Opinie o A639

• 15 Odpowiedzi
  • 4280 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline M@rtinez

• *
  • 61
  • Sprzęt: Asus A639/AutoMapa/iGO 8 Europa
Opinie o A639
« dnia: Marzec 13, 2007, 12:30:48 »
Witam wszystkich

Mam pytanie do forumowiczów czy warto kupić A639 czy są z nim jakieś problemy i czy macie jakieś opinie o tym sprzęcie . Proszę o info

*

Offline wgi

• 5
Opinie o A639
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 15, 2007, 17:21:48 »
Mam go od kilku tygodni i jest super - żadnych problemów!
Długo zastanawiałem się nad FSC N560 ale sobie odpuściłem i wybralem "wszystkomający" ;) A639 :proud:  
Świetny GPS i "długotrzymająca" bateria.
1GB wbudowanej pamięci i stacja dokująca to bardzo miłe dodatki :))
---
wgi

*

Offline M@rtinez

• *
  • 61
  • Sprzęt: Asus A639/AutoMapa/iGO 8 Europa
Opinie o A639
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 16, 2007, 11:07:13 »
Cytat: "wgi"
Mam go od kilku tygodni i jest super - żadnych problemów!
Długo zastanawiałem się nad FSC N560 ale sobie odpuściłem i wybralem "wszystkomający" ;) A639 :proud:  
Świetny GPS i "długotrzymająca" bateria.
1GB wbudowanej pamięci i stacja dokująca to bardzo miłe dodatki :))

... dzięki dojżałem kupuję

Opinie o A639
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 16, 2007, 13:43:14 »
Witam! Napisz Jak ci sie sprawuje Twoj 639 gdy go kupisz. Zamierzam kupic 639 lub troche tanszy 636 i nie wiem ktory wybrac. Pozdrawiam

*

Offline blimen

• 8
  • Sprzęt: FS N520
Opinie o A639
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 17, 2007, 12:28:53 »
Podoba mi sie ten Asus bo ma wszystko co potrzebne a poza tym uchwyt do samochodu i ladowarki w komplecie, ale zalamuje mnie ten wyswietlacz, ktory sie czesto rozkalibrowuje i  w ostatecznosci trzeba slac do serwisu. Dlatego bardziej sklaniam sie w strone looxa.
Ciekawe czy modele Asusa a686 i a696 tez maja podobne problemy ?

Opinie o A639
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 17, 2007, 19:18:53 »
Cytat: "blimen"
Podoba mi sie ten Asus bo ma wszystko co potrzebne a poza tym uchwyt do samochodu i ladowarki w komplecie, ale zalamuje mnie ten wyswietlacz, ktory sie czesto rozkalibrowuje i  w ostatecznosci trzeba slac do serwisu. Dlatego bardziej sklaniam sie w strone looxa.
Ciekawe czy modele Asusa a686 i a696 tez maja podobne problemy ?

mam asusa od kilku chwil narazie jest super bez porównania do mio a mio miałem kilka, jeśli będzie się rozkalibrowywał to poprostu og oddam w ramach rekojmi

*

Offline blimen

• 8
  • Sprzęt: FS N520
Opinie o A639
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 18, 2007, 00:56:42 »
Martinez a zastanawiales sie nad zakupem , ktoregos z nowszych modeli A686 lub A696 ? Wyposazenie maja podobne, roznia sie zegarem procesora i wielkoscia zamontowanej pamieci. Sa za to smuklejsze i lzejsze od Asusa 639, maja metalowa obudowe, no i kosztuja mniej.

*

Offline niezawodny

• 793
  • Sprzęt: SG Note II, Nokia E52
Opinie o A639
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 18, 2007, 17:44:33 »
Kilka dni temu przesiadłem się z A636 na A639. Oto moja opinie n/t A639:
Jest jeszcze lepszy od bardzo udanego A636 przede wszystkim z uwagi na lepsze dopracowanie softwareu. Przykład: W A636 synchronizacja Active Synciem czy to kablem czy BT powodowała częste krzaczenie się tak PC-ta (notebooka) ta jak i pocketa zaś ustawienie synchronizacji po BT wymagało różnych ustawień tu i tam. W A639 wystarczy włączyć port szeregowy, nastawić zalecanym port com w AS na PC i włączyć kreatora synchronizacji. Od tej pory każde włączenie BT w pockecie (przy systemowym BT w notebooku) powoduje natychmiastową i automatyczną synchronizację po BT, która działa dużo szybciej niż w A636 (zdaje się że to przez BT w standardzie 2.0). Jedyny "klocek" jaki mi wyskoczył to to że każde wpięcie kabla synchronizacyjnego powoduje mi w notebooku automatyczne wypięcie sieci bezprzewodowej i jak długo oba urzadzenia są połączone kablem, tak długo karta WiFi zostaje rozłączona. Komunikacja po BT nie ma tego problemu a że tą preferuję to nie boli mnie ta przypadłość. Jakby ktoś znał przyczynę i rozwiązanie to nie pogniewam się za dobrą radę ;)  

Sporym plusem jest elegancka i ergonomiczna stacja dokująca w standardzie, której bardzo brakowało w A636. Można z niej zasilać i synchronizować Asusa.

