Asus A636N sam przechodzi w stand-by

• 4 Odpowiedzi
  • 1312 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline qbus

• *
  • 53
  • Sprzęt: HTC Topaz
Asus A636N sam przechodzi w stand-by
« dnia: Wrzesień 06, 2008, 15:54:39 »
Witam :).

Od ponad roku mam Asusa A636N, do tej pory sprawował się wyśmienicie, jednak od pewnego czasu zauważyłem, że sam się wyłącza raz na jakiś czas. Np przeglądam net i buch wchodzi w standby (oczywiście ostatnie moje dotknięcie ekranu było sekundę wcześniej).
Oczywiście włączam go ponownie i wszystko gra. Dzieje się tak raz na 2-3 godziny ciągłego działania.

Nadmienię jeszcze, że nie da się go naładować na 100%. Kiedy zapali się zielona dioda, włączę go to po 10 sekundach bateria spada do 90%.
Podejrzewam, że to może być jej wina. Zastanawiam się czy próbować z zakupem nowej.  A Wy co o tym sądzicie?

*

Offline celius

• **
  • 133
  • Sprzęt: ASUS A636N (WM6 + SD 4GB)  Nokia 6650d
Odp: Asus A636N sam przechodzi w stand-by
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 07, 2008, 10:44:42 »

Od ponad roku mam Asusa A636N, do tej pory sprawował się wyśmienicie, jednak od pewnego czasu zauważyłem, że sam się wyłącza raz na jakiś czas. Np przeglądam net i buch wchodzi w standby (oczywiście ostatnie moje dotknięcie ekranu było sekundę wcześniej).
Oczywiście włączam go ponownie i wszystko gra. Dzieje się tak raz na 2-3 godziny ciągłego działania.

Nadmienię jeszcze, że nie da się go naładować na 100%. Kiedy zapali się zielona dioda, włączę go to po 10 sekundach bateria spada do 90%.
Podejrzewam, że to może być jej wina. Zastanawiam się czy próbować z zakupem nowej.  A Wy co o tym sądzicie?

Miałem to samo - serwis i wymiana płyty głównej

*

Offline qbus

• *
  • 53
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 08, 2008, 18:14:48 »

Miałem to samo - serwis i wymiana płyty głównej

I też się bateria nie ładowała? Bo u mnie zauważyłem jeszcze jeden objaw - jak już się wyłączy, a pocket jest podpięty do zasilania to się nie chę włączyć dopóty dopóki nie odepnę go od wtyczki.

*

Offline celius

• **
  • 133
  • Sprzęt: ASUS A636N (WM6 + SD 4GB)  Nokia 6650d
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 09, 2008, 10:14:26 »
[quote

I też się bateria nie ładowała? Bo u mnie zauważyłem jeszcze jeden objaw - jak już się wyłączy, a pocket jest podpięty do zasilania to się nie chę włączyć dopóty dopóki nie odepnę go od wtyczki.

[/quote]

Tego nie pamiętam. Dawno to było.

*

Offline qbus

• *
  • 53
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 10, 2008, 20:56:14 »
[quote

Tego nie pamiętam. Dawno to było.
[/quote]

Hehe - na razie podłożyłem papierek między baterię, a klapkę i przestał świrować. Zobaczymy jak długo, ale że nie ma już gwarancji to muszę liczyć, że to zda egzamin. A jak nie to cóż - P750 będzie mym kolejnym zakupem ;)