzęt: HTC Polaris>OMNIA II i8000>Wave II S8530>SGS II
« Odpowiedź #134 dnia: Wrzesień 04, 2012, 13:47:25 »
U mnie z kolei występuje podobny błąd jaki pojawił się w pewnym momencie w wersji dla WM. Otóż dom znajomych (żółty pkt) znajduje się mniej więcej w połowie długości działki. Kiedyś program prowadził mnie naturalnie pod bramę posesji (zielony pkt) . Przy okazji, którejś z aktualizacji, nagle zaczął prowadzić nowo powstałą (na razie jeszcze nienazwaną) uliczką w pobliże domu tyle, że prosto w płot bo tam nie ma wjazdu (czerwony pkt). Pisałem kilka razy do supportu załączając wizualizację jednak pozostawało to bez odzewu w kolejnych wersjach. Problem w tym, że jeśli ktoś chce do znajomych dojechać korzystając z AM zawsze trafia zawsze "kulą (czy raczej autem) w płot". Niby nic wielkiego w erze komórek ale goście za płotem, powitanko i dawaj na wstecznym dookoła kwartału  :E Coś mi się wydaje, że przy dzisiejszych niewysokich opłatach za transmisję danych, mapach Google w Androidzie nie warto już przepłacać za programy takie jak AM, TomTom itp. Chyba pożegnam sie z AM.

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #135 dnia: Wrzesień 04, 2012, 23:06:58 »
Coś mi się wydaje, że przy dzisiejszych niewysokich opłatach za transmisję danych, mapach Google w Androidzie nie warto już przepłacać za programy takie jak AM, TomTom itp.
Masz rację - wydaje Ci się ;)
Wg mnie...
Pozdrawiam
Karol

*

Offline Marcellus

• **
  • 110
  • Sprzęt: Galaxy S3
« Odpowiedź #136 dnia: Wrzesień 05, 2012, 09:57:48 »
Coś mi się wydaje, że przy dzisiejszych niewysokich opłatach za transmisję danych, mapach Google w Androidzie nie warto już przepłacać za programy takie jak AM, TomTom itp.
Masz rację - wydaje Ci się ;)
Wg mnie...

Abstrahując od tego czy mapy google'a będą online czy offline (bo tak też można) nie można wspomnieć, że ich nawigacja także ma jeszcze sporo do poprawy, nie prowadzi np. przez A2, nawet ręczne wstawienie punktów na autostradę powoduje jakiś dziwny przebieg trasy, ale bardzo mi się podoba animacja mapy (bardzo płynna na i9001), po utracie sygnału GPS (np. przejazd tunelem) zmienia się kolor mapy i ukazuje się większy odcinek trasy z wyznaczonym przejazdem - bardzo fajne.
T10s->T65->V300->MDA Compact2->MDA Pro->HD2->Galaxy S3

*

Offline SpokoKoko

• **
  • 220
« Odpowiedź #137 dnia: Wrzesień 05, 2012, 18:06:15 »
Do @ochKarol:

Ja sobie dziś zainstalowałem/kupiłem dość drogi programik "gpsfix deluxe"
Komentarz z 17-go lipca nie zachęca do wydania kasy  :mrgreen:
Jak dla mnie kolejny pic na wodę placebo.
Ale potestuj i wrażenia koniecznie w noeym wątku (żeby tu OT nie robić). :ok:

Zgodnie z obietnicą potestowałem i zrobiłem dziś w sumie 30 km z aAM, pod którą w tle chodził programik "gps fix deluxe", czyli płatna wersja programiku "gpsfix". Zacznę od podsumowania, to nie jest placebo, to NAPRAWDĘ DZIAŁA :) A teraz po kolei dla niezorientowanych w temacie. Jak wiadomo ogólnie program aAM potrafi gubić sygnał gps w trakcie jazdy i lekiem na to miał być program "gpsfix de luxe" , który zakupiłem w google play za jedyne 16,50. Rano odpaliłem na parkingu programik, fixa złapał chyba w sekundę. Następnie zminimalizowałem go przyciskiem home i odpaliłem aAM, która odpaliła się praktycznie już ze złapanym fixem i fixa nie straciła przez całe 30 km, co do wczoraj (zanim kupiłem programik gpsfix) było notoryczne (tak mniej więcej 8 zerwań sygnału na 15 km). Tak wiec chyba @ochKarol jak wypróbujesz mój patent, to gps zewnętrzny pójdzie na zasłużony odpoczynek. Pobaw się może na razie z darmową wersją tego programu, żebyś mnie nie przeklinał za źle wydane pieniądze :E

*

Offline izaw

• 1165
« Odpowiedź #138 dnia: Wrzesień 05, 2012, 18:23:05 »
Potestuj jeszcze trochę. 30 km to za mało na wnioski. Warunki atmosferyczne, wybuchy na słońcu mają duży wpływ na GPS.

