Co powiecie na temat Asusa 535

• 18 Odpowiedzi
  • 3042 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline marmatu

• 16
  • ASUS P535
Co powiecie na temat Asusa 535
« dnia: Listopad 04, 2007, 14:10:53 »
Jak w temacie. Pudełko to ma WIFI, GPS, i GSM. W sumie wszystko to czego potrzebuje. Pytanko tylko jak pod tym smigają gierki i inne ciekawe programiki. Cena jest niestety troszke zaporowa bo na Allegro zaczyna sie od 1730 zl ale i to przeboleje jak bedzie sie sprawdzal.
Prosze o opinie tych co juz go uzywaja i nie tylko :)

*

Offline Wojtek-P

• *
  • 53
  • Sprzęt: Asus p535
Odp: Co powiecie na temat Asusa 535
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 04, 2007, 18:06:21 »
Procek 520 robi swoje, nie ma problemu z brakiem mocy. Natomiast poszukałbym teraz czegoś, co ma 128 RAM, mimo że mi 64 starcza jak narazie :ok:
Co do cen to zobacz na: www.skapiec.pl i www.ceneo.pl

*

Offline beria

• *
  • 71
  • Sprzęt: Samsung GT-I9100
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 04, 2007, 20:09:42 »
Ja mam dopiero 2 tygodnie i nie narzekam :)

Jesli chodzi o ceny to ja 1658 zl bodaj z przesylka w firmie koyto - ale musisz sie zdobyc na cierpliwosc :)
Remember, AMATEURS built the ARK --- PROFESSIONALS built the TITANIC.

*

Offline fistach1992

• 7
  • ASUS P535 + 2GB
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 04, 2007, 21:48:05 »
Ja mam go niecały tydzień nienażekam pozatym że ma wm6 i mało darmowych programów jest

*

slotwik

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 04, 2007, 22:08:26 »
U mnie wszystko działa znakomicie. Mam porównanie tylko z Uniwersalem. Bateria, GPS, gierki i programy bez zarzutu. Jedyne co męczy to 320x240 i brak klawiatury. Kwestia przyzwyczajenia.

*

Offline Ogdovsky

• *
  • 62
  • Aight!
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 06, 2007, 11:22:37 »
U mnie wszystko działa znakomicie. Mam porównanie tylko z Uniwersalem. Bateria, GPS, gierki i programy bez zarzutu. Jedyne co męczy to 320x240 i brak klawiatury. Kwestia przyzwyczajenia.

tez przeszedłem z universala ;) brak klawiatury nie jest taki uciazliwy (pocketcm keyboard i juz), a lepsza ekranowa niz krecenie ekranem w uni ;) qvga - na poczatku bylo dziwnie ale sie przyzwyczailem i nie narzekam ;)
HTC Universal -> Asus P535 -> HTC TyTN II -> HTC Touch Diamond

*

Offline marmatu

• 16
  • ASUS P535
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 01, 2007, 17:36:49 »
No to Panie i Panowie Asus P535 zakupiony :)

*

Offline Wojtek-P

• *
  • 53
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 01, 2007, 19:48:40 »
 :ok:
To widzę, że szykuje się nieprzespana noc :mrgreen:
Najpierw oswój się z WM6, a potem zacznij instalować podstawowe progsy :wink:

Aaa, zapomniałbym. Kup od razu folię ochronną Brando - cena wysoka, ale jakość na równie wysokim poziomie :). Ja sugeruję założyć Protector Plus -  matowa folia, fajnie się na niej pisze i widać ekran przy dużym nasłonecznieniu. Ekranik w p535 bardzo szybko się rysuje (a co ciekawe ekran w MDA III długo daje radę bez folii), więc zakładaj jak najszybciej :mrgreen:

