ASUS A636 kłopoty z pamięcią w Auto Mapie

• 9 Odpowiedzi
  • 2122 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ASUS A636 kłopoty z pamięcią w Auto Mapie
« dnia: Wrzesień 08, 2006, 13:51:33 »
Po dopisaniu punktów POI przy zapisie nowejgo waiypointa od niedawna pojawia mi się komunikat "Ilość wolnej pamięci magazynu jest zbyt mała" nie wiem o co chodzi ponieważ pamięć głowna przechowywana posiada wolnego 12,84 MB,pamięć programów 37,61MB a na karcie pozostało 222MB.Bardzo proszę o pomoc gdzie tą pamioęć magazynu się sprawdza i jak powiększa.

Odp: ASUS A636 kłopoty z pamięcią w Auto Mapie
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 30, 2008, 17:08:05 »
Witam   B) Mam ten sam problem w A639 - jak temu zaradzić? W jaki sposób powiększyć tą pamięć lub co zrobić żeby ją "zwolnić" - jakieś rady?

*

Offline ja456

• 1248
  • Sprzęt: Toshiba G900 & HTC HD2
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 30, 2008, 17:20:37 »
Odkopałeś temat sprzed 2 lat... Trzeba wywalić niepotrzebne większe pliki, programy z pamięci lub zamknąć nieużywane programy otwarte w tle (zależy której pamięci jest za mało, ale prawdopodobnie wystarczy jak zamkniesz programy)...
Były: HP h4150, HP 114 i HP rw6815. sklejka

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 30, 2008, 17:27:01 »
Wiem że temat stary - ale nie było na niego odpowiedzi a nie chciałem zakładać nowego  :) U mnie to wygląda tak że pamięć przechowywania danych mam w 100% zajętą (53.06 / 53.06) natomiast Program wygląda następująco: używanej 24.30 z 53.85.  Auto mape ma zainstalowana w pamieci urządzenia na FLASH DISK - więc co mi tak zawala ta pamięć główną - gdy włączam eksplorator plików to wszystkie większe pliki są na Flash Discu (tak jest to tam zaznaczone ikonką) więc jak dorwać te pliki które zajmują tyle pamięci głównej?

*

Offline ja456

• 1248
  • Sprzęt: Toshiba G900 & HTC HD2
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 30, 2008, 17:38:08 »
Najłatwiej byłoby zrobić hard reset, ale pewnie nie chcesz. Spróbowałbym pokasować pliki które zapisuje Internet Explorer, ale to pewnie nie rozwiąże całkowicie problemu. Sprawdz jakie masz aplikacje poinstalowane, ew. zajrzyj do folderu Program Files i wywal to co wg. Ciebie nie będzie potrzebne.
Były: HP h4150, HP 114 i HP rw6815. sklejka

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 30, 2008, 17:48:40 »
To jest "świeżutki" ASUS - na pokładzie ma WM6PL i to co w standardzie a do tego AutoMapa i Miplo - możn to Miplo zapisuje punkty POI w pamięci urządzenia a nie na Flash Discu? Choć w ustawieniach Miplo ma zaznaczone ze ma zapisywać w folderze zlokalizowanym na Flash Discu ( a tam mam jeszcze kilkaset mega wolnego Więc co mi tak zapchało pamięć urządzenia kurde  :-| :shock: :shock:

W Programs Files w pamięci urządzenia mam tylko MiploSync, Połączenia, Windows Media Player  -  więc nie ma czego osuwać kurcze  :S Więc co mu tą pamięć zajmuje? Teraz mam już zajęte 100% tej pamięci  :O
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 30, 2008, 18:16:34 wysłana przez Bocia »

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 30, 2008, 23:12:41 »
Nikt nic nie wie - czyżby to był jakiś strasznie wielki tajemniczy problem? :shock: :shock:

*

Offline jetsf

• 365
  • Sprzęt: Omnia 2,WM6.5, AM6.12.EU, BT-Q1000XT, GS2 ws 4.0.4
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 02, 2008, 14:06:05 »
Trzymam POI w osobnym katalogu na karcie SD i nigdy nie miałem problemów.

*

Offline cormac

• *
  • 69
  • Sprzęt: ASUS A696
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 03, 2008, 08:22:53 »
Przed uruchomieniem automapy mam 24,5 wolnego miejsca, po uruchomieniu spada do 13,6. To dosyć dużo, jak masz uruchomione inne aplikacje, faktycznie może nie wystarczać. Często czyszczę pamięć Oxios Memory i jeszcze nie zdarzył mi się komunikat o niewystarczającej ilości pamięci.

Plik POI mam dosyć pokaźny - prawie 13 mega - trzymam go w osobnym katalogu na karcie.

*

Offline tundek

• 1
  • Sprzęt: ASUS MYPAL A639 WM 6.0PL+4Gb SDHC
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 11, 2008, 19:44:28 »
Witam   B) Mam ten sam problem w A639 - jak temu zaradzić? W jaki sposób powiększyć tą pamięć lub co zrobić żeby ją "zwolnić" - jakieś rady?

Ja również mam problemy z wolną pamięcią w ASUSie A639. Co chwila pojawia mi się komunikat "Ilość pamięci magazynu jest krytycznie mała...". Do niedawna tak nie było, a miałem zainstalowanych więcej programów. W tej chwili w pamięci głównej, przechowywanie danych mam wolne tylko 0,34 MB. Pamięć programów - wolne 28,8 MB.
Nie wiem jak mogę zwolnić tę pamięć danych. Odinstalowywanie programów niewiele pomaga. Wszystkie duże pliki znajdują się na karcie pamięci. Nie chciałbym wykonywać HR, ponieważ nie chcę stracić osobistych danych. Gdzie tkwi problem i jak go rozwiązać?
Posiedziałem, pogrzebałem i się udało  :grin:!!
Rozwiązanie okazało się jak zawsze banalnie proste, wystarczyło włączyć Internet Exploratora następnie Menu/Narzędzia/Opcje/Pamięć i wcisnąć przycisk Usuń pliki. Trwało to usuwanie ok. 5 min. i dało nadspodziewanie dobry efekt. Mam teraz wolnej pamięci danych 41,19 MB! ASUSek znowu śmiga jak opętany. Może komuś przyda się to, co napisałem.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 11, 2008, 20:15:50 wysłana przez tundek »