Automapa i bateria

• 11 Odpowiedzi
  • 3194 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline gvesiosz

• 37
  • Sprzęt: Asus P535 + Kingston 2 GB
Automapa i bateria
« dnia: Grudzień 01, 2007, 10:16:36 »
Zakładam ten wątek bo zauważyłem coś niepokojącego.

Posiadam Automapę 4.1.2. Przed jej instalacją poziom wskaźnika baterii spadał w nocy o około 3%. Po instalacji jest to 5-6%.

Dodam jeszcze że w ustawieniach automapy odznaczyłem Zarządzaj ekranem i energią, gdyż bez tego asus na przechodził w stan uśpienia.

Przerabia ktoś podobną historię odnośnie AM? Dodam jeszcze że to WM6, więc programem Sirftech musiałem przestawić na protokół NMEA.

Chyba teraz znowu na noc zrobię HR i jeszcze raz porównam.

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Grudzień 01, 2007, 10:25:10 wysłana przez gvesiosz »

*

Offline MaŁy_RaDeK

• *
  • 98
    • Forum Avensis
  • Sprzęt: SGS2 ICS
Odp: Automapa i bateria
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 06, 2007, 18:12:05 »
I jak tam porównanie z i bez Automapy ?
Jestem bardzo ciekaw...
Mam Automapę zainstalowaną od początku używania P535 i nawet nie zwróciłem uwagi na taki stan rzeczy  :worried:

*

Offline renzan

• 9
  • Sprzęt: Asus P535
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 07, 2007, 11:32:07 »
Różnica w zużciu baterii z Automapą i bez zawsze będzie. U mnie jest podobnie. Generalnie Automapa modzi coś w zarządzaniu energią i zawsze pewien ubytek energii będzie obserwowany. Nie masz się czym przejmować bo to zadaje się standard u wszystkich  :)

PS. Zdarzają się skrajne przypadki, że po zainstalowaniu Automapy Asus wytrzymuje zaledwie 24-36 godzin.

*

Offline gvesiosz

• 37
  • Sprzęt: Asus P535 + Kingston 2 GB
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 07, 2007, 14:06:48 »
Zrobiłem testy i doszedłem do wniosku że z i bez automapy bateria trzyma podobnie. Przynajmniej wskaźnik jej spada podobnie (około 4% w nocy) Z 57% w obu przypadkach spadł w nocy na 53%.
Oczywiście testy po odznaczeniu w opcjach automapy zarządzaj energią i ekranem , bo z tą opcją po uruchomieniu automapy nie przechodzi w stan uśpienia.

Na razie ładuje telefon co 2 dzień, bo się sporo bawie.

*

Offline Ziemniaq

• *
  • 66
  • Sprzęt: ASUS A639
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 18, 2008, 11:43:03 »
Też zauważyłem takie cudo. Po instalacji AM bateria szybciej pada.

Ziemniaq
Oficjalny Dżemowy Fan Club
"Skazani na Bluesa"

*

Offline Pułkownik

• *
  • 61
  • Sprzęt: AsusP750 AM3,4,5, iGo
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 12, 2008, 22:14:59 »
Zakładam ten wątek bo zauważyłem coś niepokojącego. Posiadam Automapę 4.1.2. Przed jej instalacją poziom wskaźnika baterii spadał w nocy o około 3%. Po instalacji jest to 5-6%.
CIACH
Polecam zainstalowanie najnowszej wersji AutoMapy [już jest: 5.0.5], może cos pomoże... Oczywiście jeśli jesteś na legalu!

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 12, 2008, 22:32:23 »
Takie problemy jak wymieniasz ( a czasami większe) powoduje ta wersja AM. Dlatego nie dziw się że wszyscy odsyłają do nowszej - Naprawdę nie jest taka droga - a piratom z założenia nie pomagamy.
Czy słyszałeś o tym aby złodzieje samochodów pytali się prawowitych właścicieli jak wyłączyć  alarm gdy oni się włamują , czy też jak odblokować immobilazera?
A takie jest właśnie Twoje pytanie.
potrzebna zgoda

*

Offline DRIFT-R

• 712
  • Nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej..
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 13, 2008, 00:48:47 »
chwila, moment..... już nie pierwszy raz czytam, że jeśli ktoś ma jakieś problemy z automapą to musi mieć pirata...

Od dłuższego czasu mam oryginalną wersję automapy 4.1 i też są z nią czasem problemy...

