Czy ktoś ma ASUS`a P535?

• 104 Odpowiedzi
  • 18791 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline longu

• 760
  • Sprzęt: Garmin-Asus M10, HTC Diamond, SE Xperia Ray
Czy ktoś ma ASUS`a P535?
« Odpowiedź #30 dnia: Marzec 16, 2007, 16:26:11 »
A co ze skórzanym pokrowcem? W testach na fotkach widziałem takowy, ale w spisie przez Was podawanym go brakuje. Pytam, gdyż nie widziałem jeszcze Krusell'a do tego modelu, a w czymś trzeba będzie go nosić, jak już się na niego zdecyduję.
Pozdrowionka.
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray

*

Offline AndiC

• *
  • 77
  • Sprzęt: ASUS P535/Omnia
Czy ktoś ma ASUS`a P535?
« Odpowiedź #31 dnia: Marzec 16, 2007, 23:27:50 »
hobelik -w wielu opisach jest ten uchwyt uwzględniany poniewaz jest  tłumaczony z innych języków i nie chce im sie tego zmieniac a u nas niestety nie dodaja go do zestawu

longu- jest bardzo fajny i nawt da sie go nosic na pasku

*

Offline Klimer

• 344
    • http://www.klimer.dkp.pl
  • Sprzęt: Palmax GPS
Czy ktoś ma ASUS`a P535?
« Odpowiedź #32 dnia: Marzec 16, 2007, 23:35:13 »
Cytat: "AndiC"
hobelik -w wielu opisach jest ten uchwyt uwzględniany poniewaz jest  tłumaczony z innych języków i nie chce im sie tego zmieniac a u nas niestety nie dodaja go do zestawu

kupujesz, jest w opisie to wymagasz... nie wyobrażam sobie żeby mi powiedzieli że to tak bo oni tylko tłumaczyli... jak coś to są organy chroniące mnie i wygram swoje... bo inaczej to jawne oszustwo...
To nie tablica ogłoszeń!! Ostatni raz bez warna.

*

Offline AndiC

• *
  • 77
Czy ktoś ma ASUS`a P535?
« Odpowiedź #33 dnia: Marzec 16, 2007, 23:52:59 »
Zgadzam sie z toba ale w sklepie tak naprawde sie tym nie przejmuja odsylaja do dystrybutora a ten jeszcze gdzies .Człowiekowi nie chce sie bawic w pisanie dzwonienie , ja wydzałem na uchwyt 35 zeta i mam spokuj niestty tak włanie mysli wiekszosc ludzi

*

Offline longu

• 760
Czy ktoś ma ASUS`a P535?
« Odpowiedź #34 dnia: Marzec 16, 2007, 23:59:51 »
Cytat: "AndiC"

longu- jest bardzo fajny i nawt da sie go nosic na pasku

Czy to jest takie etui jak na zdjęciu
http://www.gpsandco.com/img/articles_pda/Asus_P535/Asus_P535_030.JPG - to na górze, które można nosić TYLKO z paskiem i to odpowiedniej grubości, czy może takie, jak na dole zdjęcia?
Pozdrowionka.
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray

*

Offline AndiC

• *
  • 77
Czy ktoś ma ASUS`a P535?
« Odpowiedź #35 dnia: Marzec 17, 2007, 21:19:26 »
To na górnym zdjęciu , faktem jest ze jest troche wąski ale tylko na naprawdę gruby pasek sa problemy

*

Offline hobelik

• 26
Czy ktoś ma ASUS`a P535?
« Odpowiedź #36 dnia: Marzec 17, 2007, 23:03:52 »
No i wyjaśniło się !!! Są 2 wersje wyposarzenia !!! Z uchwytem i bez uchwytu te z uchwytem sa droższe o około 150 zł brutto w hurcie. wiec za 150 to można naprawde wypasiony uchwyt i ładowarke i zostanie na brando nie ? :)

Czy ktoś ma ASUS`a P535?
« Odpowiedź #37 dnia: Marzec 18, 2007, 15:26:29 »
Czy ktoś wie jak zrobić Hard Reset w P535 ? no i czy wam zdarzają się problemy z telefonem??

