Witam,
To mój pierwszy post tutaj - witam wszystkich
Nabyłem właśnie p535. Bawiąc się nagrywaniem głosu w "Notatkach" i nagrywaniu video zauważyłem, że dźwięk jest kiepskiej jakości. Przede wszystkim nakłada się na niego coś, co można porównać do odgłosów wydawanych przez szlifierkę. Nakłada się on niezależnie od tego czy coś mówię, czy jest cisza, a swoją intensywnością wręcz zagłusza nagranie. Ten problem nie występuje, gdy nagrywam przez dostarczony w komplecie "zestaw słuchawkowy". Manipulowanie jakością dźwięku w opcjach nic tu nie pomaga (jest źle przy 8000hz,8bit,mono jak i przy 44100Hz, 16bit, stereo). Typowałbym uszkodzony mikrofon, ale jakość głosu w połączeniu telefonicznym jest bez zarzutu.
Pytanie dla innych posiadaczy tego modelu - czy też zauważyliście taką przypadłość w swoim modelu? Byłbym wdzięczny gdyby ktoś podesłał mi parę kilkusekundowych nagrań ze swojego p535 - np. ciszę i głos na najniższej i najwyższej jakości. Miałbym wtedy dobry argument w sklepie przy ewentualnej reklamacji
Druga sprawa, mniej istotna. Korzystając ze słuchawek mam wrażenie, że dźwięki są trochę niedopracowane. Np. "stukając" na "start" włącza się dźwięk "piknięcia" (normalka), potem "syczenie" przez sekundę (jakby resztka dźwięku) i dopiero cisza. Trochę to denerwujące. Jak to jest u Was?
Dodam jeszcze dla jasności, że mój p535 ma polskiego WM5, ustawienia resetowalem do fabrycznych. Może po upgradzie do WM6 coś się zmienia na lepsze w tej kwestii?
Z góry dzięki za pomoc.
pozdrawiam,
Mariusz
ata_mariusz@tlen.pl, gg2355745