Pamiec w ASUS P320

• 4 Odpowiedzi
  • 1655 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pamiec w ASUS P320
« dnia: Październik 01, 2008, 21:38:40 »
Witam.
Mam problem. Nie poznalem jeszcze wszystkich sekretow tego sprzetu i prosze o pomoc.
wyswietla mi sie komunikat : "Ilość wolnej pamięci magazynu jest krytycznie mała. Jeśli pamięć magazynu nie zostanie zwiększona, uruchomienie niektórych programów może być niemożliwe. Użyj programu Eksplorator plików, aby usunąć niepotrzebne pliki lub przenieść część plików na kartę pamięci."
I problem tkwi w tym ze ja nie mam zdjec muzyki na sprzecie jeszcze nic nie wgrałem. Wiec co moge usunac zeby ta wiadomosc sie nie pokazywala ??
Wchodzac w Ustawienia->System->Pamiec pokazuja sie informacje o pamieci Przechowywanie danych:Razem 30.71MB
              Uzyw. 30.71MB
              Wolne 0MB
Programy: Razem 47.25MB
                    Uzyw. 25.98MB
                    Wolne 21.27MB
Zauwazylem ze pamiec przechowywanie danych maleje po aktualizacji GPS programem GPS Catcher

*

Offline СП4УБВ

• 1106
  • Sprzęt: Motorola Atrix
Odp: Pamiec w ASUS P320
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 02, 2008, 15:46:35 »
Usuń niepotrzebne programy z pamięci ROM i wszystko wróci do normy.

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 02, 2008, 17:33:22 »
ale np jakie ?? bo mam tylko te standardowe ... i jak je usunac ?? bo wchodzac w ustawienia-> usun program nie ma nic ....

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 03, 2008, 09:51:15 »
Jedyne co przychodzi mi na myśl to przejście do ustawień domyślnych/ Ustawienia/ system/ustawienia domyślne, co zwolni pamięć Asusa, ale usunie zainstalowane programy nie będące składnikami WM 6.1. Dodatkowo odznacz automatyczną aktualizację GPS Catcher w Programy/GPS Catcher/ menu/ustawienia.
Nie wiem,czy o to Ci chodziło ale to przyszło mi do głowy.

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 31, 2008, 21:53:17 »
Witam Kolegów. Zdaję sobie sprawę, że od poprzedniej odpowiedzi minęło już sporo czasu, ale może moje spostrzeżenia przydadzą się innym użytkownikom małych Asusów :S . Co zauważyłem w trakcie używania pocketa to to, że pamięć potrzebna do przechowywania danych często zapycha się plikami po przeglądaniu internetu, aktualizowaniu danych ekranu "Asus Today" jak informacje o pogodzie lub  odświeżanie kanałów RRS w "Newstation". Są to tak zwane pliki temp znane z innych Windowsów. Niestety w Windows Mobile nie ma opcji automatycznego usuwania ich i musimy to zrobić ręcznie.
Tak więc otwieramy przeglądarkę Internet Explorer i następnie Menu/ Narzędzia/ Opcje/ Pamięć i tu czyścimy historię oraz piki "temp", a następnie przechodzimy do zakładki Zabezpieczenia, gdzie usuwamy pliki cooki. Po dokonaniu tych czynności mnie udało się zwolnić ok. 6 Mb miejsca, z czym nawet nie poradził sobie sławetny "Pocket Mechanic" :| , który to potrafi np, przenieść pliki zainstalowanych programów z pamięci pocketa  na kartę pamięci, co jest świetną funkcją  :ok: Zachęcam do "grzebania" w ustawieniach systemowych swoich urządzeń, a przyniesie to korzyść nam wszystkim.
Pozdrawiam wszystkich i życzę miłej zabawy.