Pulsujący ekran Today - szybkie rozładowanie baterii

• 3 Odpowiedzi
  • 1288 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pulsujący ekran Today - szybkie rozładowanie baterii
« dnia: Kwiecień 15, 2008, 10:31:19 »
Witam, w moim Asusie A696, od pewnego czasu (w sumie po przeinstalowaniu AM wersja 4.5.3.) bardzo szybko rozładowuje sie bateria (około 40 godzin czuwania). Objawem towarzyszącym są migające napisy na ekranie today: pulsujące przygasanie co około 1,5sekundy. Co zrobić - normalnie w stanie czuwania Asusik wytrzymywał spokojnie tydzień,  :(

Pomocy.

Być może jest to jakaś nie wyłączona aplikacja pracująca w tle, ale nie mam na nim za wiele programów - standard + AM. Próbowałem już soft resetu - nie pomaga - ekran pulsuje nadal.

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
Odp: Pulsujący ekran Today - szybkie rozładowanie baterii
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 15, 2008, 11:36:32 »
To czeka Cię HR i instalacja od początku - nie było do tej pory żadnej informacji że AM tak działa w tej wersji.
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 16, 2008, 08:10:34 »
To czeka Cię HR i instalacja od początku - nie było do tej pory żadnej informacji że AM tak działa w tej wersji.

Wolałbym nie, poza tym jakiś czas wcześniej miałem zainstalowaną tą wersję (tą samą) i nic się nie działo. Jak sprawdzić czy jakaś aplikacja nie pracuje w tle. Zauwałyłem kiedyś, że po wyłączeniu wi-fi; imo tego (wyłączenia) też szybciej rozładowywało baterię,

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 16, 2008, 09:42:19 »
Jak sprawdzić czy jakaś aplikacja nie pracuje w tle

jeśli nie masz zainstalowanego żadnego task managera to Start - Settings - zakładka System - Memory - zakładka Running Programs