Stacja dokująca - P535

• 2 Odpowiedzi
  • 1625 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline longu

• 760
  • Sprzęt: Garmin-Asus M10, HTC Diamond, SE Xperia Ray
Stacja dokująca - P535
« dnia: Lipiec 10, 2007, 21:15:56 »
Witam
Chciałbym podzielić się informacją, że udało mi się kupić stację dokującą do mojego ASUS'a, z której jestem zadowolony ;-)
Na allegro nabyć można stację za 87 zł, jednakże nie odpowiadała mi ona z jednego względu: ma zaledwie 1 wejście, do którego można podłączyć albo:
a) kabel miniUSB (do synchronizacji i ładowania) - ale zauważyłem, że P535 pracuje na baterii krócej, gdy jest ładowany przez USB
b) ładowarkę sieciową - ale wtedy nie mamy możliwości synchronizacji
Jednym słowem, trzeba by było żonglować kabelkami.

Stacja, którą zakupiłem kosztowała mnie 59 zł i posada 2 wejścia - na ładowarkę sieciową i na kabel miniUSB (obie rzeczy dołączone są do zestawu). Dzięki temu nie wiszą mi żadne luźne kable na biurku (o które żona mi zawsze zadymę robiła ;-), mam wygodną podstawkę i można jednocześnie synchronizować dane oraz ładować urządzenie. Sprzedawca powiedział, że dzięki temu ładowanie odbywa się szybciej (jednak nie robiłem żadnych testów, żeby to potwierdzić). Oto, jak wygląda taka stacja (kliknij na zdjęcie, aby uzyskać powiększenie):

Wady tej stacji są następujące:
- ze względu na zamontowane w ASUSie gniazdo miniUSB, ciężko się wsuwa PDA - ale mam nadzieję, że jest to kwestia wprawy
- denerwująca świecąca jak niebieska żarówka dioda sygnalizacyjna - próbowałem zmniejszyć jej "pole rażenia" (przez zaklejenie taśmą samoprzylepną i pomalowanie czarnym markerem, ale niewiele to daje - razi w oczy, szczególnie, gdy jest ciemno w pokoju ;-(

Żeby nie robić nikomu darmowej reklamy nie podam sklepu, w którym kupiłem. Znalazłem ją szukając w google (stacja dokująca P535). Ewentualnie gdyby ktoś był zainteresowany i miałby problemy ze znalezieniem, to namiary mogę podać na priva.
Pozdrowionka.
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray

*

Offline olexinski

• 340
  • Idealny ja!
  • Sprzęt: Wizard/wm6.1
Odp: Stacja dokująca - P535
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 12, 2007, 13:34:33 »
co do diodki to zaklej skubana taśma izolacyjną, na diody w PC pomogło
– I love you, Pumpkin.
– I love you, Honey Bunny. Everybody be cool this is a robbery!
– Any of you fuckin' pricks move and I'll execute every motherfucking last one of you!

*

Offline longu

• 760
  • Sprzęt: Garmin-Asus M10, HTC Diamond, SE Xperia Ray
Odp: Stacja dokująca - P535
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 12, 2007, 15:50:04 »
olexinski
Dzięki za radę - spróbuję.
Pozdrowionka.
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray