Trzeszczacy wlacznik

• 4 Odpowiedzi
  • 1097 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Primo555

• 46
  • Sprzęt: Asus p535
Trzeszczacy wlacznik
« dnia: Grudzień 09, 2007, 22:50:44 »
Witam

Najczesciej uzywanym klawiszem jest chyba klawisz sluzacy do wlaczania i przechodzenia w stan czuwania, na poczatku podczas naciskania nie wydobywal  sie podczs tej "operacji" zaden dzwiek, natomiast obecnie (po miesiacu uzywania) jest slyszalny charakterystyczny klik   , jest na to jakies rozwiazanie ?

a jak to wyglada u Was ?

i jeszcze jedno pytanko :

przy uzyciu przelacznika HOLD gasnie tylko podswietlenie , a po pewnym czasie  przechodzi w stan uspienia, a nastepnie zeby go wlaczyc trzeba przesunac przelacznik HOLD i  raz przycisnac wlacznik , a czy  da sie przy uzyciu tego przelacznika HOLD usypiac go i wybudzac ?

ja przewaznie uzywam wlacznika  do usypiania i wybudzania ( krotkie nacisniecie)

« Ostatnia zmiana: Grudzień 10, 2007, 00:08:50 wysłana przez Primo555 »

*

Offline Wojtek-P

• *
  • 53
Odp: Trzeszczacy wlacznik
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 11, 2007, 13:47:19 »
nie ukrywam, że też mnie to irytuje - najpierw naciskam górny przycisk aby palm przeszedł w stan uśpienia, a następnie suwak HOLD...
poza tym suwak zrobił się luźny i tylko czekam aż pewnego słonecznego dnia, kiedy będę chciał odblokować asusa, suwaka nie będzie :E ...

*

Offline Primo555

• 46
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 11, 2007, 14:40:33 »
nie ukrywam, że też mnie to irytuje - najpierw naciskam górny przycisk aby palm przeszedł w stan uśpienia, a następnie suwak HOLD...
poza tym suwak zrobił się luźny i tylko czekam aż pewnego słonecznego dnia, kiedy będę chciał odblokować asusa, suwaka nie będzie :E ...

ja raczej suwaka nie uzywam, odrazu gorny guzik i usypiam "drania"

na poczatku wciskajac nie wydawal zadnych dzwiekow, no a teraz jak go uspie i palm polezy kilka minut i chce go wybudzic wciskam ten guzik i slysze charakterystyczne 'klik", po kilkukrotnym nacisnieciu nie wydaje juz zadnego dzwieku i jak znowu polezy kilka minut i wcisne to  znow ten wkurzajacy "klik" 

Cos sie tam musialo w srodku odgiac, moze jakas blaszka , no nie wiem, niby taka blacha sprawa a denerwuje

ale reaguje na kazde wcisniecie, jak narazie

*

Offline MaŁy_RaDeK

• *
  • 98
    • Forum Avensis
  • Sprzęt: SGS2 ICS
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 11, 2007, 17:57:36 »
Mam swojego P535 około miesiąc i nic takiego nie występuje - przycisk działa cicho i pewnie.

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 11, 2007, 19:45:42 »
W moim P525 którego mam od dwóch miesięcy nie ma żadnych z wymienionych problemów