Czy ktoś ma ASUS`a P535?

• 104 Odpowiedzi
  • 18804 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline AndiC

• *
  • 77
  • Sprzęt: ASUS P535/Omnia
Odp: Czy ktoś ma ASUS`a P535?
« Odpowiedź #90 dnia: Kwiecień 07, 2007, 18:45:08 »
barek74-to jak dlamnie najwieksza i zarazem jedyna wada Asusa on nie posiada na pokładzie radia

*

Offline barek74

• 384
  • Sprzęt: różnie to bywało, obecnieBB BOLD9900 i Galaxy SIII
« Odpowiedź #91 dnia: Kwiecień 08, 2007, 10:00:25 »
Trochę szkoda- chce kupić coś co idealnie wpisywało by się w skrót PDA(Pocket/personal Digital Assistant)
Czyli kieszonkowe jak najwięcej funkcji;
www i poczta, podgląd i prosta edycja dokumentów, GPS, troche gierek i multimediów, właśnie radio, rezerwowy tel., bo gadam bardzo dużo i do tego musi być zwykła komórka bez wodotrysków, a w PDA własny moduł GSM jest po to, żeby używanie PDA nie kolidowało z normalnym funkcjonowaniem tel.
Wygląda na to, że najbardziej mi pasują na tę chwil; Eteny x500 i m700, HTC Artemis lub właśnie Asus P535.

barek ;-)

« Odpowiedź #92 dnia: Czerwiec 22, 2007, 18:53:52 »
Właśnie sobie to "cacko" sprawiłem..... i się nieco zdenerwowałem....zwiesza się średni 3 razy dziennie. Pomaga jedynie wyjęcie baterii na kilka minut... niestety nie zawsze. NA dzień dzisiejszy jestem co najmniej "zawiedziony" Posiadam "to coś' od 2 dni.. i już czeka mnie "spotkanie" z serwisem...dramat  >:(

*

Offline Baseciq

• 24
  • Sprzęt: Asus P535 / MDA Vario
« Odpowiedź #93 dnia: Lipiec 10, 2007, 22:38:16 »
Skoro i tak masz go oddać do serwisu (utrata danych) - spróbuj zrobić "przywrócenie ustawień domyślnych", czyli z tego co się zapoznałem z terminologią hard reset.

U mnie zaraz po kupieniu 535 niemiłosiernie się wieszał. Drugiego dnia zrobiłem pełny reset i od tamtego czasu jest okej.

*

Offline jotka

• 38
« Odpowiedź #94 dnia: Sierpień 16, 2007, 15:51:24 »
Jeśli tak, to proszę o opinie. Zamierzam się z zakupem tego czegoś.

ja kupiłem jakiś miesiąc temu. Wcześniej długo wybierałem pda, czytałem o problemach z asusem etc etc. Zdecydowałem się i nie żałuję, super sprzęcik. Zwróć uwagę, że na forum zwykle piszą ludzie, którzy mają jakiś z nim problem, bo Ci u których wszystko jest ok nie mają po co :) generalnie - polecam, sprzęt jest naprawdę ekstra. :ok:
Napisane: Sierpień 16, 2007, 15:50:38
Właśnie sobie to "cacko" sprawiłem..... i się nieco zdenerwowałem....zwiesza się średni 3 razy dziennie. Pomaga jedynie wyjęcie baterii na kilka minut... niestety nie zawsze. NA dzień dzisiejszy jestem co najmniej "zawiedziony" Posiadam "to coś' od 2 dni.. i już czeka mnie "spotkanie" z serwisem...dramat  >:(

może nainstalowałeś jakiegoś dziadostwa...

« Odpowiedź #95 dnia: Sierpień 27, 2007, 20:03:31 »
Także kupiłem jakiś miesiąc temu i jestem zadowolony. Dziwne jest to że przez pierwsze 2-3 tygodnie bateria trzymała mi 24-38h przy średnim użytkowaniu a po miesiącu teraz trzyma mi spokojnie 3 dni, a bawię się nim podobnie.

Pytanie do posiadaczy: Czy jak macie podpiętego do wtyczki zapalniczkowej w samochodzie to cały czas jest na symbolu baterii wtyczka (ładowanie)?U mnie raz jest raz nie ma i czerpie wtedy z baterii. Podejżewam że coś nie tak z zasilaczem jest nie tak, bo dioda się normalnie świeci a ładowania brak.

*

Offline Arapaho

• **
  • 143
  • IF GOD MADE MOTORCYCLES, DEVIL WOULD MAKE THE VMAX
  • Sprzęt: Samsung Galaxy SII + Galaxy Note 10.1 + NR560BF
« Odpowiedź #96 dnia: Sierpień 27, 2007, 23:12:25 »
Pytanie do posiadaczy: Czy jak macie podpiętego do wtyczki zapalniczkowej w samochodzie to cały czas jest na symbolu baterii wtyczka (ładowanie)?U mnie raz jest raz nie ma i czerpie wtedy z baterii. Podejżewam że coś nie tak z zasilaczem jest nie tak, bo dioda się normalnie świeci a ładowania brak.

