Witam
Hm, również nieco poczytalem sobie o tym ustrojstwie. Rzeczywiscie ciekawa rzecz, kusi np. 4,3 calowy ekran, estetyczne wykonanie. Jednak opinie np. na Ceneo są bardzo zróżnicowane - od bardzo pozytywnych do skrajnie negatywnych. Niektórzy twierdzą np., że bardzo długo łapie "fixa" (15-20 minut), często wiesza się. Chociaż także są juzerzy zachwyceni.
http://www.ceneo.pl/;004c0+sgoclever~~M4384;0113-0.htmPonadto nie bardzo jestem przekonany np. do transmitera FM, a ściślej wykorzystania PDA/PNA jako nawigacji oraz jednoczesnie odtwarzacza muzyki, w dodatku jeszcze w kontekście niezbyt mocnego procesora. Ćwiczyłem to na A696 (tzn. odwarzanie muzyki i nawigację) - owszem działa, ale funkcjonalnośc obsługi takiego"zestawu" jest raczej wątpliwa. Innymi słowy: nawigacja IMHO niech bedzie w aucie tylko nawigacją, a odtwarzacz muzyki raczej niech siedzi w osobnym urzadzeniu.
Podobnie jesli chodzi o bluetooth (ponoc jest na pokładzie) - jakoś nie widzę sensu jego stosowania w urzadzeniu, które miałoby byc używane tylko jako samochodowa nawigacja. A jest to rzecz, podobnie jak transmiter, która w jakimś stopniu podnosi cenę. Wolałbym w tym przypadku ustrojstwo bez tych gadżetów, ale za to odpowiednio tańsze.
Jeszcze inna sprawa: ciekawe czy obsługuje karty SDHC? (wypowiedzi w opiniach nie są jednoznaczne).
Do tego wszystkiego dochodzi cena - obecnie ok 400zł, co juz przekracza moje zakładane 200-300zł.
Summa summarum chyba jeszcze się porozglądam, poczekam. Tym bardziej, że w końcu jakby co mam A696

Niemniej gdyby ktoś z szanownych forumowiczów toto nabył (lub coś podobnego, stosunkowo niedrogiego, z przenaczeniem tylko do nawigowania w aucie) i miał ochotę podzielic się wrażeniami - myślę, że nie tylko ja byłbym zainteresowany...
Pozdrawiam -
Stanley