Radziłbym nie sugerować kolegom z forum, dlatego że mają problemy z jakimś programem, że są piratami
(nawet jeśli noszą przepaskę na jednym oku, papugę na ramieniu i mają hak zamiast dłoni  :E)

A tego tekstu:

"Czy słyszałeś o tym aby złodzieje samochodów pytali się prawowitych właścicieli jak wyłączyć alarm gdy oni się włamują , czy też jak odblokować immobilazera?
A takie jest właśnie Twoje pytanie."

to nawet szkoda komentować...
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 13, 2008, 00:50:40 wysłana przez DRIFT-R »
MIO 336/ACER N50/ACER N50P/ASUS A730/MIO A701/HP 6515/SPV E650/HTC TOUCH/ASUS P525/HTC TOUCH/HTC TOUCH DUAL/HTC TyTn II Kaiser/HTC TOUCH PRO/ASUS P552/Asus P750/LG KS20/ASUS M530W/HTC VOX/DIAMOND/HD2/FLYER/DESIRE Z/ONE V/HOX(wkrótce) - moja historia z PDA

*

• 7793
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 13, 2008, 10:33:33 »
Kolego - dziwna jest Twoja odpowiedź - zwłaszcza w zakresie używania tej wersji programu i map. Od tego czasu zostały wypuszczone już wielokrotnie poprawki do programu  oraz zupełnie nowe mapy ( które są dużo bardziej poprawne). Dlatego też z prawdopodobieństwem bliskim pewności można określić tych którzy dopiero teraz widzą jakie babole są w tej wersji że nie byli legalnymi użytkownikami tego programu i że zakończyła im sie licencja.
potrzebna zgoda

*

Offline DRIFT-R

• 712
  • Nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej..
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 13, 2008, 22:26:50 »
nie byli legalnymi użytkownikami tego programu i że zakończyła im sie licencja.

Ale czy to, że komuś skończyła się licencja i ostatni upgrade, który mógł wykonać był do wersji 4.1 jest równoznaczne z tym, że jest piratem...? To chyba jakieś niporozumienie. Jeśli ktoś posiadał licencję to był legalnym posiadaczem programu, a gdy się skończyła to już nie jest? Dziwne rozumowanie, bo przecież program kupiłem na własność a jedynie nie wykupywałem dalej aktualizacji bo postanowiłem zaprzestać inwestowania w Automapę. Pech chciał że przed zakończeniem okresu gdzie mogłem zrobić upgrade nie zdążyli wypuścić nic lepszego, ale bez przesady... nie czuję się z tego powodu piratem.

To taki OT ale trochę ruszają mnie takie sugestie zwłaszcza gdy pośrednio dotyczą też mnie...
MIO 336/ACER N50/ACER N50P/ASUS A730/MIO A701/HP 6515/SPV E650/HTC TOUCH/ASUS P525/HTC TOUCH/HTC TOUCH DUAL/HTC TyTn II Kaiser/HTC TOUCH PRO/ASUS P552/Asus P750/LG KS20/ASUS M530W/HTC VOX/DIAMOND/HD2/FLYER/DESIRE Z/ONE V/HOX(wkrótce) - moja historia z PDA

*

• 7793
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 14, 2008, 00:38:07 »
Ale czy to, że komuś skończyła się licencja i ostatni upgrade, który mógł wykonać był do wersji 4.1 jest równoznaczne z tym, że jest piratem...?
A pamietasz kiedy ukazała się wersja 4.1 ?
A zauważył coś niepokojącego dzisiaj ....
Zazwyczaj jesli ktoś ma legalna wersję 4.1 ( to w celu unikniecia nieporozumień od poczartku o tym wspomina)
A wtedy nikt z nas nie zarzuci mu niczego - i z checią pomożemy - tez przechodziliśmy przez tą wersję - legalnie  :grin:
potrzebna zgoda

*

Offline awatar

• 316
  • Sprzęt: P750, SE XPERIA Arc
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 14, 2008, 10:03:06 »
Ale czy to, że komuś skończyła się licencja i ostatni upgrade, który mógł wykonać był do wersji 4.1 jest równoznaczne z tym, że jest piratem...?
A pamietasz kiedy ukazała się wersja 4.1 ?
A zauważył coś niepokojącego dzisiaj ....
Zazwyczaj jesli ktoś ma legalna wersję 4.1 ( to w celu unikniecia nieporozumień od poczartku o tym wspomina)

Będę bronił. Nie napisał też, od kiedy używa tego sprzętu, na którym zauważył objawy, więc wnioski o piracie są zbyt pochopne.