*

Offline ejek

• **
  • 199
  • Sprzęt: Asus 636, Fujitsu-Siemens LOOX T830
Czy ktoś ma ASUS`a P535?
« Odpowiedź #38 dnia: Marzec 18, 2007, 17:53:51 »
Cytat: "kenezzz"
Czy ktoś wie jak zrobić Hard Reset w P535 ?

120 strona instrukcji obsługi mówi tak:

Restoring default factory settings
This option allows you to restore the default factory settings.

To restore default settings:

1.  Tap Start > Settings > Default Settings.
2.  Input '1234' in the Password field to confirm that
    you want to restore to default settings.
3.  Tap Ok.

You can also restore the factory settings by pressing
the UP button of the navigation key and
the reset button at the same time.

Cytat: "kenezzz"
no i czy wam zdarzają się problemy z telefonem??

To nie jest telefon :]

Czy ktoś ma ASUS`a P535?
« Odpowiedź #39 dnia: Marzec 19, 2007, 15:07:28 »
A u mnie zdarzają się problemy z telefonem następujące:
- przerywanie dźwięku w trakcie rozmowy (na krótkie chwile ok. 0,5-1s) - to zdarzało się szczególnie podczas połączeń z "komórką", ze stacjonarnym raczej nigdy;
- kilkakrotna niemożliwość dodzwonienia się podczas jazdy samochodem - zbyt słaby sygnał GSM (?) - może po prostu nie powinienem gadać w czasie jazdy;
- odmowa funcjonowania telefonu w ogóle - to zdażyło się dotąd jeden raz i został na wyświetlaczu jakiś komunikat nie do zamknięcia (reset pomógł).

Ogólnie jakość dźwięku podczas rozmów oceniam jako niższą w porównaniu z Nokią 6310.

Przy okazji: folia w Brando jest dostępna; dedykowanej stacji dokującej jeszcze nie znalazłem; uchwyt samochodowy z zestawu ma krótkie ramię (sztywne, na zawiasie); P535 w mojej dłoni leży dobrze.

*

Offline AndiC

• *
  • 77
Czy ktoś ma ASUS`a P535?
« Odpowiedź #40 dnia: Marzec 19, 2007, 22:07:45 »
Jeśli chodzi o przerywanie rozmów to fakt zdarza sie ale raczej na 0.5 s jak dla mnie nie stanowią problemu a co do zasięgu to jestem zdziwiony poniewaz u mnie jest na odwrót zasieg mam zawsze i wszędzie ,tam gdzie na innych telefonach traciłem zasieg tu nie mam takiego problemu.Jesli chodzi o zwiech to zdarza sie to niestety wszystkim urządzeniom które pracuja pod systemami operacyjnymi (WM,symbian).Ja jeszcze nie zaliczyłem na ASUSKU zwiecha , ale wszystko jeszcze przedemną.Co do jakości dzwięku to jestem zadowolony nawet bardzo,jest głosno i wyraznie to samo z drugiej strony.Pozatym im dłuzej sie bawie tym bardziej go wielbie a co za tym idzie mogę byc nie obiektywny

*

Offline m2o2

• 12
Czy ktoś ma ASUS`a P535?
« Odpowiedź #41 dnia: Marzec 19, 2007, 23:32:52 »
Nie kumam. Jak to przerywanie dźwięku przy rozmowie ? ( Wy nie jesteście słyszani czy nie słyszycie rozmówcy ? ) Może to ma jakiś związek z siecią ???

*

Offline AndiC

• *
  • 77
Czy ktoś ma ASUS`a P535?
« Odpowiedź #42 dnia: Marzec 20, 2007, 09:40:22 »
To ja nie słysze rozmówcy przez ułamek sekundy nie jest to raczej wina sieci bo takie skoki zasiegu raczej nie wystepują ale nie ma to wpływu na rozmowe (nie jest nagminne)

Czy ktoś ma ASUS`a P535?
« Odpowiedź #43 dnia: Marzec 20, 2007, 12:59:22 »
A jak to jest z Asusem? Udostepniaja nowe poprawione wersje software'u zeby zrobic upgrade?
Moze w nowej paczce bedzie poprawka do tego dzwieku?
Pozdrawiam,
  DonAndress

Czy ktoś ma ASUS`a P535?
« Odpowiedź #44 dnia: Marzec 20, 2007, 19:31:35 »
ale z tego co sie orjentuje to niema polskich poprawek do asusa p535 ani nawet updatu AKU dla WM5  wiec podejrzewam ze nie predko cos bedzie dostepne  :worried:

Czy ktoś ma ASUS`a P535?
« Odpowiedź #45 dnia: Marzec 20, 2007, 19:36:33 »
Czy ktoś z posiadaczy mógłby napisać w jakiej rozdzielczości można nagrywać filmy, jaka jest ich jakość i czy są ograniczenia czasu nagrania.
A może ktoś nagra kilka sekund filmu i umieści na jakimś serwerku ?
Z góry dzięki.

