T9 w ASUS P527

• 7 Odpowiedzi
  • 2500 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline toomms

• 7
  • Sprzęt: ASUS P527
T9 w ASUS P527
« dnia: Sierpień 05, 2008, 21:14:21 »
Witam
Jestem użytkownikiem ASUSA P527 i od jakiego czasu zaczął mi doskwierać brak słownika T9. Próbowałem m.in sposobu, który jest opisany dla modelu P525, ale nic z tego. Nie zadziałało. Może coś źle zrobiłem, ale nie sądzę. Zrobiłem wszystko według instrukcji.
Może już ktoś ma sposób na zainstalowanie T9?

Odp: T9 w ASUS P527
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 06, 2008, 11:09:12 »
Ja robilem to na p526 i wyszlo swietnie ;]

a sprawdz w zainstalowanych programach czy masz "T9 Polish" (np. przejdz do "Usun programy" w ustawieniach i zobacz)

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=79600.0

*

Offline toomms

• 7
  • Sprzęt: ASUS P527
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 06, 2008, 20:32:26 »
W zainstalowanych programach mam właśnie T9 Polish, ale gdy wchodzę do Worda i wcisnę dłużej * to pojawi mi się tylko xt9 angielski i nie mam możliwosci zmiany na inny język.

*

Offline tjsz

• 46
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 10, 2008, 19:33:23 »
Witam Panowie.
Mi niestety w P527 tez nie udalo sie zrobic polskiego T9 ze sposobu podanego jak w 525. Jedyne co udalo mi sie zrobic to pisanie z klawiatury smsow ale literujac slowa (tak jak to sie robilo w starych telefonach bez T9). Przy wlaczonym T9 telefon podpowiada znane juz mu slowa, uzupelnia je i zaczyna zdania z wielkich liter....wiec w sumie to nie jest tak strasznie...

Pozdrawiam!!
Pozdrawiam TOmcio

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 19, 2008, 10:00:23 »
Witam
Na wstępie chciałem się przywitać gdyż jestem tu nowy.
Posiadam Asusa P 527 i też poszukuję słownika T9. Wgrywałem różności ale niestety - mimo że "słownik" się w menu pojawia po potem zaczynają się dziać "różności"....
Tak, że dołączam się do pytania - czy ktoś może podpowie "lamerowi" czy jest prosty plik "cab" coby go wgrać i cieszyć się słownikiem T9 w P527?  :ok:
Pozdrawiam
Paweł
« Ostatnia zmiana: Sierpień 19, 2008, 10:54:39 wysłana przez Rademenes »

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 24, 2008, 15:58:53 »
Witam Panowie.
Mi niestety w P527 tez nie udalo sie zrobic polskiego T9 ze sposobu podanego jak w 525. Jedyne co udalo mi sie zrobic to pisanie z klawiatury smsow ale literujac slowa (tak jak to sie robilo w starych telefonach bez T9). Przy wlaczonym T9 telefon podpowiada znane juz mu slowa, uzupelnia je i zaczyna zdania z wielkich liter....wiec w sumie to nie jest tak strasznie...

Pozdrawiam!!

Czy możesz podać co należy zrobić żeby ta klawiatura alfanumeryczna była przydatna, tzn jak nią pisać SMS bez słownika. Ja jakoś do tego nie mogę dojść

pozdr
julek27

*

Offline tjsz

• 46
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 25, 2008, 07:19:09 »
Hej.
Ja to robie tak:
T9 jest wylaczony. Jak przychodzi chwila na pisanie juz tresci wiadomosci to po prostu wylaczam klawiature (chowam ja) i juz moge spokojnie pisac.

Jak nie pomoze to daj znac ;)
Pozdrawiam TOmcio

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 26, 2008, 12:02:53 »
Cześć - też mam z tym problem bo przy pisaniu sms pojawia się klawiatura ekranowa - należy ją "kliknąć" aby ją schować - wtedy można pisać klawiszami "telefonicznymi" - jeśli klawiatura ekranowa jest widoczna - wpisują się same cyferki.
A propos T9 z Asusa - zadałem pytanie pomocy tech - skąd wziąć T9 do P527 - odpowiedź serwisu "p527 nie posiada polskiego T9" - po prostu odpowiedź godna profesjonalisty.... szkoda gadać.... :( :O
A może jest jakiś sposób aby "przeszczepić" inny słownik T9 do tego modelu? W sumie trochę kpina - komórki za 100zł posiadają "wypasione" słowniki polskie a w takim sprzęcie brak...:(
Pozdrawiam
Rademenes