P552 instalacja nowego romu i problemy

• 2 Odpowiedzi
  • 1363 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

P552 instalacja nowego romu i problemy
« dnia: Październik 12, 2009, 12:07:48 »
Witam,

Mam problem :( Sciagnalem sobie ze strony xda nowy rom z WM 6.5. Probowalem go zainstalowac. Rom  zostal odczytany i po odczytaniu roma telefon zrestartowal sie (czyli jak narazie wszystko OK), ale niestety nie wiem dlaczego nie moge wycentrowac ekranu. Nie wiem ile razy juz kloikalem w kursor, ktory pokazuje sie na 5 roznych punktach ekranu. Na tym wlasnie roku konczy sie moja instalacja, poniewaz nie moge przejsc dalej :(
Ma ktos z Was jakis pomysl co z tym mozna zrobic? Probowalem juz z roznymi romami i caly czas mam ten sam problem (nie moze wycentrowac ekranu). Nie dostaje rowniez zadnego komunikatu :(
Dzisiaj pokusilem sie jeszcze o to aby sciagnac rom z francuskiego orange i.... niestety ten sam problem :(

Prosze o pomoc.

Pozdrawiam,
Forrest

Odp: P552 instalacja nowego romu i problemy
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 13, 2009, 10:03:12 »
Poradzilem sobie :D
Rozwiazanie:
Juz nie wiedzialem co mam zrobic z tym ekranem wyrownywania i po lekturze unBrandu doszedlem do wniosku, ze wrzuce sobie jakikolwiek program do autostartu. Dowalilem kalkulator. Resecik PDA i czekalem. Pokazal sie ekran wyrownania, ale za chwile zostal on przysloniety kalkulatorem :)
Podlaczylem znowu mojego Asusa do AS i wywalilem wszystko co bylo w autostarcie, ale zostawilem kalkulator. Po resecie systemu Windows nie pokazal mi juz ekranu wyrownywania i zalaczyl kalkulator. Niestety na niewykalibrowanym ekranie nie moglem za wiele zrobic wiec zrobilem SR z mysla o tym, ze bede wywalal wszystkie aplikacje z autostartu po kolei i moze cos z tego wyjdzie, ale.... okazalo sie, ze po SR znowu pokazal sie ekran wyrownania, ale zaznaczylem raz 5 punktow i system zaskoczyl :)
Co do WM6.5 - zainstalowalem sobie wersje polska wersje ale w pliku z opisem NO_GLIDE. Sprawdzalem dzialanie GPS na AM; dziala poprawnie; nawet znajduje szybciej satelity niz na WM6.1 (dziwne :) ), SMS dzialaja bez przeszkod, tylko wczytanie i poukladanie przez system okolo 5000 wiadomosci zajelo mu prawie 45 min. Aparat rowniez dziala poprawnie.

Mam jeszcze pytanie do osob, ktore uzywaja w tej chwili WM6.5. Gdzie ustawia sie Owner Information bo naprawde nie wiem :D

Odp: P552 instalacja nowego romu i problemy
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 13, 2009, 15:08:56 »
Czy moze ktos z forumowiczow podac mi jakie ma ustawienia calibration screen na swoim asus p552 jakie sa ustawione w rejestrze?

Pozdrawiam,
Forrest
Napisane: Październik 13, 2009, 14:34:58
Witam,

Jeszcze raz rozwiazanie dla tych osob, ktore beda mialy takie same problemy jak ja:
Nie wiem dlaczego, ale pokusilem sie o to, ze raz jeszcze zainstaluje sobie WM6.5 i niestety znowu mialem to samo (podczas instalacji nie mogelem wyrownac ekranu). No i moje pierwsze opisane rozwiazanie w tym momencie zawiodlo.
Ale...
Aby pozbyc sie ekranu wyrownania wystarczy usunac plik "witamy" z windows/autostart. Potem reset pda. Aplikacje, ktore maja sie doinstalowac doinstaluja sie bez problemu. Po czym nalezy sciagnac sobie jakis edytor rejestru (zdalny) jak na przyklad pocket controller enterprise i za jego pomoca polaczyc sie z pda i rejestrze systemowym zmienic w HKEY_LOCAL_MACHINE\HARDWARE\DEVICEMAP\TOUCH wpis CalibrationData na:"496,508 854,872 843,143 168,138 171,874". Wszystko bedzie dzialalo poprawnie.

Pozdrawiam,
Forrest