Kolejna zauważalna różnica to wczytywanie się stron internetowych - znacznie szybsza w A636. Nie wiem czy jest to kwestia szybszej karty sieciowej w standardzie G faktem jest że teraz strony www ładują się prawie tak szybko jak w PC-cie.

To tyle uwag na szybko i gorąco. Natomiast różnic sprzętowych wielu nie ma, najważniejsza to standard G WiFi oraz wbudowana pamieć flash 1 GB i chyba BT wersja 2.0 - w sumie niewiele. Więc jeśli ktoś jest zadowolony z A636 czy A636N to chyba nie ma sensu taka zmiana. Ja akurat miałem okazję zrobić to za free, więc skorzystałem.

Nie potwierdzam negatywnych opinii n/t wyświetlaczy w A636 czy A639 - ja żadnych problemów z rozkalibrowywaniem ekranu nigdy nie stwierdziłem. Dla mnie Asus jest A63x jest zdecydowanie bardzo udanym urządzeniem.

*

Offline gregorb

• 360
Odp: Opinie o A639
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 30, 2007, 10:35:28 »
...Jedyny "klocek" jaki mi wyskoczył to to że każde wpięcie kabla synchronizacyjnego powoduje mi w notebooku automatyczne wypięcie sieci bezprzewodowej i jak długo oba urzadzenia są połączone kablem, tak długo karta WiFi zostaje rozłączona. ...

Czy udalo sie jakos rozwiazac ta sprawe ? Juz niedlugo tez bede w posiadaniu modelu A639 i chcialbym uniknac tego klopotu. Do tej pory laczac poprzedniego pocketa Asus A636N nie mialem takiego problemu.

*

Offline piteron

• *
  • 99
  • Sprzęt: 639
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 01, 2007, 02:06:24 »
czyli w którym szybciej się wczytują strony internetowe
w 636,czy 639,bo widzę tu pewna nieścisłość

« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 01, 2007, 08:04:07 »
Też mam 639. Jestem z niego bardzo zadowolony. Z ekranem na razie nie ma problemów natomiast problem z rozłączaniem sieci bezprzewodowej po połączeniu z laptopem rzeczywiście istnieje.

*

Offline McMike

• 1585
  • McMike
  • Sprzęt: E90, Asus A639, AM 4.1 + S8 i octa
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 01, 2007, 08:51:33 »
Jeśli chodzi o mój egzemplarz, to padły przyciski, ale ogólnie tj. raczej żadnych problemów, łącznie z nie odłączaniem żadnej sieci - wyłącza tą, którą ma wyłączać - czyli swoją, a nie inne.
Rząd nic nie robi i to się najbardziej chyba Polakom podoba =)

« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 02, 2007, 21:42:26 »
Ja używam A639 od kilku miesięcy i jestem bardzo zadowolony. Bardzo cenię sobie długo trzymającą baterię. Opłacało się zrezygnować z VGA i szybszego proceseora. No ale przede wszystkim najważniejszy dla mnie jest GPS. Głównie po to kupowałem PDA. Wewnątrz jachtu łapie fixa w trymiga! O to chodziło :)

Rzeczywiście upierdliwa jest sprawa z rozkalibrowywaniem ekranu. Szukam dobrego momentu, żeby wysłać urządzenie do serwisu (czytając posty o ORICE, to widzę, że trzeba rezerwować min 3 tygodnie :). Ale nie jest też tak źle, żeby nie dało się korzystać.

Ogólnie jestem bardzo zadowolony i polecam.

*

Offline Ralf63

• 464
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 11, 2007, 01:17:05 »
Ktoś mógłby wrzucic na forum zdjecie jak się wyswietlają strony internetowe na tym Asusie?
Bardzo prosze
HTC Desire Z 2.3.4 + 8 GB
iPhone 3GS 32 GB

*

Offline forestowy

• 604
    • fotografia makro
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S II
« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 11, 2007, 08:23:06 »
Tak samo jak na każdym innym z qvga, google zna takie zdjęcia.
Mio P550 --> Asus A639 --> HTC TyTN II --> HTC Diamond --> Nokia E52 --> Motorola Milestone --> Samsung Galaxy S II

« Odpowiedź #15 dnia: Lipiec 12, 2007, 12:07:39 »
Ja używam A639 od kilku miesięcy i jestem bardzo zadowolony. Bardzo cenię sobie długo trzymającą baterię. Opłacało się zrezygnować z VGA i szybszego proceseora. No ale przede wszystkim najważniejszy dla mnie jest GPS. Głównie po to kupowałem PDA. Wewnątrz jachtu łapie fixa w trymiga! O to chodziło :)

Rzeczywiście upierdliwa jest sprawa z rozkalibrowywaniem ekranu. Szukam dobrego momentu, żeby wysłać urządzenie do serwisu (czytając posty o ORICE, to widzę, że trzeba rezerwować min 3 tygodnie :). Ale nie jest też tak źle, żeby nie dało się korzystać.

Ogólnie jestem bardzo zadowolony i polecam.

spróbuj dokręcić śrubki tak jak to ktoś pisał , u mnie po dokręceniu problem kalibracji zniknął a używam pda non stop w samohodzie po kilkanaście godzin na dobe