Tak, Hard Reset jest to wyczyszczenie pamieci urządzenia połaczone z jakby reinstalką swieżego, "gołego" systemu. Jak to sie robi powinieneś mieć opisane w instrukcji. Ponieważ HR wiąże sie z totalną utratą danych, zainstalowanych programów, własnych ustawień, itp., zatem jeżeli masz coś ważnego w swoim PDA, zalecam daleko idącą ostrożność, wykonanie odpowiednich bacupów, itp. Polecam przyjrzec się narzędziu SPB Backup, które umożliwia dokładne przywrócenie stanu sprzed HR (lub innego nieszcześcia

)
Odnośnie TCPMP, jak napisał celius, prawdopodobnie próbowałeś w swoim PDA uruchomić plik .exe przeznaczony dla "dużego" peceta. Spróbuj ten sam plik odpalic na pececie - oczywiscie aby cała operacja się udała musisz mieć zainstalowany ActiveSync i podłaczony kabelek USB

W ogóle TCPMP instalowałem w ten sposób, że najpierw przez ActiveSync instalowałem v0.72RC1 (chyba nawet sciągnięty z tutejszego Downloadu), a potem do katalogu w którym sie zainstalował kopiowałem (nadpisywałem) pliki z "paczki" v0.81.
Pozdrawiam -
Stanley