Nowy p320 i problem z rozmową GSM, GPS, kartą pamięci

• 10 Odpowiedzi
  • 2783 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nowy p320 i problem z rozmową GSM, GPS, kartą pamięci
« dnia: Sierpień 16, 2008, 17:41:39 »
Witam,
dosłownie dwa dni temu stałem sie właścicielem fabrycznie nowego p320. Cieszyłem się strasznie na myśl o tym, że wreszcie przejdę na platformę WM (dotychczas symbian - 6630, n73). Wszystko było pięknie- pierwszego dnia pogadałem chwilę wykorzystując moduł GSM. Następnego dnia rano chciałem przedzwonić do znajomego i wybieranie działa, on mnie podobno dobrze słyszy, a u mnie cisza jak makiem zasiał. Pierwsza próba przełączenia na głośnomówiący nic nie dała - dalej cisza. Próbowałem tego kilka razy i ciągle nic... Dalej głucha cisza. Pomyślałem, że może gdzieś ściszyłem głośnik (jakieś mute, albo coś w tym stylu), jednakże niczego nie znalazłem. Poddałem sie i przywróciłem sprzęt do ustawień fabrycznych - dalej nic... Nie mam pojęcia co to może być- może Wy coś pomożecie? Uprzedzając nieuniknione - jak wygląda sprawa z serwisem ASUS-a? Kupiłem go w Action.pl i oni mówią, że sam mam przesłać sprzęt do ASUS-a, a na stronie ASUS-a widnieje jak byk, że mam go odesłać sprzedawcy  (action.pl). Na infolinie dodzwonić się nie mogę, bo ciągle są zajęci...
Cała ta sprawa zabrała mi całą radość z użytkowania i poznawania nowych możliwości mojego sprzętu... Eh, co tu dużo mówić- pech, jeden dzień i już awaria?

PS. dzisiaj doszły kolejne problemy... GPS za nic nie chce złapać satelit. Przez 14 kilometrów widnieje tylko "szukanie sygnału GPS". Dioda sygnalizuje, że GPS działa. Zawiesiłem go tak jak być powinno tj. na przedniej szybie. Soft to Automapa  5.0.5. Nie wiem cóż to może być.

Karta pamięci- utknęła w slocie. Po dociśnięciu następuje klik i wysuwa się do momentu w którym prawdopodobnie powinna wyjść, jednakże ani drgnie. Czy mam użyć więcej siły?

Jestem naprawdę załamany tym co się dzieje z tym Asus-em...
« Ostatnia zmiana: Sierpień 17, 2008, 10:05:40 wysłana przez getek »

*

Offline СП4УБВ

• 1106
  • Sprzęt: Motorola Atrix
Odp: Nowy p320 i problem z rozmową GSM
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 16, 2008, 17:56:24 »
Może niekoniecznie awaria, wejdz na asusmobile.ru i poczytaj, czy przypadkiem nie ma jakiś problemów z daną wersją radiomodułu. :)

Pozdrawiam

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 16, 2008, 18:01:24 »
wkładałeś słuchawki? jeśli tak to spróbuj je włożyć jeszcze raz, kilkakrotnie, może Ci się gniazdo zawiesiło...
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 16, 2008, 18:11:02 »
wkładałeś słuchawki?

słuchawek nie wkładałem, dopiero później- tj. dopiero w momencie kiedy nic mi do głowy nie przychodziło i chciałem go sprawdzić na bateriach.
A problem z radiomodułem czym się objawia? Bo u mnie tak jak mówiłem - na początku dźwięk był, po czym nagle zniknął. Na asusmobile.ru nic nie piszą na ten temat.

PS. Dzięki za szybkie odpowiedzi- nie ma co- naprawdę imponujące:)

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 16, 2008, 18:21:44 »
możliwe że własnie problemy z radio. Tak czy inaczej chyba wizyta w serwisie Cie nie ominie.  Z tego co pamiętam, asus ma serwis door to door, wiec dzwon do nich (orika - tak sie chyba nazywał serwis, wrocław) i umawiaj kuriera.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline basco1984

• 24
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 16, 2008, 18:38:46 »
Witam a po co od razu serwis

Poczytaj link

Poszukaj na stronce Asus.com nowszej wersji radio i powinno działać

Pozdrawiam
Asus P535 - sprzedany
Asus P750 - zniszczony
HTC TOUCH PRO - jest :)

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 16, 2008, 19:08:50 »
Witam a po co od razu serwis

Poczytaj link

Poszukaj na stronce Asus.com nowszej wersji radio i powinno działać

Faktycznie problem brzmi podobnie do mojego:> jednakże na stronie ASUS'a nie mogę znaleźć niczego "ciekawego" do mojego modelu:/ Czy mogę pliki do radia stosować zamiennie z innymi modelami? Moja wersja to 4.6 (z tego co wyczytalem w informacjach o systemie). Miałbym prośbę o jakiegoś linka czy cuś, bo jak szperam na stronie ASUS'a to krew mnie zalewa- nie mogę nic tam znależć.

Pozdrawiam

*

Offline СП4УБВ

• 1106
  • Sprzęt: Motorola Atrix
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 16, 2008, 19:15:25 »
Broń Boże, od innego modelu. Zapomnij o tym. Jeśli nie ma na stronie to, niestety zostaje serwis.

Odp: Nowy p320 i problem z rozmową GSM, GPS, kartą pamięci
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 20, 2008, 11:25:14 »
Też miałem problem identyczny jak ty z rozmowami inni mnie słyszeli ale ja ich nie. Wymienili mi na nowy model.
Jeżeli reklamujesz towar to do 10 dni od daty zakupu sprzedawca ma ci wymienić  towar na nowy w trybie przyspieszonym. (sprawdź jeszcze w regulaminie sklepu). Ty odsyłasz towar na koszt sklepu a oni do producenta.Po potwierdzeniu przez producenta usterki  zamawiają i wysyłają nowy do ciebie.
Jeśli chodzi o GPS to z TomTom7 wszystko działa OK. A z automapa zobacz tu:

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=105360.0

« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 21, 2008, 01:09:58 »
asusik juz w serwisie. Ktoś cos pisał o serwisie we wrocławiu- z opini które przeczytałem w sieci, to niezbyt fachowo podchodzili do tematu. Ku mej uciesze sprzęt powędrował do koszalina... Zobaczymy co z tego będzie...
Co do GPS'a- przed odesłaniem sprawdziłem TT7 i faktycznie chodzi:) szczerze powiedziawszy wolałbym automape, ale grunt, że cokolwiek na nim działa;)
Pozdrawiam,
Paweł

PS. Dam znać co i jak, w momencie kiedy sprzęt wróci.

« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 29, 2008, 11:31:44 »
Dostałem info, że już wraca z serwisu. Wymienili płytę główną... Oby teraz już wszystko było ok.