Usunął wiadomości po wyjęciu karty sim, dlaczego? | P320 | WM6.1

• 3 Odpowiedzi
  • 4331 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ep09043

• 1
  • Sprzęt: Asus P320 | WM 6.1 PL
Witam,

Miałem taki przypadek, że musiałem wyjąć kartę sim ze swojego P320, oczywiście nie wkładałem innej, bo nie było to potrzebne.

Wyjąłem baterie, wyciągnąłem kartę sim i odłożyłem telefon na biurko, oczywiście z wyjęta baterią, nie wiem czy to ma coś do rzeczy, ale może jednak.. Po paru minutach, dosłownie z 5-6 minut, włożyłem z powrotem swoją kartę sim, podpiąłem baterie i włączyłem telefon. Z początku nie patrzyłem czy coś tam nie gra, bo nie miałem takowej potrzeby. W godzinach wieczornych przychodzi do mnie wiadomość sms od mojej dziewczyny, bo z wiadomościami od niej właśnie się to stało, i patrzę, a tutaj ku mojemu zdziwieniu, reszta smsów zniknęła, znaczy te poprzednie od chwili otrzymania tej pierwszej po operacji z kartą sim.. Wcześniej miałem ich na prawdę dużo, pojawiała się opcja coś z wcześniejszymi rozmowami, czy jakoś tak, ale teraz jej nie ma. Co może być przyczyną tego, że nagle skasowały mi się smsy od konkretnego kontaktu, a od innych nadal są? Może to być przyczyna tego, że miałem ich już całkiem sporą ilość?

Pomożecie, wytłumaczycie?

Dzięki z góry i pozdrawiam, ep09.
Asus P320 | WM 6.1 PL

*

Offline sallivan

• 29
  • Sprzęt: Asus p750 wm 6.5
Odp: Usunął wiadomości po wyjęciu karty sim, dlaczego? | P320 | WM6.1
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 23, 2009, 00:27:05 »
Z twojego profilu wynika ze posiadasz windows mobile 6.1 PL czyli posiadasz rownierz wiadomosci sms w formie czatu(chyba ze zmieniles te ustawienia na te z wm 6.0 i nizej)

Piszac wiadomosci naprzyklad do dziewczyny i nie wychodzac z tego czatu tylko pozostawiajac ja w stanie czuwania nie pozwalasz aby telefon zapisal wiadomosci do pamieci telefonu.No i piszecie piszecie,wymieniacie sie zdaniami i ty nagle chcesz zmienic karte sim lub zrobic cokolwiek innego,i nie chce Cie sie wylaczac telefonu manulanie wiec wyciagasz baterie odrazu.
Nie wyszedles z rozmowy nie zostalo zapisane.
Jak dostaniesz sms i nie przeczytasz,a wyciagniesz baterie bez wylaczania telefonu to nastapi taka sama rekacja.Nie przeczytasz pozniej tej wiaodmosci.Taka teoria jest dla wiadomosci przechowywanych w pamieci telefonu a co do karty sim to nie wiem poniewaz u mnie wiadomosci zachowuja sie na fonie :)
p0zdr0

*

Offline tranzystor

• 500
  • Sprzęt: Blackberry 9000, PlayBook 16GB OS2
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 23, 2009, 06:20:17 »
hehehe 

Oj chyba nie dokonca prawda jest to co piszesz  .....  poprostu  po zmianie  ID karty   system  czysci info  po starej  karcie   ma to miejsce  w wielu urzadzeniach   np i600 , Q9 z wm6.1   i nic  czat nie ma tu  do rzeczy  .....   

*

Offline sallivan

• 29
  • Sprzęt: Asus p750 wm 6.5
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 23, 2009, 22:07:54 »
hehehe 

Oj chyba nie dokonca prawda jest to co piszesz  .....  poprostu  po zmianie  ID karty   system  czysci info  po starej  karcie   ma to miejsce  w wielu urzadzeniach   np i600 , Q9 z wm6.1   i nic  czat nie ma tu  do rzeczy  .....   
wychodzac z czatu w p750 i wyciagajac baterie wiadomosci zostaja na swoim miejscu.Natomiast pisz smsy nie wychodz z czatu i wyciagnij baterie z p750.Wiadomosci ktore dostawales lub wysylales od chwili kiedy wszedles w czat zostana usuniete. :) Oczywiscie zawsze mozesz sprawdzic i podzielic sie swoim zdaniem.Jezeli twoj asus zareaguje inaczej.
p0zdr0