ASUS p527 czy p320

• 6 Odpowiedzi
  • 1568 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ASUS p527 czy p320
« dnia: Wrzesień 02, 2008, 00:00:27 »
Witam mam pytanie ktory z Tych pda polecacie i ktory by byl lepszym wyborem do celow nawigacji w samochodzie a do dzwonienia po wyjsciu z samochodu??  :E

Odp: ASUS p527 czy p320
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 02, 2008, 03:17:57 »
Witam mam pytanie ktory z Tych pda polecacie i ktory by byl lepszym wyborem do celow nawigacji w samochodzie a do dzwonienia po wyjsciu z samochodu??  :E

mam p527, ale gdybym kupowal po raz drugi to chyba p320, na poczatku myslalem ze klawiatura bedzie niezbedna, a po miesiacu uzytkowania wyszlo ze uzywam jej tylko do wklepania pinu przy restarcie, a i to niezawsze...
Oba sprzety sa o ile sie nie myle identyczne za wyjatkiem wlasnie tej klawiatury wiec po prostu wybierz to co Ci bedzie bardziej pasowac.

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 02, 2008, 11:55:40 »
Oba sprzety sa o ile sie nie myle identyczne za wyjatkiem wlasnie tej klawiatury wiec po prostu wybierz to co Ci bedzie bardziej pasowac.
tak zgadza sie i powiem szczeze ze p320 jest ladniejszy natomiast tutaj na forum jest duzo problemow z Auto mapa wersji 5.1 a ja niestety mam ta auto mape zakupiona i czy warto w takim wypadku brac p320?

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 02, 2008, 12:27:21 »
tak zgadza sie i powiem szczeze ze p320 jest ladniejszy natomiast tutaj na forum jest duzo problemow z Auto mapa wersji 5.1 a ja niestety mam ta auto mape zakupiona i czy warto w takim wypadku brac p320?

To jestbardziej problem braku pamieci ktorej automapa dosc duzo wymaga, podczas gdy moj asus po restarcie mial ok 23mb wolnej, tu jest nieistotne czy p527, czy p320 pamieci bedzie pewnie tyle samo.

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 02, 2008, 13:13:32 »
a czy w trybie zwyklym nie 3d auto mapa tez sie zawiesza na tych asusach?? bo bardzo mi zalezy na plynnym dzialaniu tej nawigacji i czy moze istnieje jakis sposob zeby palmtop pomagal sobie pamiecia z karty pamieci??

*

Offline СП4УБВ

• 1106
  • Sprzęt: Motorola Atrix
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 02, 2008, 17:15:56 »
Dlaczego piszecie o zawieszaniu się AM na P320?

Jakoś nie zauważyłem tej przypadłości. Na starszym ROMie nastąpiła dokładnie jedna zwiska, ale nie z winy AM tylko raczej ze złej współpracy z aplikacją radia. Stało się to w trakcie pisania SMSa, ściślej przy jego wysyłaniu. Poza tym drobnym zgrzytem nie miałem zwisów AM 5.1.1.618 w tym modelu.

Na nowym ROMie (który mam od wczoraj) nie zdążyłem jescze potestować ale to kwestia kilku dni.

Aha, tryb AM nie miał wpływu, przeważnie używam 3D albo widoku budynków.

I jeszcze jedna rzecz P320 po restarcie ma 27MB wolnego RAMu, co dla AM jest całkowicie wystarczające.

Natomiast dla lepszego działania telefonu, polecam wyrzucić katalog Automapa EU z pamięci telefonu i zrobić sobie bezpośredni skrót do pliku wm5....exe (nie pamiętam dokładnie nazwy) na karcie pamięci, dzięki temu nie bedzie zbędnego zawalania pamięci ROM (plik wazy 6.2MB).

Nie testowałem, czy działa miplosync - korzystam z poi ściągniętych jeszcze przy pomocy P750 i na razie nie czuję potrzeby aktualizacji :)

« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 02, 2008, 23:13:13 »
Piesz dlatego bo bylo kilka przypodkow zawieszania sie AM ale widze ze to byly jednorazowe przypadki dziekuje i zamykam temat moim wyborem stal sie Asus p320 (jest Piekny:D) tetraz pozostaje mi czekac na wyplate z roboty aby go kupic jeszcze tylko 7 dni i go bede mial :P Pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje:D