Co polecacie do obsługi GPS w P527?

• 4 Odpowiedzi
  • 1148 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline toomms

• 7
  • Sprzęt: ASUS P527
Co polecacie do obsługi GPS w P527?
« dnia: Wrzesień 01, 2008, 22:55:27 »
Witam

Jestem użytkownikiem P527. Swoją przygodę z GPS na tym urządzeniu rozpocząłem od instalacji AutoMapy 4.1.2 później zainstalowałem AutoMapę 5.0.5. Muszę przyznać, że jedna jak i druga wersja AutoMapy działa bardzo wolno i powoduje częste zawieszanie się systemu. Zdaję sobie sprawę z prędkości procesora w tym urządzeniu (200Mhz), że jest dość wolna i nie daje rady przerobić takiej ilości danych.
Może ktoś ma jakieś większe doświadczenie w tym zakresie i jest w stanie coś doradzić? Może jakiś inny program z mapami do GPS?

*

Offline bikekowal

• 13104
Odp: Co polecacie do obsługi GPS w P527?
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 01, 2008, 23:14:06 »
zainstaluj iGo, jest wydajniejsze niż AM.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 02, 2008, 03:22:15 »
iGO, dziala blyskawicznie, potrafil mi przeliczyc trase na nowa w sekunde, zdazaja sie przycinki, ale to w momencie gdy dosc ostro klika sie po ekranie, dla odmiany automapa zaliczala mi co chwile zwiechy, pewnie ze wzgledu na mala ilosc ramu. iGO dziala bezproblemowo o ile sie nie myle nawet przy 15mb wolnego ramu, minus jest taki ze zajmuje 6-7 mb romu, bo nie chce sie instalowac calkowicie na karcie.

*

Offline tjsz

• 46
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 02, 2008, 09:19:47 »
Witam!
U mnie bylo tak: uzywalem przez dlugi czas AutoMape 4.1.x (zainstalowana na telefonie + mapa na karcie) i do tego jeszcze TomTom V6xx zainstalowany w calosci na karcie pamieci.
Aktualnie mam AutoMape 5.0.5 (rowniez w pamieci telefonu + mapa na karcie), TomTom 6xx i od wczoraj iGo8 (dziala u mnie bez istalacji). Niestety iGo nie moge przelaczyc w pion (dziala tylko w poziomie) wiec malo uzyteczny.
Kazdy program dziala u mnie bez zastrzeżeń. Jedynie musze miec sposob na Automape. Otóż przed uruchomieniem musze wyjac karte pamieci (z mapa), uruchomic program i dopiero potem wlozyc karte i wczytac mape. Jezeli tego nie zrobie program tak jakby zawiesi mi sie albo nie uruchomi calkowicie i bedzie problem zeby go wylaczyc.

Pozdrawiam
Pozdrawiam TOmcio

*

Offline toomms

• 7
  • Sprzęt: ASUS P527
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 07, 2008, 23:29:29 »
Właśnie dzisiaj udało mi się zainstalować iGO8 na P527 i muszę przyznać, że program działa normalnie tzn. żadnych zawieszeń, płynne przeglądanie manu itp. Zobaczymy jeszcze jak ten program radzi sobie już w terenie, ale mam nadzieje, ze poradzi sobie z topografią.

Dziękuje za radę, abym spróbował iGO.