... kupił sobie ASUS'a

Witam wszystkich.
Otóz jakies półtora tygodnia temu kupiłem 636N + microSD 1 GB (jako, że żona ma E50 Nokię i tam taka pasuje - więc w razie co będe mógł jej opchnąć jak kupie coś większego

Oczywiście tradycyjnie problem z rozkalibrowującym się wyświetlaczem ale to standard. Nawet nie chciało mi się użerać ze sprzedawcami, żeby dali nowy, bo skoro to wada fabryczna to nowy pewnie z tą samą wada i wczesniej czy później do serwisu wysłać trzeba będzie

Podbiłem zatem gwarancję, zapakowałem w karton zgłosiłem usterkę do Warszawy jak każe serwis Oriki, dostałem mailem RMA, zadzwoniłem po kuriera i wysłałem z Wrocławia do Wrocławia

Mógłbym sam to zawieźć ale wiadoma sprawa - procedury

Teraz monitoruję stronę ASUS'a i sprawdzam status urządzenia w serwisie , który przyjął magiczną formę Repaired()

Ciekawe ile to repaired trwać będzie

Mam nadzieję, że nie aż tak długo jak tu piszecie

Chciałbym go w końcu pouzywać

Dokładniej kupiłem go 12 marca. Otworzyłem 18, bo wczesniej nie miałem czasu a oddałem do serwisu 19. Tak więc czekam i jakby co podzielę się refleksjami z dalszej części sprawy

ASUS jednak mógłby sie bardziej postarać, bo jak zgłaszałem usterkę i powiedziałem że ekran się rozkalibrowuje to pan z rezygnacją graniczącą chyba ze zmęczeniem juz o nic więcej nie pytał

Zamiast wypuszczać buble powinni ściągnąć całoś partii z rynku i wymienić kompleksowo.
W taki sposób szkodzą sami sobie a nie nam. Ja poczekam nic mi się nie stanie, a więcej nic tej firmy nie kupię

Choć jak w tej cenie wśród nowych palmów to nie widzę nic ciekawszego, więc i tak gdybym miał kupowac raz jeszcze to pewnie wybrał bym to samo

Pozdrawiam,
Jarek