*

Offline AndiC

• *
  • 77
Czy ktoś ma ASUS`a P535?
« Odpowiedź #46 dnia: Marzec 20, 2007, 22:33:18 »
320x240 jesli chodzi o długosc to zalezy od karty pamięci co do jakosci to z nóg nie zwala norma przy 2 pixelowym aparacie , jak jest dobre swiatło to naprawde fajne i zdjecia i filmy wychodza

*

Offline AndiC

• *
  • 77
Czy ktoś ma ASUS`a P535?
« Odpowiedź #47 dnia: Marzec 22, 2007, 20:59:24 »
co do poprawek to sa na stronie Asusa . Ja narazie sie w to niebawiłem ale jak ktos zacznie to i ja sie skusze.
Tak w ramach testów to moge powiedziec ze na Automapie wszystko chodzi pieknie nie zrywa nie zawiesza po rozmowie , a na IGO 2006 niestety po rozmowie potrafi sie zawiesic (działa wszystko poza IGO,badz wyskoczy mapa i tyle) Tom toma nie mam wiec nic nie napisze w tym temacie To tyle narazie

Czy ktoś ma ASUS`a P535?
« Odpowiedź #48 dnia: Marzec 24, 2007, 10:34:03 »
a czy ktos sie spodkal z asusem p535 w jasnej Bialej obudowie ??

*

slotwik

Odp: Czy ktoś ma ASUS`a P535?
« Odpowiedź #49 dnia: Marzec 24, 2007, 21:19:06 »
Kupilem go niedawno i jestem troche zdziwiony. Przedtem uzywalem QTEK 9000 i niby windows ten sam ale rozny. Mam jedno pytanie. Jak uzywac GPS bo w sumie to nic o tym nie wiem. Czy musze miec do tego jakis zewnetrzny program a jezeli tak to jak to wszystko poustawiac. W instrukcji jest pare niedociagniec np nie moge znalezc Flight mode i ustawien domyslnych. Od opini na razie sie powstrzymam ale zachwycony nie jestem. Dzieki za ewentualne odpowiedzi.

*

Offline AndiC

• *
  • 77
« Odpowiedź #50 dnia: Marzec 25, 2007, 13:48:51 »
slotwik-jesli chodzi o GPS to zewnetrzny program jest niezbedny do nawigacji, pomiarów czy nawet pokazania z ilu satelit obecnie lapie sygnal Ustawianie jest dziecinnie proste w zakładce GPS zaznacz tylko automatycznie zarządzaj GPS-em i wszystko Ustawienia domyslne tez sa ja mam teraz zainstalowanego WisBara wiec  wszystko mam troche inaczej ale w zakładce ustawienia/sysem tam powinny sie znajdowac co do Flight mode totez jest zakladka ustawienia/połaczenia

*

slotwik

« Odpowiedź #51 dnia: Marzec 25, 2007, 14:41:33 »
dzieki za informacje. Bawie sie tym sprzetem od wczoraj, juz zdazylem sie poklocic z kobieta :-) i sprzet mi sie podoba coraz bardziej. Zainstalowalem sobie mapamap 3.0 ale nie lapie mi satelitow w budynku a nie chce mi sie wychodzic z domu. Jest jakies forum dla asusa? Takie jak xda-developers dla qteka? Gdzies gdzie mozna znalezc nowe romy itd bo na asusa to chyba nie ma co liczyc.

