Problemy z Asusem 696

• 5 Odpowiedzi
  • 1242 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline swetaketu

• 10
  • Sprzęt: Asus 696 + Nokia 5500 Sport
Problemy z Asusem 696
« dnia: Lipiec 11, 2007, 23:20:46 »
    Witam wszystkich Formowiczów! :)

Niestety w moim pierwszym poście muszę poprosić o pomoc co do następującego problemu:

Mój pocket ma poważne problemy z korzystaniem z aplikacji znajdujących się na karcie SD. Po soft resecie lub wyjęciu i włożeniu karty wszystko jest OK. Jeśli wyłączę Asusa na krótki okres (do, powiedzmy, 30 min.) też wszystko działa, ale po dłuższym czasie po "kliknięciu" na odnośnik do programów z karty nic się nie dzieje.

- raz pojawia się komunikat: "Nie powiodła się próba uruchomienia modułu: Dane Ekranu (CXxCY):
   240x320" - notabene z wyświetlaczem wszystko OK.
 - albo: "Nie można otworzyć pliku "XXX". Albo nie został on podpisany przy użyciu zaufanego certyfikatu, albo nie można znaleźć jednego z jego składników. jeśli problem występuje nadal, spróbuj ponownie zainstalować lub przywrócic ten plik"

Czasem przez ActiveSync'a i z poziomu PDA widać programy i dane na karcie, a czasem  jest pusto (katalogi są wyświetlane, ale nie ma ich zawartości).
 Problem jest  zarówno na karcie Kingston SD 2GB (Dzwoniłem do sprzedawcy i mówił, że 696 nie gryzie się z tą kartą) i na Kingstonie micro SD 1GB.

Będę ogromnie wdzięczny z pomoc i wskazówki co do przyczyny tego całego zamieszania. Wadliwy czytnik czy co ...?

Pozdrawiam

*

Soovek

Odp: Problemy z Asusem 696
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 11, 2007, 23:36:00 »
Jaki system WM5 czy już WM6 ???

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 11, 2007, 23:39:28 »
    Witam wszystkich Formowiczów! :)

Mój pocket ma poważne problemy z korzystaniem z aplikacji znajdujących się na karcie SD.

Ten problem jest już odkryty i powszechnnie znany. Został opisany w wątku o Asusie i WM6. Sprzęt jest sprawny, nie męcz sprzedawcy tylko support asusa - wadliwy jest rom, a dokładnie sterownik karty SD.

*

Soovek

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 11, 2007, 23:49:24 »
Hehe do tego dążyłem :)

*

Offline swetaketu

• 10
  • Sprzęt: Asus 696 + Nokia 5500 Sport
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 12, 2007, 08:43:22 »
Dzięki wielkie,
zatem czas na tetate z supportem Asusa.

Pozdrawiam

*

Offline piteron

• *
  • 99
  • Sprzęt: 639
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 12, 2007, 12:30:33 »
życzę powodzenia
choć dodam od siebie ze musisz być bardzo cierpliwym człowiekiem ;)