Wifi w Asusie P535

• 7 Odpowiedzi
  • 1811 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wifi w Asusie P535
« dnia: Czerwiec 09, 2008, 14:31:12 »
Z góry chciałbym przeprosić jeżeli taki temat istniał, na forum szukałem w dziale ASUS niestety nie znalazłem, na głównej stronie tak samo. Chciałbym się spytać użytkowników Asusa P535 jak łączycie się przez WI Fi do neta. Ilekroć jestem przy darmowym HotSpocie nigdy nie mogę się połączyć, za każdym razem prosi o ustawienia. Nie wiem czemu. Ustalalem wszystko co trzeba, szukałem w internecie a nawet na stronie ASUSTek, ale jedyne co znalazlem, to odpowiedzi, że można ale nie mam już zielonego pojęcia jak. Wysłałem również maila do firmy ASUS, w odpowiedzi otrzymałem specyfikacje połączeń Wi Fi, tzn na jakim paśmie itp. Ogolnie to już nie wiem gdzie mam szukać dlatego chciałbym prosić o niewielką pomoc użytkowników.
Pozdrawiam Dri

*

Offline jakubkameleon

• *
  • 87
  • ROM 0.22 Sorg/Asus/ Clean & Clear ROM 1.30/G900/
  • Sprzęt: Asus p750 + Toshiba G900
Odp: Wifi w Asusie P535
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 21, 2008, 00:17:06 »
Hospoty są różne ich ustawinia sprzęt na jakim pracują.... Ja na przykład w domu mam router wi - fi z którym nie mogłem się połączyć hm... użwając standardowych ustawień bez szyfrowania dancyh tylko filtrowanie po MAC. Z początku myślałem, że to może coś z Ausem ale w domu wykrywam inne sieci i z nimi się łącze bez problemu (niektórzy to lamerzy :) na szczęście), więc wracając do tematu szukałem przyczyny w routerku potem w karcie wi - fi Asusa okazało się, że jest problem w bramą domyślną ustawienia zrobiłem na "sztywno" i jak ręką odjął :)

*

Offline wcale

• **
  • 114
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 21, 2008, 14:20:45 »
A próbowałeś np. w domu ? na jakiejkolwiek karcie WiFi ?
Czasem moga być problemy z połączeniem, jeśli są ustawienia odnośnie liczby użytkowników i Tobie już nie przydzieli adresu (nie wpuści Cię do sieci).
U mnie kanał wykrywa automatycznie.
Kolega na swoim Asusie próbował się kiedyś połączyć i nie wyszło. U mnie za każdym razem się łączy. Jak sobie kupił kartę do WiFi kompurera, to posiedział trochę nad tym i ustawił. W końcu działało i na mieście tam, gdzie są darmowe punkty.

*

Offline Denver77

• 11
  • Sprzęt: Asus P535
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 04, 2008, 22:53:25 »
Witam wszystkich.
Od niedawna jestem użytkownikiem Asusa P535,żeby "wykorzystać" go bardziej zakupiłem routera D-Linka DIR-300.Po wielu a ciężkich chwilach /już go miałem spakowanego i gotowego do oddania do sklepu/ udało mi się uruchomić sieć na stacjonarnym /LAN/ :grin: 
I pełen entuzjazmu ruszyłem dalej z konfiguracją WiFi na Asusiku  :) i tu niestety poległem :mad:
Tzn jest tak wykrywa sieć ,pokazuje wskaznik zasięgu sieci ,ale przy próbie połączenia się z internetem poprzez asusa czarna d**pa  :-? tzn.pokazuje że niewłaściwie wpisałem strone bądz nie istnieje,lub sprawdz poprawność nazwy .
Czy mógłby mi ktoś pomóc to cuś skonfigurować ??Nie jestem "oblatany" w sieciach internetowych ale aż tak głupi nie jestem ...chyba ?? heheheh
Fakt ...niepróbowałem WiFi Asusa nigdzie żadnych Hotspotów itp.
Jak ktoś miał podobny problem,niech poda jakieś wskazówki gdzie szukać ,w czym może być problem :)

*

Offline rlk

• 34
  • Sprzęt: Asus P750, MDA COMPACT II
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 05, 2008, 02:51:01 »
Ja to myślę tak:
1: Spróbować jakiś programów pod PDA do obsługi wifi
2: Wyłączyć WEPy i inne filtrowania po MACach. Ja ustawiałem wszystko metoda prób i błędów i teraz działa

A swoją drogą to ja na swoim P750 to mam taką akcje że jak mam do wyboru kilka sieci i chce się połączyć za jakimś tam routerem to łączy sie przez chwile z tym urządzeniem co chciałem a potem przeskakuje na coś innego np na płatny hot-spot ery;/

Czy mógłby mi ktoś pomóc to cuś skonfigurować ??Nie jestem "oblatany" w sieciach internetowych ale aż tak głupi nie jestem ...chyba ?? heheheh
Możesz wejść w ustawienia routera przez kabel?

*

Offline Denver77

• 11
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 05, 2008, 11:50:00 »
Witam.
Tak do routerka mogę i dostaję się poprzez wpisanie w przeglądarke adresu : 192.168.0.1 admin i hasło :)

Załącze kilka screnów może coś z tego wyjdzie :)
Podejrzewam swój błąd może ktoś go dostrzeże i pomoże mi to ustawić :)

Z routera :

Z PDA :

Tutaj był błąd...mój WIELKI błąd :)

ROZWIĄZANIE PROBLEMU :

Konfiguracja WiFi WM 6 ASUS P535 :
Start--->Ustawienia--->Połączenia--->Wi-Fi--->Karty sieciowe--->
Karta sieciowa łączy się z : Internet /u mnie/
Wybierz kartę,aby zmodyfikować ustaw:
ASUS 802.11b+g WirelessCard
i tu ma być zaznaczone Użyj adresu IP przypisanego przez serwer.
Serwery nazw niewypełnione :)

« Ostatnia zmiana: Październik 05, 2008, 18:43:03 wysłana przez Denver77 »

*

Offline rlk

• 34
  • Sprzęt: Asus P750, MDA COMPACT II
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 05, 2008, 15:24:35 »
a na routerze jest net? tzn jak na kompie sie łączysz to przez router via wi-fi?
A i jeszcze jedno, PINGnij www.google.pl z asusa...

*

Offline Denver77

• 11
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 05, 2008, 18:42:05 »
Dzięki wielkie za pomoc :)
Dla potomnych zostawiam kilka screnów, może one im pomogą przy konfiguracji Wi-Fi:)
Ja troszkę błądziłem  :mrgreen: