Słuchawka Bluetooth - jaki model do P535?

• 9 Odpowiedzi
  • 2124 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline jababi

• 24
  • Sprzęt: ASUS P535, Kingston 2Gb
Słuchawka Bluetooth - jaki model do P535?
« dnia: Sierpień 05, 2007, 19:46:41 »
Witam

Jestem nowym użytkownikiem P535 i może ktoś podpowie jaka słuchawka BT najlepiej sprawuje się z tym PDA.
Poprzednio miałem SPV m3000 i słuchawkę Motorola H500, która super z nim chodziła. Niestety w Asusie działa tragicznie (trzaski i szumy). Słuchawka ta jest prawidłowo parowana z P535.

pozdrawiam

Odp: Słuchawka Bluetooth - jaki model do P535?
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 07, 2007, 22:12:04 »
Ja korzystam z BH 801 Nokii, odbiór jest całkiem dobry, delikatne trzaski niestety również słyszę. Pozdrawiam

*

Offline VIPota

• 2
  • Sprzęt: P535
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 07, 2007, 22:48:15 »
Witam!

Ja używam Jabra bt8010. W trybie HS/HF jakość jest różna zależnie od odległości i położenia, ogólnie jest OK. Za to w trybie AD2P (stereo) istny miód. Jedyna, olbrzymia wada Asusa to brak możliwości uaktywnienia Voice Dial za pomocą przycisku na słuchawce, przynajmniej mnie się nie udało.

Pozdrawiam,
Tomasz Adamczuk 

*

Offline jababi

• 24
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 07, 2007, 23:24:50 »
Z tego co piszecie należy "doświadczalnie" i "namacalnie" próbować  :worried:
Jutro wybiorę się do sklepu GSM i może sam coś znajdę.
Oczywiście nie omieszkam podzielić się uwagami. Mój problem może wynikać z niepełnej zgodności protokołów, ponieważ Motka ma BT w ver. 1,2...

pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Sierpień 07, 2007, 23:27:21 wysłana przez jababi »

*

Offline jababi

• 24
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 08, 2007, 23:03:31 »
No i znalazłem

Plantronics Explorer 220 - za 99 PLN w salonie Komputronika. Bardzo lekka (15 gram), protokół BT ver. 2.
Dzisiaj testowałem - dźwięk jest czysty, słyszalność niezła a i rozmówcy za bardzo nie narzekali na jakość rozmowy gdy wiał wiaterek. Ogólnie pozytywne wrażenie. Do mankamentów zaliczam nietypowe gniazdo ładowania (wolałbym mini USB).
Jednym słowem polecam.

pozdrawiam

*

Offline boryskonin

• 37
  • Sprzęt: ASUS P750 i P527
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 14, 2007, 22:17:06 »
No i znalazłem

Plantronics Explorer 220 - za 99 PLN w salonie Komputronika. Bardzo lekka (15 gram), protokół BT ver. 2.
Dzisiaj testowałem - dźwięk jest czysty, słyszalność niezła a i rozmówcy za bardzo nie narzekali na jakość rozmowy gdy wiał wiaterek. Ogólnie pozytywne wrażenie. Do mankamentów zaliczam nietypowe gniazdo ładowania (wolałbym mini USB).
Jednym słowem polecam.

pozdrawiam

ojjj nie życzę ci żeby to nawalało a niestety zdarza się dość często.... wiem bo w tej sieci robie...

*

Offline jababi

• 24
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 15, 2007, 17:11:00 »

[/quote]

ojjj nie życzę ci żeby to nawalało a niestety zdarza się dość często.... wiem bo w tej sieci robie...
[/quote]

Niby co ma nawalać? O jakiej sieci mówisz bo nie kumam?

*

Offline boryskonin

• 37
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 15, 2007, 18:27:22 »
mówię o Komputroniku... Miałem już gościa który miał na gwarancji wymienioną słuchawkę na nową i niestety znowu przyszedł ją reklamować. Problem ma cały czas ten sam -słuchawka włącza się ale nic jej nie widzi.

*

Offline jababi

• 24
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 15, 2007, 19:10:35 »
No teraz to pojechałeś po bandzie.
Wyobraź sobie, że ja też pracuję w Salonie firmowym Komputronika...   B)

A co ma zakup w jakimkolwiek sklepie do produktu, który nie jest przez nich produkowany  :evil:

Natomiast co do produktów Plantronics to ogólnie są raczej niezawodne - zasięgałem języka nie tylko na tym forum. Udałem się też do paru Salonów GSM i tam doświadczalnie sprawdzałem różne modele.

Z doświadczenia zaś dodam, że w sieci Komputronik reklamacje są załatwiane bardzo szybko i tak jak zaznaczyłeś sam - otrzymuje się nowy towar bez problemu.

Słuchawkę, którą zakupiłem mój ASUS wykrywa bez problemu za każdym razem i działa aż miło.

*

Offline boryskonin

• 37
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 16, 2007, 20:51:26 »
wypowiedz nie była w sensie że słuchawki kupione w Komputroniku psują się. Ogólnie po prostu nie kupiłbym tego.
Dziś po raz trzeci od początku czerwca słuchawka wróciła do nas -znowu ten sam problem -wykrywana przez każdy telefon ale połączyć się z nią już nie da... Może inny model i już jakaś wada serii -u mnie reklamuje model 330.

PS: który salon jak można wiedzieć? i czy jedziesz na AsusDay?