Witam Kolegów. Zdaję sobie sprawę, że od poprzedniej odpowiedzi minęło już sporo czasu, ale może moje spostrzeżenia przydadzą się innym użytkownikom małych Asusów

. Co zauważyłem w trakcie używania pocketa to to, że pamięć potrzebna do przechowywania danych często zapycha się plikami po przeglądaniu internetu, aktualizowaniu danych ekranu "Asus Today" jak informacje o pogodzie lub odświeżanie kanałów RRS w "Newstation". Są to tak zwane pliki temp znane z innych Windowsów. Niestety w Windows Mobile nie ma opcji automatycznego usuwania ich i musimy to zrobić ręcznie.
Tak więc otwieramy przeglądarkę Internet Explorer i następnie Menu/ Narzędzia/ Opcje/ Pamięć i tu czyścimy historię oraz piki "temp", a następnie przechodzimy do zakładki Zabezpieczenia, gdzie usuwamy pliki cooki. Po dokonaniu tych czynności mnie udało się zwolnić ok. 6 Mb miejsca, z czym nawet nie poradził sobie sławetny "Pocket Mechanic"

, który to potrafi np, przenieść pliki zainstalowanych programów z pamięci pocketa na kartę pamięci, co jest świetną funkcją

Zachęcam do
"grzebania" w ustawieniach systemowych swoich urządzeń, a przyniesie to korzyść nam wszystkim.
Pozdrawiam wszystkich i życzę miłej zabawy.