Po pierwsze powiedzcie mi ludzie jak przeniesc kontakty z Nokii 6610i do tego cacka zwanego Asusem 535. Zaznaczam ze wspomniana nokia nie posiada Bluetootha tylko Irde 
Nastepne pytanko czy mozna polaczyc sie z internetem laczaz sie z kompem poprzez Bluetootha. Komputer natomiast ma polaczenie z netem poprzez iPlusa.
Widzę, że moi poprzednicy snują domysły, podaję Ci więc moje konkretne doswiadczenia.
Od około miesiąca mam ASUSA i problem skopiowania dotyczył całej książki telefonicznej - wszystkie kontakty (ok. 500 wpisów) trzymałem w pamięci telefonu NOKIA 6230i z uwagi na fakt, że miałem rozszerzone wpisy, nie mówiąc o polskich literkach... Ponieważ za pomocą oprogramowania Nokia PC Suite synchronizowałem kontakty na bieżąco z książką adresową Windowsa (ja korzystam z bluetooth, ale można IrDA lub kabel) miałem plik ksiązki już gotowy. Do synchronizacji stworzyłem na początku nowy, pusty plik książki, aby nie mieszać sobie wpisów z oryginalnego programu pocztowego (w synchronizacji Nokia PC Suite można wskazać dowolną lokalizację pliku). Przed synchronizacją na potrzeby dalszego eksportu (nawet do innej NOKII) należy jednak trochę popracować nad wpisami w telefonie - należy numerom telefonów przydzielić zgodnie z opcjami w telefonie ich typ (komórka, dom, biuro itd.). Wpisy zrobione na szybko jako "ogólny" znikają, pozostaje sama nazwa kontaktu bo brak takiej kategorii w książce adresowej! Ponieważ używam Outlook Expressa nie miałem możliwości synchronizacji z ASUSem, ale ściągnąłem wersję testową pełnego Outlooka (link dostajemy z P535), zainstalowałem, zaimportowałem kontakty a następnie dokonałem synchronizacji z P535. Droga trochę wydłużona, ale opłacało się, bo mimo wszystko szybko to poszło, a sama myśl o ręcznym przenoszeniu 500 wpisów to był koszmar...
Jeśli zaś chodzi o połączenie z internetem przez bluetooth z wykorzystaniem iPlusa w PC (lub innego łącza z internetem), to też chodzi bez problemu - ustawiłem synchronizację ActiveSync przez bluetooth, a z chwilą, kiedy uruchomię synchronizację, mogę korzystać z internetu również na P535. Prędkość połączenia jest wolniejsza ze względu na przepustowość bluetooth, ale poza tym chodzi bez zastrzeżeń

Oczywiście, jeśli mamy możliwość podłączenia się po Wi-Fi, to jest to najlepsze rozwiązanie (co je tez czynię...). Powodzenia