P527 + WM 6.0 + AutoMapa5.0 - kilka pytań

• 15 Odpowiedzi
  • 3648 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

P527 + WM 6.0 + AutoMapa5.0 - kilka pytań
« dnia: Lipiec 20, 2008, 00:05:02 »
Witam - jestem tu nieco nowy - więc przepraszam jeżeli czegoś nie udało mi się znaleźć przez wyszukiwarkę

Mam od jakiegoś czasu P527 i mam kilka pytań i wątpliwości....

1) Czy jest jakiś program do AUTO SUSPEND'u (automatyczny tryb wstrzymania) - to co robi się przytrzymując krótko przycisk power - problem polega na tym, ze jak się go zrobi ręcznie to po otrzymaniu (na przykład w nocy) SMS'a to wychodzi z tego trybu i ciągnie z baterii dużo więcej niż w trybie uśpienia...

2) Czy jak instalowałem automapę na karcie pamięci to musi ona zawsze tworzyć sobie pliczek w pamięci głównej (około 6 MB) ??

3) Czy można ustawić, że transmisje plików przez bluetooth trafiają do karty pamięci, a nie do pamięci głównej ??

4) Dlaczego w menu ekranu dzisiaj nie można wybrać joystick'em Automapy ?? (przeskakuje tą pozycję)

5) (jeszcze coś się znajdzie....)

*

Offline alexjaslo

• 355
  • Sprzęt: Galaxy S i poczciwa Łomnia
Odp: P527 + WM 6.0 + AutoMapa5.0 - kilka pytań
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 20, 2008, 01:31:05 »
Co prawda P750 to nie P527 ale system ten sam .wiec powinno brykac

1)  Sart=>Ustawienia=>Zasilanie=>Zaawansowane i tam ustaw sobie "Wylacz urzadzenie jesli.....przez" np 3 min.
      I po tym czasie asus wylaczy sie jesli zostal wzbudzony przez np sms-a.
2)  Zawsze
3)  Wychodzi na to ze nie mozna
4)  Moze cos sie skopcilo ? zainstaluj AM jeszcze raz,moze pomoze
« Ostatnia zmiana: Lipiec 29, 2008, 13:49:37 wysłana przez alexjaslo »
Pozdro

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 20, 2008, 14:08:09 »
4) nic się nie skopciło, Automapa tak ma, niestety, joystickiem nie wybierzesz - głupio to wymyślili jej twórcy

Pzdr
Maciej L

*

Offline wcale

• **
  • 114
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 21, 2008, 14:40:55 »
Ja mam w tray'u i joystickiem da się wybrać ;)

*

Offline alexjaslo

• 355
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 21, 2008, 16:34:00 »
4) ... głupio to wymyślili jej twórcy

Pzdr
Maciej L

Kilka rzeczy spitolili jej tworcy w wersji 5.X.X udziwnili np skrzyzowania z wiecej niz 1 pasem ruchu, w Dani np mam czesto cos takiego

to po co zaznaczyli ze jest oddzielny pas do skretu w lewo skoro i tak kaze trzymac sie prawego pasa i potem robic jakies szalone manewry ?
A okrazajac Berlin nigdy nie wyznaczy trasy dolnym lub gornym ringiem,tylko zawsze  autostrada przez srodek Berlina,a w dolnym odcinku miasta jest ona zamknieta od ladnych paru lat !!!
Te wodotryski wymknely im sie chyba spod kontroli,ale to jest na inny moze kiedys temat.

Ja mam w tray'u i joystickiem da się wybrać ;)

A wlasnie jak dodac lub usunac ikonki z tray'a ?
Pozdro

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 21, 2008, 16:48:59 »
Ad.2 Można usunąć ten plik i żeby się na nowo nie tworzył to musiałbyś mieć jakiegoś Launchera np. iLauncher czy SPB Pocket Plus. Jeśli byś uruchamiał AM za pomocą pliku wm5Am.exe to wtedy się nie utworzy.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline wcale

• **
  • 114
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 22, 2008, 00:05:58 »
Jest w "WisBar Advance" w "System Tray" dodaje się linki lub pliki exe Lub "BatteryStatus" w "TrayLaunch" podobnie można dodać ;)

*

Offline PrzemkoPW

• *
  • 74
  • Sprzęt: Asus P526, SanDisk SDHC 4GB
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 29, 2008, 13:36:10 »
3) Czy można ustawić, że transmisje plików przez bluetooth trafiają do karty pamięci, a nie do pamięci głównej ??