Mi bez tego programu czasami łapie fixa natychmiast i trzyma jak drut. A zdarza się że łapie dłuuugo. Co do gubienia jest to sporadyczne. Istotniejsze jest dla mnie szybkość i stabilność GPS w danym czasie dla różnych programów. I tutaj aAM jest zawsze najgorsze. Nawet jeżeli zewnętrzny program ma coś pomóc to proteza wadliwego programu, który sam powinien sobie poradzić.

*

Offline SpokoKoko

• **
  • 220
« Odpowiedź #139 dnia: Wrzesień 05, 2012, 18:31:23 »
@Izaw, oczywiście, że 30 km to nie jest wiele, ale ja te 30 km robię codziennie i zawsze z aAM (taki mam fan :) . Zawsze dość długo czekałem na fixa z aAM i zawsze regularnie rwała mi sygnał, ale oczywiście, że jutro drugi dzień testów. Jeżeli zauważę powrót problemów, to z pewnoscią o tym napiszę. Ja też byłem przekonany, że problem z gps-em to wina automapy, ale chyba nie tak do końca, a wiesz dlaczego tak od niedawna uważam ? A to dlatego, że zainstalowałem sobie Sygic i też mi gubi sygnał, troszkę mniej razy, ale jednak gubi. Co na plus dla Sygica, to szybciej łapie mi fixa. Ja z automapa nieraz musiałem ze 2 km przejechać zanim złapałem sygnał. Dzis dopiero aAM złapała mi sygnał praktycznie jak zobaczyłem mapę zaraz po ekranie startowym :) Jutro dalej testuję :)

« Odpowiedź #140 dnia: Wrzesień 05, 2012, 18:38:51 »
Witam.Wie ktoś jak dodawać głosy do am???np:knapik

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #141 dnia: Wrzesień 05, 2012, 19:51:08 »
Najlepszą platformę dla aAM udało mi się uzyskać podczas wyjazdu na Mazury.
W czasie blisko 400km trasy tylko dwie, około sekundowe utraty sygnału. Potem podkusiło mnie zaktualizować rom do nowszej wersji i szlag trafił...
Zmiany radioromu nie pomogły, więc znów zabawa z wgrywaniem identycznej platformy na telefon.
Niestety ten Android chyba jakiś niedorobiony jest, bo po zainstalowaniu identycznej platformy (OS + kernek + radiorom + oprogramowanie) nie miałem już tak dobrej obsługi GPS (czyli gubienie sygnału nie wiadomo kiedy i ile razy).
W końcu udało mi się dopracować platformy, na której podróż do pracy czy z powrotem (ok 30 minut) zawsze była ok i nigdy nie występowało gubienie sygnału.
W sobotę trafiła mi się jazda około godzinę (30 minut w jedną i 30 minut w drugą stronę). W "tamtą" stronę wszystko ok.
Z powrotem myślałem, że szlag mnie trafi - 90% czasu jazdy gubienie na kilka sekund sygnału i łapanie z powrotem.
Nie pomagało nic - nawet restart telefonu.

Dlatego nie wierzę już, że na tej platformie w tym telefonie wbudowany GPS może działać normalnie i prawidłowo. Bardzo dużo osób ma z tym problem a ja tyle już instalacji romu przeszedłem, że tęsknię za platformą tak powtarzalną i pewną jak Windows Mobile.
Nie będę się tu rozpisywał nad ułomnościami wipeów, hardresetów i backupów Adroida i rozwodził - spieprzone jest totalnie i do tego ta fragmentacja systemu (wersji Androida pińcet i do tego kerneli pińcet - makabra).

Obecnie mam ten zewnętrzny GPS (chałę za 60zł - tyle nówka kosztuje) i po podróży do Poznania i z powrotem (blisko 1000km) wiem, że mogę na nim polegać.
Sprzęt umiejscowiony w nie najlepszym miejscu (bo nisko, na wysokości popielniczki przy pionowej konsoli) zgubił sygnał raz (na ułamek sekundy) i w Wa-wie zakręciło go na kilka (góra dziesięć) sekund.

