P525 Samowylanczanie

• 3 Odpowiedzi
  • 1065 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

P525 Samowylanczanie
« dnia: Październik 17, 2008, 16:05:45 »
Zna ktos moze jakis skuteczny fix na samowylanczanie sie tego palmtopa.
Znalazlem kilka postow o tym bledzie np to : http://forum.mypdacafe.com/viewtopic.php?t=9753&postdays=0&postorder=asc&start=1215&sid=e554a06c2317a15db7790a0e218600ba

mam ten sam poroblem co uzytkownicy na powyzszym forum ale wlozenie kawalka papieru pomiedzy baterie a klapke nie wiele daje ma ktos moze jakies pomysly co prawda zdarza sie to o wiele zadziej ale dalej sie zdarza. dodatkowo czasem ekran sie wygasza jak po przycisnieciu wlacznika ,mozna go wlcznikiem wlaczyc jeszcze.

Przypuszczam ze moje poroblemy zaczly sie kiedy go upuscilem :( aczkolwiek niekoniecznie... a i wszystko inne dziala jak nalezy znaczy programy sie nie wieszaja itd..

Odp: P525 Samowylanczanie
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 17, 2008, 23:13:07 »
Witam!
po zdjęciu klapki od baterii sprawdź mikrostyk czy się nie zawiesza i nie jest uszkodzony ewentualnie dmuchnij na niego sprężonym powietrzem sprawdź też stan "wypustki" na klapce od baterii która odpowiada za jego wciśnięcie.
Pzd!

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 18, 2008, 12:46:11 »
wiec tak po włożeniu kartki trochę inaczej tak jak na zdjęciu teraz chyba już się nie będzie wylanczac znaczy nie doświadczyłem tego ostatnio ale moj 2 problem sie powtarza dalej czyli wygaszenie jak po wciśnięciu przycisku power (krotko) chyba to jakiś soft błąd...

niby nie widac roznicy zlacza sie stykaja ale tak jakby nie bylo problemu nr1.

edit
zrobilem hard reset i 2 problem dalej wystepuje moze przcisk trzeba przeczyscic..
« Ostatnia zmiana: Październik 18, 2008, 15:16:29 wysłana przez venat0r »

*

Offline falcon

• **
  • 145
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 27, 2008, 10:10:39 »
ja po moich nieudanych bojach z samodzielnym pozbyciem się problemu posłałem telefon do pdaserwis.pl i dwa dni później wrócił do mnie naprawiony, wyczyszczony z wymienionym stykiem i problem ustąpił. Zapłaciłem 95zł total (podobno ze świąteczną zniżką :)

Wiem, że to reklama, ale jestem zadowolony z usługi i szybkości z jaką wykonano naprawę, że naprawdę szczerze polecam.