niefacowość serwisu Asus - Orika

• 3 Odpowiedzi
  • 1088 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kenzos

• 3
niefacowość serwisu Asus - Orika
« dnia: Październik 20, 2007, 19:13:33 »

:( Witam Wszystkich
Po dwóch m-cach użytkowania P535 pojawiła się usterka która powtarza się co 2 dzień - GINIE ZASIĘG SIECI. Nie jest to sprawa sieci komórkowej tylko telefonu. Sprawdziłem to kilkakrotnie zamieniając karty sim i porównując z innymi telefonami. Jest to bardzo uciążliwe. Mój P535 miesiąc temu trafił do serwisu ASUSA -ORIKI gdzie ,wymieniono jak twierdzą płytę główną lecz po powrocie z naprawy Asus nadal zachowuje się jak przedtem czyli bez jakiejkowiek poprawy. Wskaźnik zasięgu raz go  pokazuje a raz nie. W związku z tym jestem zmuszony go tam znowu odesłać. SZANOWNY SERWISIE ASUSA ODSYŁACIE KLIENTOM NIE NAPRAWIONY SPRZĘT NIE WIEM NA CO LICZĄC, A CO DO FACHOWOŚCI WASZEGO WARSZTATU TO WIDAĆ JAK WYŻEJ. Chyba wrócę  starej marki. I CO WY NA TO?
POZDRAWIAM

*

Offline xpablo

• 1294
Odp: niefacowość serwisu Asus - Orika
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 22, 2007, 12:31:52 »

:( Witam Wszystkich
Po dwóch m-cach użytkowania P535 pojawiła się usterka która powtarza się co 2 dzień - GINIE ZASIĘG SIECI. Nie jest to sprawa sieci komórkowej tylko telefonu. Sprawdziłem to kilkakrotnie zamieniając karty sim i porównując z innymi telefonami. Jest to bardzo uciążliwe. Mój P535 miesiąc temu trafił do serwisu ASUSA -ORIKI gdzie ,wymieniono jak twierdzą płytę główną lecz po powrocie z naprawy Asus nadal zachowuje się jak przedtem czyli bez jakiejkowiek poprawy. Wskaźnik zasięgu raz go  pokazuje a raz nie. W związku z tym jestem zmuszony go tam znowu odesłać. SZANOWNY SERWISIE ASUSA ODSYŁACIE KLIENTOM NIE NAPRAWIONY SPRZĘT NIE WIEM NA CO LICZĄC, A CO DO FACHOWOŚCI WASZEGO WARSZTATU TO WIDAĆ JAK WYŻEJ. Chyba wrócę  starej marki. I CO WY NA TO?
POZDRAWIAM

Kolego Wzorowy Uczniu :D Muszisz jeszcze nauczyć się korzystać z wyszukiwarki.
Lub zerknąć do działu Asus i przeczytać przyklejony jak wół topik o serwisie ORIKI.

Życzę powodzenia w użeraniu się z serwisem

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 28, 2007, 00:08:19 »
tak mi sie zdaje ze to nie jest wina urzadzenia tylko karty SIM mialem tak samo ze ginela mi siec (zreszta ponizej jest moj topic na ten temat) wymienilem karte sim w Erze i od razu wszystko OK, a tez juz chcialem oddawac phona do serwisu. Co do Oriki no to sa jacy sa zreszta teraz asus ma drugi serwis w Koszalinie

*

Offline kenzos

• 3
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 29, 2007, 18:46:38 »
Niestety- dzisiaj byłem w Serwisie Ery w Bydgoszczy na Gdańskiej na testach karty SIM - nic nie wykazało:(
Karta sim jest ok . więc jestem zmuszony oddać Asusa znowu do Oriki. Napiszę im pełen opis usterki  i pouczę o nie dokonaniu pierwszej naprawy. Zyczcie mi powodzenia.
Pozdrawiam