witam... wiem wiem, że na ten temat na forum było setki postów i wszystkie oczywiście czytałem. Większość z nich to jednak informacje archiwalne pochodzące sprzed nawet roku, a przez to już nieaktualne. Ostatni post jest z czerwca 2007r. Mam zatem pytanie, czy ktoś ma jakieś aktualne doświadczenia z serwisem Orika. Czy "Autoryzowany Serwis ORIKA" potrafi już naprawić problem ? Czy może mają już nowe części pozbawione tej oczywistej wady fabrycznej. Mój Asus był w serwisie 2 razy i za każdym razem wymieniano wyświetlacz i płytę główną, czyli prawie wszystko, a po powrocie problem jak był tak jest nadal. Po powrocie z serwisu problemów z kalibracją nie było może przez tydzień, no może przez dwa tygodnie. Mam jeszcze rok gwarancji i zastanawiam się czy warto wysyłać go po raz trzeci do serwisu - żeby wreszcie został skutecznie naprawiony... aha i jeszcze jedno.. na forum w tej sprawie wypowiadał się "toma11" który przedstawił się jako serwisant Asusów. Z jego wypowiedzi wynikało, że Asus opracował już nowy wyświetlacz do modeli A63x i będzie go montował i on podobno nie ma tej wady rozkalibrowania. Próbowałem się z nim skontaktować - i nic. Próbowałem też zapytać o niego w Orice - i nic. Albo to pic na wodę, albo nie chcą powiedzieć... i to tyle.