P535 sam rozsyła sms'y

• 3 Odpowiedzi
  • 995 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline fixus

• 12
P535 sam rozsyła sms'y
« dnia: Październik 02, 2007, 16:30:41 »
Asus P535 na WM 5, radio V.4.5.0, zainstalowane Spb Mobile Shell. Problem jest następujący: czasami ludzie dostają ode mnie po 2 takie same wiadomości sms. Wygląda to tak, że ja wysyłam wiadomość (druga osoba ją dostaje) a za powiedzmy godzinę dostaję potwierdzenie, że sms został wysłany i ta osoba dostaje go ponownie. Czasami jest też tak, że sms'y dochodzą do mnie z opóźnieniem np. godziny. Wtedy wygląda to tak, że ja wysyłam sms, druga osoba go dostaje i odpisuje, poczym ja dostaje odpowiedź po powiedzmy godzinie a ta osoba mojego sms'a po raz drugi. Czy ktoś z Was potrafi rozwiązać ten problem?
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Październik 02, 2007, 16:33:14 wysłana przez fixus »

*

Offline Wojtek-P

• *
  • 53
  • Sprzęt: Asus p535
Odp: P535 sam rozsyła sms'y
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 12, 2007, 23:17:28 »
K**** mam to samo :|
Nasiliło się niedawno. Używam standardowego programiku do smsów. Raz mi wysłał 7 razy tego samego smsa, a tak to średnio po dwa.
Przed chwilą do mnie przyszło 8 smsów. 4 potwierdzenia jednego smsa i pare smsów z ostatnich kilku godzin. Przyszły do mnie jak ktoś zadzwonił. Cholernie mnie to wkurza, sprzęt jest super i nie chcę wracać do komórki.. Może WM6 pomoże?
Podpowiedzcie coś, jutro będę starał się skontaktować z serwisem i jak coś to reklamacja.. albo faktycznie jakiś PDA bez GSM...

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 15, 2007, 01:57:28 »
mialem bardzo podobny problem w P535 i okazalo sie ze karta sim byla walnieta po wymianie sima juz nie wysyla sam smsow i nie rozlacza mnie z sieci przy probie dzwonienia

*

Offline Wojtek-P

• *
  • 53
  • Sprzęt: Asus p535
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 15, 2007, 13:53:15 »
 :ok:
Faktycznie może coś w tym być, na dwa dni zmieniłem telefon i problem pozostał... A karta ma z 6 lat.