Czy Asus p535? (GPRS)

• 4 Odpowiedzi
  • 1108 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline wojas2000

• 18
  • Sprzęt: Asus p535 WM 6 + mini SDHC 4 GB Kingston
Czy Asus p535? (GPRS)
« dnia: Luty 01, 2008, 20:59:04 »
Heya!
Czy jest jakis sposob aby uruchomic GPRS przy pomocy internetu np: korzystajac z Google Earth, w dodatku tak aby dzialal przy pomocy rutera.
W domu internet mam dzieki neostardzie i rozdzielam ja za pomoca rutera wi-fi. Jak to zrobic?
Pozdrawiam!

*

Offline Sum

• **
  • 136
  • Sprzęt: OMNIA i8000 ROM NXXJH2
Odp: Czy Asus p535? (GPRS)
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 01, 2008, 22:27:29 »
Co ma jedno do drugiego? GPRS jest systemowo skonfigurowany w chwili włożenia karty SIM, ewentualnie w opcji połączeń poprzez wybranie sieci - wszystkie ustawienia ładują się wtedy automatycznie dla wybranego operatora. Programy łączące się z internetem automatycznie uruchamiają GPRS :ok:

Natomiast połączenie do rutera jest realizowane bezprzewodowo (oczywiście rutera z Wi-Fi) - konfiguruje się wpisując parametry ustawienia sieci z rutera wraz z hasłem i szyfrowaniem... natomiast w konfiguracji rutera dane urządzenia (adres fizyczny MAC). Wszystko jest w instrukcji opisane, wystarczy poczytać obie (ASUSA i rutera oczywiście)  :wink:  Połączenie bezprzewodowe uruchamia się wtedy z Menadzera bezprzewodowego.
« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2008, 22:32:18 wysłana przez Sum »

*

Offline BaGRoS

• 641
    • Bielizna damska
  • Sprzęt: HTC Touch PRO + Samsung OMNIA 8GB x2szt
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 03, 2008, 23:10:36 »
Koledze chodziło o GPS.
Albo nie wiem co, może myśli, że GPRS to jedyny sposób dostarczania internetu.
Jest jeszcze WiFi i nie potrzeba wtedy za GPRS płacić.
8) BaGRoS 8)
REGULAMIN!

*

Offline Sum

• **
  • 136
  • Sprzęt: OMNIA i8000 ROM NXXJH2
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 04, 2008, 19:25:10 »
Może to rzeczywiście chodziło o GPS  :D, tylko coś szwankuje rozpoznanie funkcji i możliwości sprzętu   B)....

Tylko po co "przywiązywać" GPS w P535 na kilka do kilkunastu metrów do rutera? Przy takiej odległości chyba się nie zgubi ;) ... Może wojas2000 myślał o pokazywaniu położenia użytkownika ASUSA na mapie? Jeśli tak, to jest to częściowo realizowane za pomocą opcji MiploLoc dla posiadaczy AutoMapy (konieczna rejestracja w serwisie miplo.pl z aktualną ważną licencją AM)  :)

Można poczytać tutaj  http://www.miplo.pl/guide.php?a=miploloc
« Ostatnia zmiana: Luty 04, 2008, 19:33:03 wysłana przez Sum »

*

Offline wojas2000

• 18
  • Sprzęt: Asus p535 WM 6 + mini SDHC 4 GB Kingston
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 04, 2008, 22:12:50 »
Racje macie! Chodzilo o Gogle Earth, bo w sumie ta aplkacja korzysta z internetu i chcialem zeby wskazywalo na zdjeciach satelitarnych moje polozenie. Tylko , ze po co mi to skoro mam GPS i moge sobie rownie dobrze zdjecia w jpg zapisac i pozniej ich uzywac. Nawet gdzies juz spotkalem sie z programem co tkaie cuda na kiju potrafi.
Pozdrawiam!