Pytanie za 100 punktów!

• 6 Odpowiedzi
  • 1179 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pytanie za 100 punktów!
« dnia: Sierpień 27, 2006, 21:44:55 »
Mam asusa A636N. Kiedy podłączyłem go pierwszy raz do komputera (być moze przez przypadek) miałem mozliwość ingerowania we wpisy w kalendarzu, kontaktach itp. tzn na ekranie monitora w kompie pokazywał mi się np. kalendarz z palma. Teraz jak podłączam go do kompa nie moge tego uaktywnić, nie wiem co sie dzieje. Mogę eksplorować zawartość karty SD czy pamieci wewnętrznej, dodać plik lub go usunąć ale nie mogę dodawać wpisów w kalendarzu i kontaktach. Raz odinstalowałem i zainstalowałem ponownie ActivSinca i nic. Czy ktoś może mi  poradzić co się dzieje?
pozdrawiam wszystkich

*

Offline yayco

• 870
Pytanie za 100 punktów!
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 27, 2006, 22:13:04 »
A próbowałeś uruchomić Outlook'a (tylko nie pomyl z Outlook Express'em) na PC i go zsynchronizować z PDA?

NIe próbowałem
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 28, 2006, 13:22:43 »
Nie , nie próbowałem
Aha, jeszcze wazna chyba rzecz: teraz mojego kompa palm czyta jako komputer nr 2, a wczesniej był chyba jako komputer głowny, może ta druga instalacja coś namieszałą???

*

Offline drogi

• 277
  • Sprzęt: HTC Diamond, Samsung I5700
Re: NIe próbowałem
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 28, 2006, 14:37:38 »
Cytat: "bogusek1"
Nie , nie próbowałem
Aha, jeszcze wazna chyba rzecz: teraz mojego kompa palm czyta jako komputer nr 2, a wczesniej był chyba jako komputer głowny, może ta druga instalacja coś namieszałą???

To spróbuj, yayco się męczy i chce Ci pomóc a Ty odpowiadasz że nie próbowałeś.... nie ładnie.

Nie ma znaczenia pod jaką nazwą go widzi - znaczenie miałoby wtedy gdybyś używał więcej niż jeden PDA.

Prawie ok
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 28, 2006, 14:46:23 »
Jest prawie ok, przy instalacji Activa nie zainstalowało mi outlooka, bo automatyczna instalacja jego nie dodaje, trzeba były wybrać wersję "Complete" albo "custome". outlookl jest ale i jest inny problem jednak po kliknięciu poajwia się taki komunikat:
"Unalbe to open your default e-mail folders. The fileC:\WiNDOWS|outlook.pst is in use and could not be accessed. Close any application that is using this file, and than try again."

problemw  tym, ze nie używame żadnego progamu czy aplikacji, poczta jestz amknięta i wszystkie inne programy tez. co robić????

*

Offline drogi

• 277
  • Sprzęt: HTC Diamond, Samsung I5700
Pytanie za 100 punktów!
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 28, 2006, 14:55:50 »
Spróbuj ustawić ten plik w innym miejscu niż domyślnie, jeżeli nie pomoże usuń plik outlook.pst i załącz ponownie outlooka.

jest chyba ok, ale...
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 28, 2006, 15:12:51 »
juz jest ok, po zrestartowaniu kompa i odpaleniu programu pojawił sie komunikat zeby wloazyc płytke i coś tam doinstalowac, teraz normalnie się otwiera, ale mam pytanko: czy piszac jakis termin w kalendarzu już na kompie np. "Godzina 10.00 spotkanie gdzieś tam" powinien się on automatycznie pokazać również w palmie? po wpisaniu spotkania synchronizowałem i palma i kompa ale termin się "nie przeniósł" do palma? o co chodzi?