*

Offline DonVito

• 9
  • Sprzęt: Asus P535
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 02, 2007, 00:32:02 »
ja za swojego zapłaciłem 1760zł i jechałem po niego 160km (w obie strony) ale było warto   B) jedynie do czego mogę się przyczepić to jego dziwne zawieszki, bez soft resetu lub restartu raz na dzień się nie obejdzie. Po przesiadce nokiofona 6280 różnica kolosalna, auto mapa działa pięknie. Co do folii to ja narazie używam jakieś zwykłej ale szykuje się zakup już Brando i kilku akcesori (rozgałęźnik pod gniazdko zapalniczki,2 bateria i etui alu). Ogólnie to p535 jest świetnym wyborem, WM6 nie taki straszny i na brak klawiatury sprzętowej nie narzekam wirtualna daje radę. A i słuchawki mogły by być lepszej jakości u mnie już wysiadła jedna (lewa) chyba że coś źle zrobiłem? Jedynie jak dam 'balance' max na lewą to daję rade słuchać.

*

Offline gvesiosz

• 37
  • Sprzęt: Asus P535 + Kingston 2 GB
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 02, 2007, 10:46:06 »
U mnie od 8 dni użytkowania ani razu się nie zawiesił. Problemów żadnych innych także nie zauważyłem. Polecam każdemu kto się nie może zdecydować.

Dałem 1589 zł z dostawą. Chyba obecnie najlepsza cena na rynku. Do tego 62zl za karte minisd i czytnik oraz folia brando 35 zł.

*

Offline marmatu

• 16
  • ASUS P535
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 11, 2007, 18:38:55 »
No to teraz ja opisze swoje wrazenia. Bawie sie nim tydzien i jak narazie jestem zadowolony. Nie sprawdzily sie tu wypowiedzi niektorych o czestym zawieszaniu sie wm6. Testowalem go na wszystkie strony i nic sie nie stalo. Informacja o szlyszanych szumach przez osoby do ktorych sie dzwoni tez naszczescie sie nie potwierdzila. Bateria starczala mi na okolo 2 dni intensywnej zabawy do czasu jak nie kupilem karty 2GB i nie zainstalowalem AutoMapy. Tutaj stwierdzam ze uruchomiony GPS jest bardzo baterio zerny. Bateria wytrzymala mi zaledwie 3 godziny 4 godziny.
Ogulnie jestem zadowolony z zakupu i polecam go wszystkim choc jako maszynka do gier sie nie zbytnio nie nadaje ze wzgledu na zbyt maly wyswietlasz. Z drugiej strony jakie urzadzenie miesci w sobie telefon, nawigacje i maly komputer :)   

Dobrze zabawa zabawa jadnak zaczely sie teraz male schody.
Po pierwsze powiedzcie mi ludzie jak przeniesc kontakty z Nokii 6610i do tego cacka zwanego Asusem 535. Zaznaczam ze wspomniana nokia nie posiada Bluetootha tylko Irde :(

Nastepne pytanko czy mozna polaczyc sie z internetem laczaz sie z kompem poprzez Bluetootha. Komputer natomiast ma polaczenie z netem poprzez iPlusa.

« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 11, 2007, 22:34:33 »
przekopiuj kontakty na karte sim ?

*

Offline marmatu

• 16
  • ASUS P535
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 11, 2007, 22:40:45 »
Myslalem nad tym ale na karte SIM nie zapisze nic wicej poza imieniem, nazwiskiem i jednym numerem telefonu. Pozostanie mi jeszcze 2 a czasem i 3 numer telefonu do tego adres zamieszkania i adres email.

« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 11, 2007, 22:46:09 »
a masz przynajmniej kabelek do tej nokii ?

*

Offline Primo555

• 46
« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 12, 2007, 00:37:24 »
Wprowadz wszystko recznie   B)

*

Offline marmatu

• 16
  • ASUS P535
« Odpowiedź #15 dnia: Grudzień 12, 2007, 11:16:43 »
Kabelka nie posiadam, jednak to nie stanowi problemu bo tak jak wspomnialem telefon ma Irde wiec mogę sie komunikowac z Laptopem poprzez Irde.

