Asus P320 wgranie wm6.5 zmiana IMEI utrata gwarancji

• 2 Odpowiedzi
  • 2878 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Asus P320 wgranie wm6.5 zmiana IMEI utrata gwarancji
« dnia: Wrzesień 28, 2009, 20:45:14 »
Witam.

Posiadam telefon Asus P320 na którym to docelowo był zainstalowany WM 6.1, zainstalowałem tam ROM od magków z xda-developers z WM 6.5, telefon działał bez zarzutu przez tydzień i tak się zbiegło, że akurat teraz wyszła jego "wada wrodzona" i telefon strarcił głos, tzn, nie słyszę rozmówcy, rozmówca mnie słyszy, próbowałem już wgrać ROM ze strony ASUS'a z oryginalnym WM6.1 ale to nic nie dało (wada wrodzona). Telefon mam na gwarancji jeszcze 13miesięcy i nie byłoby problemu z oddaniem go do serwisu gdyby nie to, że ten ROM WM 6.5 zmienił mi IMEI i teraz mogą mi, jestem pewien, że na pewno nie przyjmą. Nie wiem co mam zrobić i proszę o poradę.

Mam teraz oryginalny WM 6.1 ze zmienionym IMEI'em.

Przyszło mi do głowy żeby jakoś spalić go, nie wiem, przerwać w trakcie robienia aktualizacji, żeby się w ogóle nie włączał, tylko, czy wtedy nie wykryją, że mam nie swój IMEI ?

Co robić ?
Palm Treo Pro - jak na razie ...

*

Offline Piorun

• 179
  • Sprzęt: LG Optimus 2X
Odp: Asus P320 wgranie wm6.5 zmiana IMEI utrata gwarancji
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 29, 2009, 09:18:10 »
A ja mam pytanie z innej beczki.

Każdy taki "ugotowany' ROM zmienia IMEI? czy to po prostu zależy od tego kto to robił? ja zainstalowałem 6.5 windowsa (nie jednego w sumie - różne kompilacje) ale IMEI mi nie zmieniło...
Practiced by NW, Wrath in Heart!

*

Offline fuks5

• 19
Odp: Asus P320 wgranie wm6.5 zmiana IMEI utrata gwarancji
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 27, 2009, 14:32:53 »
A ja mam pytanie z innej beczki.

Każdy taki "ugotowany' ROM zmienia IMEI? czy to po prostu zależy od tego kto to robił? ja zainstalowałem 6.5 windowsa (nie jednego w sumie - różne kompilacje) ale IMEI mi nie zmieniło...

Powiem tak.
Ja również testowałem różne ROMy z WM 6.5 i nic sie nie działo. Pewnego razu zdecydowałem się przywrócić ustawienia fabryczne na WM 6.5 i po tej operacji nr. IMEI zmienił się na inny. Więc nie zależało to od wgrania ROMu tylko od przywracania ustawień fabrycznych (nie pamiętam na jakiej wersji ROM bo testowałem ich wiele).

Witam.

Posiadam telefon Asus P320 na którym to docelowo był zainstalowany WM 6.1, zainstalowałem tam ROM od magków z xda-developers z WM 6.5, telefon działał bez zarzutu przez tydzień i tak się zbiegło, że akurat teraz wyszła jego "wada wrodzona" i telefon strarcił głos, tzn, nie słyszę rozmówcy, rozmówca mnie słyszy, próbowałem już wgrać ROM ze strony ASUS'a z oryginalnym WM6.1 ale to nic nie dało (wada wrodzona). Telefon mam na gwarancji jeszcze 13miesięcy i nie byłoby problemu z oddaniem go do serwisu gdyby nie to, że ten ROM WM 6.5 zmienił mi IMEI i teraz mogą mi, jestem pewien, że na pewno nie przyjmą. Nie wiem co mam zrobić i proszę o poradę.

Mam teraz oryginalny WM 6.1 ze zmienionym IMEI'em.

Przyszło mi do głowy żeby jakoś spalić go, nie wiem, przerwać w trakcie robienia aktualizacji, żeby się w ogóle nie włączał, tylko, czy wtedy nie wykryją, że mam nie swój IMEI ?

Co robić ?

Jeśli robiłeś kopię zapasową systemu jeszcze na ROMie z WM 6.1, to ją przywróć. Przywrócą się odpowiednie pliki systemowe i będziesz mógł korzystać normalnie z telefonu.
A jeśli nie masz kopi, to jak na razie nie znalazłem nigdzie na to sposobu :-(
« Ostatnia zmiana: Październik 27, 2009, 14:37:36 wysłana przez fuks5 »