Utrata gwarancji po wgraniu ROM z WM 6.5 ?

• 5 Odpowiedzi
  • 2090 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline fuks5

• 19
Utrata gwarancji po wgraniu ROM z WM 6.5 ?
« dnia: Październik 15, 2009, 16:36:56 »
Witam. Mam problem związany z utratą nr. IMEI po wgraniu ROMu 6.5 w ASUSIE P320.
Aby można było korzystać z telefonu powróciłem do oryginalnego ROMu i przywróciłem kopie zapasową systemu (aktualnie mam IMEI i nr. BT), jednak po RESECIE powraca ten lewy nr. IMEI przy ktorym nie mozna korzystac z telefonu. Zastanawiam się czy wysyłać tel. do serwisu, bo nie chciałbym stracic gwarancji. W związku z tym mam pytanie:

Czy po powrocie do oryginalnego ROMu Asusa, serwis mógłby dojść do tego że był wgrywany wcześniej nieautoryzowany ROM? Jeśli tak to co trzebaby zrobić żeby było to nie sprawdzalne?

Odp: Utrata gwarancji po wgraniu ROM z WM 6.5 ?
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 23, 2009, 09:19:32 »
Jeżeli wgrasz dobry soft - to nic sie nie stanie, serwis nigdy w życiu nic nie rozpozna.

Pozatym - musisz wiedzieć ze telefony ASUS są niezwykle dobrze zabezpieczonymi urzadzeniami przed "uśmierceniem" ! Tzn nawet jak cos żle wgrasz, to telefon i tak wystartuje, i i tak bedziesz miał możliwośc wgrania innego ROM'u!

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 08, 2010, 11:39:45 »
Być może to rozwiązuje problem zmienionego nr IMEI, ja go nie mam więc nie sprawdzałem, swoją drogą świetna strona

http://p320.blogspot.com/2009/12/asus-p320-imei-fix.html

*

Offline fuks5

• 19
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 10, 2010, 20:17:15 »
Dzięki za pomoc! Tel jest już w 100% sprawny,ale dzięki serwisowi!!

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 27, 2010, 15:58:22 »
i jak z gwarancja? ja zastanawiam sie nad zainstalowaniem androida na probe, ale wiem, ze po takim zabiegu traci sie gwarancje. wg mnie to glupota, tak jakbym tracil gwarancje na kompa bo zrezygnowalem z visty na rzecz 7 czy cos w tym stylu.

*

Offline fuks5

• 19
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 02, 2010, 01:06:07 »
i jak z gwarancja? ja zastanawiam sie nad zainstalowaniem androida na probe, ale wiem, ze po takim zabiegu traci sie gwarancje. wg mnie to glupota, tak jakbym tracil gwarancje na kompa bo zrezygnowalem z visty na rzecz 7 czy cos w tym stylu.

Wszystko zrobione na gwarancji. Wymieniona płyta główna.