A 636 czy warto ?

• 37 Odpowiedzi
  • 11689 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

A 636 czy warto ?
« Odpowiedź #30 dnia: Kwiecień 10, 2006, 23:00:25 »
Cytat: "majki2"
Wszystko co jest na kartę SD można podłączyć, ale uważam że kupno A632 żeby potem dokupować WIFI jest bez sensu. Różnica w cenie tych dwóch modeli jest niewielka. Karta WIFI będzie droga, do tego bedzie sterczała z gniazda, a tak  wszystko jest w środku obudowy.

200 zł to wcale nie jest niewielka różnica... ;)

*

Offline majki2

• 312
  • Sprzęt: ASUS A636, Samsung Galaxy SII, SE P1i
A 636 czy warto ?
« Odpowiedź #31 dnia: Kwiecień 11, 2006, 07:49:57 »
Ale czy kupisz za 200 zł kartę WIFI na SD ? Najtańszą kartę WIFI na SD znalazłem za 255 zł, ale nie jest tak wygodna jak karta wbudowana, bo wystaje na zewnątrz obudowy, więc może przeszkadzać np w założeniu pokrowca, który się zamyka od góry, albo normalnie w użytkowaniu. Trzeba by jeszcze szukać karty która mało wystaje, bo niektóre wystają bardzo dużo. Według mnie nie warto, no ale to moja opinia.

*

Offline ak6

• **
  • 159
    • Taką stronkę tworzę z kolegą. Zaskoczeni?
  • Sprzęt: A636n, iPhone 6+, MODECOM MX3 HD, Nomad EVO 4.3
A 636 czy warto ?
« Odpowiedź #32 dnia: Kwiecień 11, 2006, 09:48:32 »
Z tym ładowaniem też nie ma tragedii!
Są ogólnodostępne (np. na Allegro) Różne ładowarki.
Np. wygodna ładowarka sieciowa, która już nie wymaga wożenia kabla USB z przejściówką za 27,99 PLN
Albo fajny zestawik – ładowarka sieciowa +  kabel USB bardzo zmyślnie skonfigurowane za 44,99 PLN
Albo cały komplecik: ładowarka sieciowa, ładowarka samochodowa i kabel USB równie zmyślnie skonfigurowane za 77,00PLN
Naprawdę, nie ma tragedii. :)

*

Soovek

A 636 czy warto ?
« Odpowiedź #33 dnia: Kwiecień 11, 2006, 12:45:36 »
Cytat: "ak6"
Z tym ładowaniem też nie ma tragedii!
Są ogólnodostępne (np. na Allegro) Różne ładowarki.
Np. wygodna ładowarka sieciowa, która już nie wymaga wożenia kabla USB z przejściówką za 27,99 PLN
Albo fajny zestawik – ładowarka sieciowa +  kabel USB bardzo zmyślnie skonfigurowane za 44,99 PLN
Albo cały komplecik: ładowarka sieciowa, ładowarka samochodowa i kabel USB równie zmyślnie skonfigurowane za 77,00PLN
Naprawdę, nie ma tragedii. :)

Poproszę o linki
Dzięki

*

Offline niezawodny

• 793
  • Sprzęt: SG Note II, Nokia E52
A 636 czy warto ?
« Odpowiedź #35 dnia: Kwiecień 11, 2006, 14:54:19 »
Cytat: "kasłoń"
Cytat: "majki2"
Wszystko co jest na kartę SD można podłączyć, ale uważam że kupno A632 żeby potem dokupować WIFI jest bez sensu. Różnica w cenie tych dwóch modeli jest niewielka. Karta WIFI będzie droga, do tego bedzie sterczała z gniazda, a tak  wszystko jest w środku obudowy.

200 zł to wcale nie jest niewielka różnica... ;)

Wg mnie nie warto się zastanawiać jeśli to jest tylko 200PLN różnicy.
WiFi w A636 chodzi znakomicie (bardzo mocny punkt tego sprzętu) a z tymi kartami dokładanymi to różnie bywa. Jeśli ktoś nastawia sę na kominikację to zdecydowanie polecam A636. Myślę też że w przyszłości takie urządzenie łatwiej będzie sprzedać niż bez WiFi, które zdobywa świat

A 636 czy warto ?
« Odpowiedź #36 dnia: Kwiecień 17, 2006, 17:33:25 »
Witam,

Podpinam się pod ten wątek bo zastanawiam się na kupnem tego PDA.

Pytanie dotyczy płynności pracy pod WM 5.0 tzn. czy zauważalne są jakiekolwiek lagi?
Wcześniej miałem HP2110, który pod WM 2003 zasuwał że aż miło, natomiast po przesciu na WM 5.0 wyraźnie spowolnił. Musiałem wrócić do poprzedniego systemu.
Drażniło mnie nawet najmniejsze opóźnienie.
Jak jest w przypadku Asusa 636?

Pozdrawiam
brunner

*

Offline 4ever

• 378
    • http://dione.cc/~forever
  • Sprzęt: SF N560
A 636 czy warto ?
« Odpowiedź #37 dnia: Wrzesień 09, 2006, 11:06:11 »
A ja na dniach sprzedaję mojego Mio P350 właśnie ze względu na WiFi i chce kupić jedno z dwóch urządzeń - albo mio P550 albo asus a636n...

w MIO bardzo odpowiada mi uchwyt samochodowy który po prostu da się ustawić w każdej pozycji bo trzyma na zatrzask całe PDA, podoba mi się wbudowany "bios" ktory pozwala na backup urządzenia bez żadnego dodatkowego softu i bardzo czuła antena GPS która łapie nawet w większosci budynków fixa...

To co uważam za największe minusy Mio to cholerny klawisz Power który wcisnąć jest po prostu ZBYT ŁATWO, oraz słabsza wydajność (chcę nia nim oglądać filmy, słuchać muzyki i przglądać net)

Nie wiem jak jest z najważniejszą dla mnie różnicą w ASUS'sie - jak się robi backup? jakim softwarem?
Drugie pytanie to czy łatwo dokupić stację dokującą do tego modelu? ile może kosztować takie ustrojstwo?