karciocha pamieciuch P535 WM6.0

• 9 Odpowiedzi
  • 1595 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

karciocha pamieciuch P535 WM6.0
« dnia: Lipiec 21, 2008, 10:56:58 »
witam

jakie karty pamieci obsluguje asus p535 z WM6.0 (maksymalna pojemnosc, sdhc)?
przegladajac forum jest kilka tematow zwiazany z kartami pamieci, sa dostepne jakies poprawki do jakiegos asusa seri A pozwalajace zstosowac karty sdhc, w innym poscie znalazlem jakies poprawki do inny palmtopow jednak nic nie ma do P535.
jaka maksymalna karte moge zastosowac do tego modelu i czy moze to byc sdhc, ewentualnie czy sa jakies poprawki pozwalajace na uzywanie kart w standardzie sdhc?

z gory dziekuje za odpowiedz
pozdrawiam
krzysiek

*

Offline xaltuton

• 396
    • http://www.xaltuton.com
  • Sprzęt: F-S N560, Asus P535, Samsung  I8000, Sony Xperia Z
Odp: karciocha pamieciuch P535 WM6.0
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 21, 2008, 12:29:55 »
witam

przegladajac forum jest kilka tematow zwiazany z kartami pamieci, sa dostepne jakies poprawki do jakiegos asusa seri A pozwalajace zstosowac karty sdhc, w innym poscie znalazlem jakies poprawki do inny palmtopow jednak nic nie ma do P535.
jaka maksymalna karte moge zastosowac do tego modelu i czy moze to byc sdhc, ewentualnie czy sa jakies poprawki pozwalajace na uzywanie kart w standardzie sdhc?

z gory dziekuje za odpowiedz

Cos wiec slabo przegladales te forum, jest watek (przeze mnie zreszta zalozony) dotyczacy tego tematu.
W skrocie: p535 obsluguje karty sdhc, ale wymagane sa odpowiednie wpisy do rejestru.
Chodzaca na pewno karta sdhc 4GB jest kingston class 4. A jak chodzi 4 to i 8 bedzie.
Gdzie wszyscy myślą tak samo, nikt nie myśli zbyt wiele.

*

Offline BaGRoS

• 641
    • Bielizna damska
  • Sprzęt: HTC Touch PRO + Samsung OMNIA 8GB x2szt
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 21, 2008, 13:12:50 »
witam

[...]jednak nic nie ma do P535.
[...]

Dokładnie o tym modelu pisze w jednym z wątków. Wiem, bo wpisałem te dodatkowe wpisy do rejestru i używam 4GB SDHC.
8) BaGRoS 8)
REGULAMIN!

*

Offline jakubkameleon

• *
  • 87
  • ROM 0.22 Sorg/Asus/ Clean & Clear ROM 1.30/G900/
  • Sprzęt: Asus p750 + Toshiba G900
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 21, 2008, 20:33:21 »
Ja tylko dorzucę, że po modyfikacji rejestru p535 karta 4GB sdhc Kingstona działa ale, urządzenie nie wchdzi w stan uśpienia co wiąże się z szybszym rozładowaniem baterii....

*

Offline BaGRoS

• 641
    • Bielizna damska
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 21, 2008, 22:48:47 »
Co to znaczy nie wchodzi w stan uśpienia? Widzisz, że się nie usypia? Wyświetlacz się nie wyłącza?
8) BaGRoS 8)
REGULAMIN!

*

Offline SuperMario

• 18
  • Sprzęt: Galaxy Ace
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 27, 2008, 23:07:55 »
Od kilku tygodni używam SDHC 8GB i nie mam najmniejszego problemy z tą kartą. Oczywiście wcześniej zmieniłem ręcznie dwa wpisy w rejestrze.

Nie widzę też różnicy w rozładowywaniu się baterii oraz "usypianiu" telefonu

*

Offline jakubkameleon

• *
  • 87
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 29, 2008, 01:40:01 »
Co to znaczy nie wchodzi w stan uśpienia? Widzisz, że się nie usypia? Wyświetlacz się nie wyłącza?

zwracam honor nie potrafię tego przełożyć na język użytkownika :) po prostu spójrz na klucze rejestru które są modyfikowane to klucze od zarządzania energią, czemu karta wcześniej działała póki nie zostawiłem w spokoju Asusa przez kilka godzin wtedy dostęp do karty z tego co pamiętam "Błąd kod 13" po protu telefon tak jak człowiek który śpi zużywa mniej energii a przez modyfikacje kluczy wyłączamy mu sen....

*

Offline xaltuton

• 396
    • http://www.xaltuton.com
  • Sprzęt: F-S N560, Asus P535, Samsung  I8000, Sony Xperia Z
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 29, 2008, 12:36:34 »

zwracam honor nie potrafię tego przełożyć na język użytkownika :) po prostu spójrz na klucze rejestru które są modyfikowane to klucze od zarządzania energią, czemu karta wcześniej działała póki nie zostawiłem w spokoju Asusa przez kilka godzin wtedy dostęp do karty z tego co pamiętam "Błąd kod 13" po protu telefon tak jak człowiek który śpi zużywa mniej energii a przez modyfikacje kluczy wyłączamy mu sen....

No, a robiles pomiary w praktyce czy tylko teoretyzujesz
Bo, ze karta zuzywa wiecej pradu to prawda, ale pytanie czy przeklada sie to na 5 czy 10 minut krotszego dzialania pocketa?
Bo nie sadze, ze na wiecej, biorac pod uwage fakt, ze PDA laduje sie czesto i nie ma odpowiednio dlugiego czasu
pomiedzy ladowaniami aby prad zuyty przez karte w jakis szczegolnie zauwazalny sposob skrocil zywotnosc baterii...
Uwierz mie, ze WiFi czy nawet sam wyswietlacz zuzywa tyle energii, ze to co zuzyje karta jest smiesznie male i nie ma sie czym przejmowac.
Gdzie wszyscy myślą tak samo, nikt nie myśli zbyt wiele.

*

Offline jakubkameleon

• *
  • 87
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 29, 2008, 21:43:01 »
Dużo racji jest w twoich słowach, ale wszytko to zależy jak używamy PDA jeśli dużo i ładujemy często to zgodze się nie odczuje się różnicy, ja przez kilka dni używałem go na trybie procesora turbo przed modyfikacją rejestru i po używając go bardzo mało! W sumie chciałęm zobaczyć jak leżąc nie ruszany tylko patrzyłem na spadek baterii i uwieżcie mi że na trybie turbo różnica przed i po modyfikacji rejestru była zauważalna!!! Teraz używam trybu automatycznego i fakt nie jest już tak odczuwalne ale wiadomo trochę zrzera prądu bo nie odłącza karty tak jak przed modyfikacją rejestru niby mały ubytek ale jakby tak sumować to i tamto to wyjdzie trochę rzeczy które marnotrawią baterię a można by przemyśleć to i zaoszczędzić :)

*

Offline BaGRoS

• 641
    • Bielizna damska
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 04, 2008, 21:46:27 »
Po prostu karta ma wewnętrzne sposoby oszczędzania energii.
8) BaGRoS 8)
REGULAMIN!