3)  Wychodzi na to ze tak

alexjaslo mógłbys podpowiedzieć jak? Mam co prawda P526 ale system niby ten sam. Szukałem w opcjach i nic na ten temat nie znalazłem. Jeśli chodzi o skrzynke odbiorczą maili i mms to jest opcja zeby zapisywal na karcie a w przypadku BT takowej nie znalazłem ale być może źle szukałem.

*

Offline alexjaslo

• 355
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 29, 2008, 13:52:51 »

3)  Wychodzi na to ze tak

alexjaslo mógłbys podpowiedzieć jak? Mam co prawda P526 ale system niby ten sam. Szukałem w opcjach i nic na ten temat nie znalazłem. Jeśli chodzi o skrzynke odbiorczą maili i mms to jest opcja zeby zapisywal na karcie a w przypadku BT takowej nie znalazłem ale być może źle szukałem.

Sorry tam mialo byc NIE,niestety nie mozna ustawic zapisu odbieranych plikow na SD,tylko pamiec glowna.Pomimo wpisania sciezki na karte i po zapisaniu dalej wskazuje pamiec gl.Sorki za pomylke.
Pozdro

*

Offline PrzemkoPW

• *
  • 74
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 29, 2008, 13:59:09 »
Sorry tam mialo byc NIE,niestety nie mozna ustawic zapisu odbieranych plikow na SD,tylko pamiec glowna.Pomimo wpisania sciezki na karte i po zapisaniu dalej wskazuje pamiec gl.Sorki za pomylke.
No to trudno, juz myślałem że będzie na to jakiś patent.

*

Offline alexjaslo

• 355
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 29, 2008, 14:12:34 »
Troche kopalem w rejestrze ale nic nie znalazlem  :(
Pozdro

*

Offline PrzemkoPW

• *
  • 74
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 29, 2008, 14:20:57 »
Troche kopalem w rejestrze ale nic nie znalazlem  :(
w sumie to spore niedopatrzenie żeby nie można było danych z BT zapisać na karcie.

*

Offline СП4УБВ

• 1106
  • Sprzęt: Motorola Atrix
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 29, 2008, 17:11:08 »
Do zapisu plików na kartę można użyć aplikacji MoBlue i zapomnieć o windowsowym rozwiązaniu. Przy uruchamianiu od razu jest włączany BT i można odbierać pliki z zapisem na SD.

*

Offline PrzemkoPW

• *
  • 74
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 30, 2008, 12:30:27 »
Do zapisu plików na kartę można użyć aplikacji MoBlue i zapomnieć o windowsowym rozwiązaniu. Przy uruchamianiu od razu jest włączany BT i można odbierać pliki z zapisem na SD.
Dzięki ale u mnie albo to nie działa albo nie umiem skonfigurować prostego programu ;) Niby po zainstalowaniu ma wskazaną kartę pamięci ale i tak zapisuje w telefonie. po zedytowaniu ustawień filtrów i wskazaniu konkretnego katalogu nadal zapisuje w pamieci telefonu. Co robię nie tak?

« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 01, 2008, 15:15:13 »
Dzięki ale u mnie albo to nie działa albo nie umiem skonfigurować prostego programu ;) Niby po zainstalowaniu ma wskazaną kartę pamięci ale i tak zapisuje w telefonie. po zedytowaniu ustawień filtrów i wskazaniu konkretnego katalogu nadal zapisuje w pamieci telefonu. Co robię nie tak?

Dzięki za wszystkie odpowiedzi....

moBlue niestety u mnie też nie potrafi przekazać transferu na Kartę..... być może robi to na końcu transferu.... ale podczas ubywa pamięci głównej a nie pamięci na karcie - tak więc pliku wielkości na przykład 40 MB nie prześlę przez BT na ASUS'a

« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 29, 2008, 19:07:00 »
Z jakiej obecnie sprawdzonej wersji automapy korzystacie w P527 ?