witajcie,
nie znalazłem info, w związku z czym mam pytanie:
szukam pewnego rozwiązania - chciałbym zakupić takiego dataloggera, by zapamiętywał gdzie robiłem foty (np w odstępach 2/5 sekundowych podczas spaceru z aparatem w ręku), umożliwiał mi przeniesienie via BT zapisanej ścieżki na mojego asusa a639 (nie chcę taszczyć z sobą laptopa, w grę wchodzą kilku/kilkunasto dniowe wyjazdy), a później żebym jeszcze mógł w domu przenieść ścieżkę w prosty sposób z asusa na kompa i przypisać miejsca do zdjęć gdzie były robione (dopisanie ich za pomocą programu do exifu zdjęcia.
pomóżcie plis podając nazwę takiego urządzenia, niezbędnego softu do pda i kompa (najlepiej by z dataloggerem były już te programy).
a może można wgrać do mojego asusa jakiś soft bym nie musiał wydawać $ na nowe urządzenie? jeśli tak to jaki i jak się to będzie sprawować (wolałbym żeby asus wtedy działał gdzieś w plecaku - nie chciałbym się z nim obnosić na ulicy) - chodzi mi o sam program do zapamiętywania ścieżki - różnego rodzaju mapy płatne nie wchodzą w grę (za drogie - głównie chodzi o zagranicę).
z góry dzięki za info.
pozdrawiam.