Kurcze, myślałem, że mam jakąś przerwę na przewodzie, bo mam takie same objawy. Teraz widzę, że coś w tym jest. Może inni też to zauważyli. U mnie objaw jest taki, jakby ładowarka gdzieś nie kontaktowała. Dioda na ładowarce się świeci, ale na urządzeniu czasami zamiast czerwonej diody, miga zielona tak jak podczas normalnego urzytkowania z baterii.
BYŁO: Compaq ipaq 3650, 3950, Mio A201, Asus A636, Asus P535, HTC Diamond, Samsung GALAXY SII, jest Samsung ACE4 + Galaxy Note 10.1 + GALAXY S 10.5 oraz NR560BF

*

Offline longu

• 760
  • Sprzęt: Garmin-Asus M10, HTC Diamond, SE Xperia Ray
« Odpowiedź #97 dnia: Sierpień 27, 2007, 23:26:43 »
Niestety mam to samo ;-(
Pozdrowionka.
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray

« Odpowiedź #98 dnia: Sierpień 28, 2007, 07:46:21 »
Z tego wynika że jeszcze dzisiaj zamawiam na allegro jakąś ładowarkę samochodową na miniUSB, bo to ewidentna wina ładowarki. Wiecie może jaki maksymalny prąd potrzebny jest Asi ?

*

Offline jotka

• 38
« Odpowiedź #99 dnia: Wrzesień 01, 2007, 06:56:11 »
Wiecie może jaki maksymalny prąd potrzebny jest Asi ?

Asi? :lol:  :E

*

Offline Wojtek-P

• *
  • 53
  • Sprzęt: Asus p535
« Odpowiedź #100 dnia: Wrzesień 02, 2007, 14:34:30 »
Także kupiłem jakiś miesiąc temu i jestem zadowolony. Dziwne jest to że przez pierwsze 2-3 tygodnie bateria trzymała mi 24-38h przy średnim użytkowaniu a po miesiącu teraz trzyma mi spokojnie 3 dni, a bawię się nim podobnie.

Miałem podobnie, jednak okazało się, że ładowarka nie trzyma się wystarczająco mocno w gnieździe zapalniczki. Co ciekawe, w innym aucie dobrze siedziała :mrgreen:

« Odpowiedź #101 dnia: Wrzesień 02, 2007, 21:04:09 »

Miałem podobnie, jednak okazało się, że ładowarka nie trzyma się wystarczająco mocno w gnieździe zapalniczki. Co ciekawe, w innym aucie dobrze siedziała :mrgreen:

Widzisz u mnie tak nie jest.  Dioda swieci i wtyczka trzyma się dobrze, ale dzisiaj zauważyłem ( jak ktoś ma podobny problem to niech to sprawdzi u siebie i da znać tu na forum), że jak po odpaleniu samochodu wsadzę wtyczkę w miejsce zapalniczki i dopiero do gniazda USB to pojawia się wtyczka na wskaźniku baterii i normalnie ładuje.
Jak podepnę wcześniej przed odpaleniem silnika to pojawi się ale po zapaleniu samochodu znowu jej nie ma.

Proszę sprawdzić jak jest u was.

*

Offline MaXyM

• 469
« Odpowiedź #102 dnia: Wrzesień 04, 2007, 11:59:03 »
U mnie to obojetne w jaki sposob opdlacze. wez pod uwage, ze uruchamiajac silnik, wszystkie urzadzenia sa na chwile odlaczane (w niektorych autach). ten czasowy zanik zasilania moze powodowac to co zauwazasz jako znikniecie "wtyczki" ladowania.

Natomiast u mnie tez to co sie wklada do zapalniczki trzyma jakby nie chcialo. na poczatku w ogole nie dzialalo. musialem krecic wciskac etc.. juz mialem wyminiac gniazdo zapalniczki ale cena wymiany mnie przerazila. na szczescie zaczelo to jakos dzialac
HTC HD | radio: 1.17.25.09 | OS: Energy 23569 Titanium 14.Jul1010 | spb MobileShell

« Odpowiedź #103 dnia: Wrzesień 13, 2007, 15:34:47 »
W moim przypadku przyczyną przerw w zasilaniu PDA był zły kontakt przedłużacza w gnieździe zapalniczki. Co czasami zauważałem dopiero po dłuższym czasie, kiedy P535 sygnalizował niski stan naładowania baterii. Szczególnie bolesne, kiedy właśnie miało się wyjść z samochodu.

*

Offline Arapaho

• **
  • 143
  • IF GOD MADE MOTORCYCLES, DEVIL WOULD MAKE THE VMAX
  • Sprzęt: Samsung Galaxy SII + Galaxy Note 10.1 + NR560BF
« Odpowiedź #104 dnia: Wrzesień 14, 2007, 10:24:20 »
No tak, ale np. u mnie, dioda na ładowarce świeci się cały czas, natomiast ładowanie raz jest, a raz go niema.
BYŁO: Compaq ipaq 3650, 3950, Mio A201, Asus A636, Asus P535, HTC Diamond, Samsung GALAXY SII, jest Samsung ACE4 + Galaxy Note 10.1 + GALAXY S 10.5 oraz NR560BF