*

Offline AndiC

• *
  • 77
« Odpowiedź #52 dnia: Marzec 25, 2007, 20:17:11 »
W budynku sygnału nie złapiesz a co do zmiany romu to widzialem wlasnie na stronie asusa tylko ja narazie sie w to nie bawie a softu pod WM_5 jest wszedzie pelno

*

Offline mech1977

• *
  • 65
    • http://wap.doktorek.civ.pl
  • Sprzęt: FS loox720
« Odpowiedź #53 dnia: Marzec 26, 2007, 20:16:02 »
mam :)
od 2 godzin... (a wlasciwie zona go ma - ja wole mojego looxika)
narazie sie laduje
kupilem za 1995pln'ow w przez internet
w zestawie jest WSZYSTKO czyli ladowarka samochodowa i uchwyt do samochodu tez.

wlaczylem... odpalilo... co bedzie dalej to czas pokaze.
---
tam gdzie kończy się logika zaczynają się kobiety

*

Offline AndiC

• *
  • 77
« Odpowiedź #54 dnia: Marzec 26, 2007, 22:05:32 »
mech1977-Gratuluje jestem zdziwiony cena i uchwytem .Ale jeszcze bardziej (zona go ma ja wole looxika)i mam nadzieje ze zmienisz zdanie,ja tez jeszcz do niedawna myslalem ze nie ma nic lepszego od N71,potem N80 poprostu od NOKI na Symbianie ( mimo wielkiej sympati do SX1-ki) ale teraz moge stwierdzic ze jest ASUS P535 Nie chce zbyt zachwalac lepiej jak sie sam przekonasz.Przyjemnej zabawy

*

slotwik

« Odpowiedź #55 dnia: Marzec 27, 2007, 12:33:17 »
Rzeczywiście jest sygnał gps poza domem ale troche długo łapie. Trudno. Sprzęt naprawde fajny ale jakieś problemy zawsze są, np. jak rano wstaję to mam ustawioną strefe czasową w stanach. Nie wiem czy jest to problem softu który zainstalowałem z poprzedniego telefonu. Program HTC X button usunąłem dziś i zobacze jak to będzie. Ogólnie sprzecik całkiem fajny i bezawaryjny. Gdzie AndiC widziałeś nowe Romy do 535 bo ja nastronie asusa zobaczyłem tylko firmware do wersji niemieckiej, tajlandzkiej i innych takich?

*

Offline longu

• 760
« Odpowiedź #56 dnia: Marzec 27, 2007, 12:58:46 »
jak rano wstaję to mam ustawioną strefe czasową w stanach. 
U mnie jest dokładnie to samo   >:( Ale nie codziennie - niestety jeszcze nie znalazłem regularności, aby stwierdzić przyczynę ;-(
Pozdrowionka.
P.S.
Od 2 dni piszę mini test tego urządzenia ;-). Dam znać, jak będzie skończony.

*

Offline AndiC

• *
  • 77
« Odpowiedź #57 dnia: Marzec 27, 2007, 13:23:48 »
Jesli chodzi o godzine ustawcie taka sama na dom i podróz u mnie pomogło

« Odpowiedź #58 dnia: Marzec 27, 2007, 22:33:38 »
polecam skorzystać  z FAQ na stronie producenta . 
Tam  (co prawda po angielsku) ale jest napisane jak rozwiązać problem z tym czasem.   

hxxp: support. asus. com/faq/faq. aspx?SLanguage=en-us&model=P535

Dear ASUS user,

Due to some system problem of Microsoft, a particular issue, as described below, was found on mobile devices functioning under Windows Mobile 5 (WM5) OS, AKU3.  x version.   This issue has been detected on our P535 PDA Phone:

After January the 1st, 2007, if the time zone set in Home is different from that in Visiting, the system will automatically change the Home time zone.   This may affect your time, clock, and calendar settings. 

To solve the issue, set the same time zone of Home and Visiting:

1.   Tap Start > Settings > System tab > Clock & Alarms icon, or tap the clock icon on the Today screen. 

2.   Select the same time zone for Home and Visiting. 

3.   Tap Ok to save. 

A software bug caused the issue, and Microsoft is currently fixing it.   We are sorry for the inconvenience, and we appreciate your understanding and support. 

hxxp: support. microsoft. com/default. aspx?scid=kb;en-us;932472

« Ostatnia zmiana: Marzec 27, 2007, 22:35:17 wysłana przez kenezzz »

*

Offline longu

• 760
« Odpowiedź #59 dnia: Marzec 28, 2007, 01:39:18 »
Witam
Pod tym linkiem znajduje się obiecany test P535. Zapraszam chętnych do lektury.
Pozdrowionka.