Wprowadz wszystko recznie   B)

Jeśli kolega bezinteresownie zechce wprowadzic mi ponad 500 pozycji w telefonie to chetnie skorzystam.

*

Offline JK1

• 3
« Odpowiedź #16 dnia: Grudzień 12, 2007, 19:40:00 »

Nastepne pytanko czy mozna polaczyc sie z internetem laczaz sie z kompem poprzez Bluetootha. Komputer natomiast ma polaczenie z netem poprzez iPlusa.

Z tego co wiem interface Bluetooth nie może służyć do udostępniania internetu (a rozumiem, że to chcesz osiągnąć). Może laptop ma WiFi? Można wtedy postawić sieć WiFi z laptopa i tak udostępnić internet dla Asusa.

JK

*

Offline marmatu

• 16
  • ASUS P535
« Odpowiedź #17 dnia: Grudzień 12, 2007, 22:35:21 »
W sumie to udostepnianie netu poprzez WIFI z laptopa to dobry pomysl. Tylko jak mam zrobic wifi w kompie jako punkt dostepowy??

*

Offline Sum

• **
  • 136
  • Sprzęt: OMNIA i8000 ROM NXXJH2
« Odpowiedź #18 dnia: Grudzień 12, 2007, 23:37:27 »

Po pierwsze powiedzcie mi ludzie jak przeniesc kontakty z Nokii 6610i do tego cacka zwanego Asusem 535. Zaznaczam ze wspomniana nokia nie posiada Bluetootha tylko Irde :(

Widzę, że moi poprzednicy snują domysły, podaję Ci więc moje konkretne doswiadczenia.

Od około miesiąca mam ASUSA i problem skopiowania dotyczył całej książki telefonicznej - wszystkie kontakty (ok. 500 wpisów) trzymałem w pamięci telefonu NOKIA 6230i z uwagi na fakt, że miałem rozszerzone wpisy, nie mówiąc o polskich literkach... Ponieważ za pomocą oprogramowania Nokia PC Suite synchronizowałem kontakty na bieżąco z książką adresową Windowsa (ja korzystam z bluetooth, ale można IrDA lub kabel) miałem plik ksiązki już gotowy. Do synchronizacji stworzyłem na początku nowy, pusty plik książki, aby nie mieszać sobie wpisów z oryginalnego programu pocztowego (w synchronizacji Nokia PC Suite można wskazać dowolną lokalizację pliku). Przed synchronizacją na potrzeby dalszego eksportu (nawet do innej NOKII) należy jednak trochę popracować nad wpisami w telefonie -  należy numerom telefonów przydzielić zgodnie z opcjami w telefonie ich typ (komórka, dom, biuro itd.). Wpisy zrobione na szybko jako "ogólny" znikają, pozostaje sama nazwa kontaktu bo brak takiej kategorii w książce adresowej! Ponieważ używam Outlook Expressa nie miałem możliwości synchronizacji z ASUSem, ale ściągnąłem wersję testową pełnego Outlooka (link dostajemy z P535), zainstalowałem, zaimportowałem kontakty a następnie dokonałem synchronizacji z P535. Droga trochę wydłużona, ale opłacało się, bo mimo wszystko szybko to poszło, a sama myśl o ręcznym przenoszeniu 500 wpisów to był koszmar...

Jeśli zaś chodzi o połączenie z internetem przez bluetooth z wykorzystaniem iPlusa w PC (lub innego łącza z internetem), to też chodzi bez problemu - ustawiłem synchronizację ActiveSync przez bluetooth, a z chwilą, kiedy uruchomię synchronizację, mogę korzystać z internetu również na P535. Prędkość połączenia jest wolniejsza ze względu na przepustowość bluetooth, ale poza tym chodzi bez zastrzeżeń  :ok:

Oczywiście, jeśli mamy możliwość podłączenia się po Wi-Fi, to jest to najlepsze rozwiązanie (co je tez czynię...). Powodzenia  :)