Strona główna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj się
PDAclub.pl - Forum użytkowników technologii mobilnych
Windows Mobile (Classic, Professional, Standard), Windows Phone 6.x oraz 7/8.x/10
Pocket PC - ogólnie (WM Classic)
ASUS
WiFi Asusie A636N -słaba jakość sygnału
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
6 Odpowiedzi
1745 Wyświetleń
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Nesene
7
«
dnia:
Wrzesień 14, 2006, 23:01:49 »
Dziś kupiłem sobie A636N i co mnie zdziwiło że jego WiFi odczytuje jakość sygnału sieci domowej jako słabą. Obok stojący laptop jako doskonałą. Czy tez tak macie? Czy to ta karta w PDA jest slaba czy to ja mam jakąś uszkodzoną?
eref
140
«
Odpowiedź #1 dnia:
Wrzesień 15, 2006, 10:25:03 »
Witam, ja mam neostarade i z sygnałem jest różnie, przeważnie pokazuje sygnał b.dobry, ale np w pokoju w którym mam modem pokazuje czesto słaby sygnał (zero przeszkód). Nie wiem od czego to zależy, ważne że net działa dobrze, bez względu na jakośc sygnału.
Nesene
7
«
Odpowiedź #2 dnia:
Wrzesień 15, 2006, 10:40:15 »
Dzwoniłem do Oriki (centrum serwisowe Asus) Panowie sami sie zdziwili do tego stopnia ze ja wisiąłem na telefonie a oni testowali jakiegos innego A636N. Skutek ten sam. W pokoju gdzie mieli punkt dostępowy był sygnał znakomity ale juz w pokoju za scianą połowa skali mimio że odległość nie przekraczała 2m. Stwierdzili wiec że ten typ tak ma bo ma małą antenke wewnętrzna wiec trzeba to zaakceptować. Internet rzeczywiście działa tylko jego prędkość jest odwrotnie proporcjonalna do odległości od punktu dostępowego (bliżej = szybciej)
eref
140
«
Odpowiedź #3 dnia:
Wrzesień 15, 2006, 14:55:19 »
to ja mam odwrotnie, w drugim pokoju mam najczęsciej sygnał na maxa (sciana z cegieł, odległość ok 3 m) a w pokoju gdzie mam modem neo sygał zmienia się od maxa do słabego ale przeważnie jest słabszy niz w pierwszym przypadku.
toldicom
7
«
Odpowiedź #4 dnia:
Wrzesień 18, 2006, 21:57:35 »
u mnie w pokoju gdzie stoi ruter sygnal jest bardo dobry, ale za 2 scianami ceglanymi spada do dostateczn , slaby.
HTC Hero, Asus A636N
mario_m
9
też to miałem
«
Odpowiedź #5 dnia:
Wrzesień 21, 2006, 16:25:42 »
teraz jest w serwisie ale nie tylko to go "zabolało". Na początku użytkowania było super, zasięg b. dobry a po jakimś czasie coś się stało, asus "skrócił" zasięg.
Poziom sygnału był dobry, przez dwie ściany chodził jak burza, a potem nie było go wcale. Mam nadzieję, że serwis coś z tym zrobi.
Nesene
7
«
Odpowiedź #6 dnia:
Wrzesień 27, 2006, 09:31:59 »
Nie no jest to wkurzające, do tego stopnia że praktycznie nie używam WiFi bo przy słabej jakości sygnału internet chodzi jak żółw a jak mam siedziec z przy routerze to równie dobrze mogę skorzystać ze stacjonarnego kompa.
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »