p525/p526/p320

• 7 Odpowiedzi
  • 1687 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
p525/p526/p320
« dnia: Listopad 07, 2008, 15:57:09 »
przymierzam sie do zakupu ktoregos z tych sprzetow.
mam zatem kilka pytan do was :)
jak jest z wydajnoscia? wiem, ze 526 i 320 maja omapy pod maska...
jak z awaryjnoscia?
jaka jakosc wykonania? obudowy sie scieraja, szybko sie zuzywa?
gdzies kiedys czytalem, ze w asusach wystepuja problemy z ekranami, dokladnie nie wiem o co szlo, chyba cos z dotykiem. jak jest z awaryjnoscia?
na 525 wiem, ze jest chyba sporo ROM-ow, jak to sie ma z innymi modelami? jaki jest support?
wiem, ze pytanie moznaby na usilnego podpiac pod dzial kupie, jednak wiem, ze tu dostane pelniejsza odpowiedz a i w innych dzialach sa takie pytania. dodam tutaj, ze rozwazam raczej p525 i p526 ze wzgledu na klawiaturke.
z gory dziekuje.

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
Odp: p525/p526/p320
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 07, 2008, 16:04:08 »
istotna różnica to gps - P525 go nie posiada w odróżnieniu od pozostałych dwóch, ma za to najlepszy procesor a więc jest najszybszy
czyli tradycyjne pytanie - do czego ta zabawka ma służyć?

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 07, 2008, 16:32:05 »
PIM, komunikator, mail, telefonowanie. wszystko z naciskiem na pim. GPS jak jest to ok, jak nie to trudno.
oczywiscie przy okazji- mp3, czasem film ale zadne fabularne, film do pracy potrzebny.
rozwazania dotycza tych 3 sprzetow. bardzo zalezy mi na odpowiedziach na moje pytania, bo wiadomo, jesli ktorys bedzie bardziej awaryjny to od razu z listy odpada.. :)

*

Offline PrzemkoPW

• *
  • 74
  • Sprzęt: Asus P526, SanDisk SDHC 4GB
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 12, 2008, 08:38:00 »
No to może ja parę słów o P526.
Mam go od lutego tego roku i nic złego się z nim nie dzieje. jedyny problem jaki był to nie chciał współpracować z kartami 2GB Kingstone. Sprawę załatwia patch do kart typu SDHC i wtedy można cieszyć się pamięcią co najmniej 4GB :) Kolejnym nie fartem było spalenie się ładowarki samochodowej. Co do samego urządzenia to jestem zadowolony. System (WM 6.0 Pro) jest stabilny i się nie zawiesza. Może gigantem szybkości nie jest ale procesor spokojnie można podkręcić z 200 Mhz na 260 Mhz ( ja używam do tego Battery Status). Zaczyna wtedy działać zauważalnie szybciej i nic złego się z nim nie dzieje. Dla mnie wbudowany GPS był warunkiem koniecznym i jestem z tego rozwiązania zadowolony.
Co do obudowy to jest solidna, częściowo jest metalowa. Nic się nie wyciera, nie skrzypi. Bateria trzyma dość długo, u mnie jakieś 4 dni. Na włączonej navi, na samej baterii będzie działać około 5 h.
Osobiście mogę P526 polecić.

*

Offline deyot

• *
  • 69
  • Sprzęt: Samsung i5700
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 12, 2008, 15:36:34 »
Witam.
To ja może o P525. Mam kupionego z drugiej ręki jakoś pół roku temu. Dosyć szybki (proces 400MHz, który jeszcze daje się sporo podkręcić). Jeśli właśnie chodzi o filmy to procek 200MHz może być ciut, ciut za słaby. Dosyć wygodna klawiaturka z możliwością wgrania nieoficjalnego polskiego słownika T9 (dzięki koledze @adex1234 z forum). Nic się na razie nie psuje. Otarcia są ale to od poprzedniego użytkownika. Ja swojego noszę w kieszeni spodni, codziennie i nie wpłynęło to na niego jakoś specjalnie negatywnie. Na razie. Jasny, wyraźny ekran (przynajmniej w porównaniu z moim poprzednim Magicianem). Niestety, oficjalnie tylko system WM5, co zresztą dla mnie nie jest wadą ale nie używałem nigdy urządzenia z MW6. Chyba odrobinkę większy niż P526 i na pewno sporo większy niż P320. Karty, niestety tylko zwykłe SD. Próbowałem zmusić go do współpracy z SDHC ale się nie udało, więc karty maksymalnie 4GB. No i tylko miniSD, które coraz trudniej dostać. Komputerek działa stabilnie mimo, że mam poinstalowane bardzo różne oprogramowanie. Trzeba się nieźle postarać, żeby go zawiesić. Aparat 2MPx z autofocusem - całkiem, całkiem. Zauważyłem tylko, że czasami ma problemy z zapisywaniem robionych zdjęć na kartę SD.

*

Offline zdzieb

• 9
  • Sprzęt: Htc Mozart Moto Defy
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 12, 2008, 22:38:43 »
Ja mam p320 jestem bardzo zadowolony,Win 6,1 -bardzo stabilny .bateria do 4 dni -używam go glównie jako telefonu -bardzo dobry zasięg.
Testowałem go na simie z blueconnect  ładnie się przegąda interet. No i mały -używam kabury od D900.Jedyny minus dla mnie to brak
alternatywnego oprogramowania. mam 410 ze strony Asusa.Karta  8GB micro SDHC. Procesor podkręca mi się do 320 na TCMP-można
normalnie oglądać filmy MPG AVI DIVIX .
Pozdrawiam

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 12, 2008, 22:51:03 »
wlasciwie to najbardziej przekonany jestem do p525. dzieki wszystkim za odpowiedzi. troche martwi mnie spraw kart SDHC :( przewertowalem dzial pod tym katem ale niczego ciekawego-tzn wyjasnianacego sprawe do konca nie znalazlem :(

*

Offline PrzemkoPW

• *
  • 74
  • Sprzęt: Asus P526, SanDisk SDHC 4GB
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 13, 2008, 13:23:40 »
Obsługa kart typu SDHC zaczyna się od WM6 i to też nie zawsze w standardzie. W P526 trzeba wgrać patcha (jest dostępny na stronie Asusa lub np. na www.asuspda.pl). Po wgraniu karty SDHC śmigają. Co do P525 to chyba gdzieś do niego można znaleźć WM6 ale czy tam będzie ten patch działać to nie mam pojęcia.