Ale (kiedyś) kupię sobie mniejszy, położę na desce rozdzielczej i podłączę na stałe do zasilania i będzie git. :proud:

A tak z innej beczki.
Dziś aAM zapomniała, że ma mnie poprowadzić do celu. Kilka kilometrów przed celem podróży zniknęła trasa.
Komunikatu "jesteś u celu" też nie było.
 :S
A kilometry przy fladze też od ostatniego wytyczenia trasy przez LD a nie od faktycznego startu.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 05, 2012, 21:14:28 wysłana przez ochkarol »
Pozdrawiam
Karol

*

Offline ycbo

• 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
« Odpowiedź #142 dnia: Wrzesień 05, 2012, 21:28:29 »
Identyczną sytuację miałem wracając wczoraj z Poznania - kursor posuwał się poprawnie i we właściwym miejscu a trasa i  okienka z informacjami były puste.
Jechałem A2 i prowadzenie było zbędne więc nic nie robiłem przez 80 km niestety nic się nie zmieniło więc wyłączyłem i włączyłem AM bez kasowania trasy i po złapaniu fixa wszystko wróciło do "normy".

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #143 dnia: Wrzesień 05, 2012, 21:34:11 »
Drastycznie :)
Wystarczy wejść w menu trasy i kliknąć "gotowe" i "startuj nawigację" (zakładając, że start to bieżąca pozycja GPS).
Pozdrawiam
Karol

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #144 dnia: Wrzesień 05, 2012, 21:43:01 »
Ale (kiedyś) kupię sobie mniejszy, położę na desce rozdzielczej i podłączę na stałe do zasilania i będzie git. :proud:
Nie prościej zmienić telefon? :) Testowałem aAM w każdej becie na 5 czy 6 urządzeniach i w żadnej nie miałem takich jaj z sygnałem GPS. Galaxy S2, S3, LG 4X, HTC One X, Xperia S... wszędzie wszystko działało jak trzeba (w zakresie sygnału GPS oczywiście :P). Może po prostu masz uwalone coś sprzętowo w telefonie i stąd takie cyrki?

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #145 dnia: Wrzesień 05, 2012, 21:55:50 »
Bardzo dużo SGS+'ów ma ten sam problem - gubienie sygnału na aAM.

Nie mam ochoty zmieniać telefonu, bo ten działa (poza GPS) bardzo dobrze, rozmiar telefonu jest maks akceptowalny przeze mnie, ma AMOLEDa a poza tym kupiłem dedykowaną głowicę uchwytu samochodowego...

Mniej mnie będzie kosztowało dokupienie (nawet kolejnego) odbiornika GPS niż zmieniać telefon na niewiadomo czy lepszy (bo używany - na nowy nie mam kasy).
Pozdrawiam
Karol

*

Offline mif4

• **
  • 208
« Odpowiedź #146 dnia: Wrzesień 05, 2012, 22:33:35 »
Bardzo dużo SGS+'ów ma ten sam problem - gubienie sygnału na aAM.

Ewidentna wina Samsunga. Powinien zaczekać z wypuszczeniem swojego Galaksy  do wydania Automapy 1.4.1 i porządnie przetestować współpracę aAM z gps-em.  :E

Na Modecomie AX  aAM łapie fixa natychmiast przy ostatniej zapamiętanej pozycji. Modecom w reklamie swojego AX'a zapewniał, że aAM beta na tym tablecie chodzi świetnie i miał rację.

Sygic, kilka razy wieszał się przy zbliżaniu się do fotoradaru i zliczaniu pozostałych metrów. Pomagało wyłączenie urządzenia i ponowne uruchomienie. Łapał wtedy fix'a o wiele szybciej, niż uruchamianie przed jazdą.

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
  • Sprzęt: iPhone 7
« Odpowiedź #147 dnia: Wrzesień 05, 2012, 22:42:00 »
Na Xperii Neo V sygnał GPS ginie może raz czy dwa na 300 kilometrów trasy. W porównaniu do WM i HTC Touch HD to jest zdecydowana poprawa.
Dariusz "jerzu" Niemczyński
Telefon - iPhone 7 & Moto G5
Tablet - Huawei Media Pad T5

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #148 dnia: Wrzesień 05, 2012, 22:49:04 »
Na Xperii Neo V sygnał GPS ginie może raz czy dwa na 300 kilometrów trasy.
Ale jednak (choć chciałbym mieć taki problem ;) )
Na zewnętrznym, na 1000 (blisko) kilometrów (na dwa razy) jedno zgubienie na ułamek sekundy.
Jakbym miał odbiornik w lepszym miejscu to pewnie i tego by nie było.
Pozdrawiam
Karol

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
  • Sprzęt: iPhone 7
« Odpowiedź #149 dnia: Wrzesień 06, 2012, 08:20:24 »
Czy tylko u mnie nastąpiło dzisiaj skrócenie licencji do 2012-08-20? Włączam dzisiaj AM, na ekranie startowym mam 2012-11-03, AM nie wyznacza trasy bo podobno mam nieważną licencję. Ki diabeł?
Dariusz "jerzu" Niemczyński
Telefon - iPhone 7 & Moto G5
Tablet - Huawei Media Pad T5