P552w Problem z GPS Catcher-nie można zaktualizować !

• 3 Odpowiedzi
  • 1857 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline teriero

• **
  • 105
  • Sprzęt: HTC Mega,LG GT540 Swift,HTC Wildfire,SGS+I9001
P552w Problem z GPS Catcher-nie można zaktualizować !
« dnia: Luty 07, 2009, 20:25:57 »
Witam

W nowym Asus p-552w usiłuję zaktualizować satelity GPS-Catcher,em.Otrzymuję komunikat:"Nie można ustanowić połączenia!Dane GPS nie mogą zostać zaktualizowane,proszę spróbować  ponownie."
Tymczasem wszelkie aplikacje korzystające zarówno z GPRS,jak i WiFi śmigają bez zarzutów.
Czyżby wina jakiegoś programu-trzeciego(np.pocket toolman,albo sk-tools) z którym ten "Łapacz" się żre...?
Bo wiem,że w obu tych Tweakach są rozbudowane funkcje ustawień połączeń i sieci.Ale nic tam nie ruszałem.
No i co ma piernik do wiatraka jak śmiga IE,Poczta, i inne zartówno przez Wifi,jak i gprs.
Czyżby też to wina najnowszej aktualizacji aktualizacji ROM-u(5.12)
W P320,przy prawie takim samym oprogramowaniu GPS Catcher śmiga,aż miło...
Może ktoś spotkał się z podobnym problemem?
Pozdrawiam! Teriero

*

Offline kermitjr

• 298
Odp: P552w Problem z GPS Catcher-nie można zaktualizować !
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 07, 2009, 23:29:35 »
Miałem taki problem, w Asusie P750 co prawda, ale dokładnie z tym programem. GPS Catcher nie potrafił sobie ściągnąć danych poprzez GPRS, natomiast przy połączeniu USB z komputerem podłączonym do internetu nie miał z tym problemów. Wszystkie aplikacje korzystające z GPRS nie miały problemów z pracą na urządzeniu, tylko ten jeden program. Nie robiłem jednak z tym nic, bo szczerze mówiąc jest to program, który nie jest niezbędny do życia, bo GPS i tak się znajdzie, być może trzeba będzie po prostu poczekać trochę dłużej. Pewnego dnia zaktualizowałem ROM i problem ustąpił. GPS Catcher korzysta z GPRS bez żadnych problemów.
iPhone 3G 8GB Black iOS 4.1
Asus P750
Mio MOOV 200

*

Offline teriero

• **
  • 105
  • Sprzęt: HTC Mega,LG GT540 Swift,HTC Wildfire,SGS+I9001
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 08, 2009, 00:11:26 »
Witam
Dziękuje za odpowiedź.
Łopatologicznie sprawdziłem-usuwając kolejne programy mające wpływ na połączenia i sieć- z czym GPS Catcher mógł sie gryźć.
Nie dało to konkretnych rezultatów.Dopiero po zrobieniu resetu"ustawienia domyślne"Catcher funkcjonuje.
Śmiga przez GPRS i WiFi.
Ale nie wiem co było powodem jego blokowania? 
Pozdrawiam! Teriero

*

Offline DRIFT-R

• 712
  • Nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej..
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 08, 2009, 11:04:26 »
możliwe że w połączeniach - w zaawansowanych przestaiałeś coś i dlatego nie chciał się połaczyć.

W tych opcjach masz ustawienie dla programów automatycznie łączących się z siecią żeby ściągnąć dane. Jeśli to nie tam był problem to może program sam w sobie ma jakiś problem...
MIO 336/ACER N50/ACER N50P/ASUS A730/MIO A701/HP 6515/SPV E650/HTC TOUCH/ASUS P525/HTC TOUCH/HTC TOUCH DUAL/HTC TyTn II Kaiser/HTC TOUCH PRO/ASUS P552/Asus P750/LG KS20/ASUS M530W/HTC VOX/DIAMOND/HD2/FLYER/DESIRE Z/ONE V/HOX(wkrótce) - moja historia z PDA