problem z zainstalowaniem TCPMP w Asusie P526

• 9 Odpowiedzi
  • 1892 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline asusista

• 36
  • Sprzęt: ASUS P526+ SanDisc micro SDHC 8GB, Nokia 6021 w przypadku imprezy;)
problem z zainstalowaniem TCPMP w Asusie P526
« dnia: Czerwiec 30, 2008, 09:23:37 »
Witajcie!
Jestem nowy, więc przymknijcie oko jeśli napiszę coś głupiego albo bede pytać o oczywiste sprawy. wczoraj tak po prostu posypal mi sie TCPMP v0.72RC1 i gdy ściagnalem ten plik i próbuje zainstalowac ponownie pojawia sie komunikat: "TCPMP... nie jets prawodlowa aplikacja pocket PC"
Nastepna sprawa: sciagnalem v.081 i po uruchomieniu pliku player zaczely ladowac sie jakies pluginy i dziala tylko dzwięk, obrazu nie ma i nawet nie moge wlozyc skrotu do menu start. chcialbym zainstalowac stara wersje bo jest juz wyprobowana ale nie wiem co robic. pomozcie!<rozpacz>
dzieki z gory
Nic co stworzyła natura nie jest ani dobre ani złe- oprócz mnie

*

Offline celius

• **
  • 133
  • Sprzęt: ASUS A636N (WM6 + SD 4GB)  Nokia 6650d
Odp: problem z zainstalowaniem TCPMP w Asusie P526
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 30, 2008, 09:38:26 »
Witajcie!
Jestem nowy, więc przymknijcie oko jeśli napiszę coś głupiego albo bede pytać o oczywiste sprawy. wczoraj tak po prostu posypal mi sie TCPMP v0.72RC1 i gdy ściagnalem ten plik i próbuje zainstalowac ponownie pojawia sie komunikat: "TCPMP... nie jets prawodlowa aplikacja pocket PC"
Nastepna sprawa: sciagnalem v.081 i po uruchomieniu pliku player zaczely ladowac sie jakies pluginy i dziala tylko dzwięk, obrazu nie ma i nawet nie moge wlozyc skrotu do menu start. chcialbym zainstalowac stara wersje bo jest juz wyprobowana ale nie wiem co robic. pomozcie!<rozpacz>
dzieki z gory

Jeżeli instalowałeś na PDA i dostałeś komunikat , to może miałeś ściągniętą wersję która instaluje sie poprzez PC ??

Najlepiej jak nic nie da, to HR i spróbować na czystym systemie

*

Offline asusista

• 36
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 30, 2008, 19:43:52 »
HR to cos jak format i zainstalowanie systemu od nowa? a jak to sie robi? sory ale jestem nowicjuszem:]

*

Offline stanley_p

• **
  • 234
  • Sprzęt: Asus A696, 16GB SDHC
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 30, 2008, 20:56:01 »
Tak, Hard Reset jest to wyczyszczenie pamieci urządzenia połaczone z jakby reinstalką swieżego, "gołego" systemu. Jak to sie robi powinieneś mieć opisane w instrukcji. Ponieważ HR wiąże sie z totalną utratą danych, zainstalowanych programów, własnych ustawień, itp., zatem jeżeli masz coś ważnego w swoim PDA, zalecam daleko idącą ostrożność, wykonanie odpowiednich bacupów, itp. Polecam przyjrzec się narzędziu SPB Backup, które umożliwia dokładne przywrócenie stanu sprzed HR (lub innego nieszcześcia ;) )

Odnośnie TCPMP, jak napisał celius, prawdopodobnie próbowałeś w swoim PDA uruchomić plik .exe przeznaczony dla "dużego" peceta. Spróbuj ten sam plik odpalic na pececie - oczywiscie aby cała operacja się udała musisz mieć zainstalowany ActiveSync i podłaczony kabelek USB ;)
W ogóle TCPMP instalowałem w ten sposób, że najpierw przez ActiveSync instalowałem v0.72RC1  (chyba nawet sciągnięty z tutejszego Downloadu), a potem do katalogu w którym sie zainstalował kopiowałem (nadpisywałem) pliki z "paczki" v0.81.

Pozdrawiam -

Stanley
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 30, 2008, 21:18:45 wysłana przez stanley_p »

*

Offline asusista

• 36
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 01, 2008, 07:59:29 »
Po poscie Celiusa udało mi sie zainstalowac TCPMP wlasnie z peceta i juz jest wszystko ok:)
dzieki za pomoc, a z HR sie wstrzymam skoro dziala bo nie daj Boze jeszcze cos popsuje:]
pozdrawiam Was
P.S. dobrze Stasiek, ze napisales o tym kabelku, juz wiem dlaczego mi nie wychodzilo;):P

*

Offline asusista

• 36
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 01, 2008, 11:07:52 »
a i jeszcze jedno:]
jeżeli chce posluchac muzyki z TCPMP to musze zostawic wlaczony wyswietlacz bo jak go wylacze to przestaje grac a to czerpie wiecej energii. da sie to jakos obejsc?

*

Offline cormac

• *
  • 69
  • Sprzęt: ASUS A696
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 01, 2008, 11:37:54 »
Bo przycisk power "hibernuje" urządzenie. Użyj przełącznika "Hold". Zblokuje klawisze i wyłączy ekran, ale nie zaingeruje w uruchomione procesy.

*

Offline asusista

• 36
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 01, 2008, 14:21:14 »
tak robie- wyswietlacz nie ejst wtedy podswietlony ale nadal wlaczony. ale skoro tak ma byc to ok.
dzieki

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 01, 2008, 14:28:05 »
w ustawieniach tcpmp jest możliwość przypisania wyłączenia ekranu do któregoś z przycisków sprzętowych

*

Offline asusista

• 36
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 01, 2008, 18:58:36 »
w ustawieniach tcpmp jest możliwość przypisania wyłączenia ekranu do któregoś z przycisków sprzętowych
działa:)
dzieki bardzo