1. Zadna z wersji AM nie byla piracka. Mam legalne wersje licencjonowane na karte a nie na urzadzenie (4 byla na SD 2gb, 5 na SDHC 4gb).
Wybacz, że nie uwierzę, ale to nieistotne. Dziwne, że akurat trafiłeś na wersje, które zostały zpiracone, choć jedna z nich była jako najnowsza tylko kilka dni, a było po drodze wiele innych

Tak, czy inaczej wystarczy zaktualizować do najnowszej.
2. Jestem uzytkownikiem WM od dawna i, prosze wybaczyc, ale to co napisales w kwestii pkt.2 jest nieprawda. Kaiser (ani inne palmtopy z ktorych korzystalem) nie wybudza sie o 24. Baterie nie pdaja do rana. Moj PDA z WM 6.1 moze byc wlaczony(w tym modul telefoniczny) bez przerwy i wytrzymuje 2-3 doby (oczywiscie przy rozsadnym uzytkowaniu). Przechodzi automatycznie w stan hibernacji po 1 min, ale nie wylacza sie!
Mówiąc o wyłączeniu mam na myśli hibernację. Może się mylę, ale nie widziałem palmtopa, którego by się wyłączało całkowicie, oprócz takich, u których powoduje to softreset (np Mio 560). Nie wiem, czy wszystkie wybudzają się o 24:00, ale Acer N311, FS N560, Mio 560 to robią od czasu do czasu. Mało tego, być może zależy to od zainstalowanego softu. Temat był wielokrotnie poruszany na forum.
Z palmofonami nie miałem zbyt dużo do czynienia, ale sądzę, że tam też nie ma całkowitego wyłączania, tylko hibernowanie.
3. Oczywiscie ze te parametry nalezy ustawic. I byly ustawione. Przyciemnienie ekranu na 10 sec, przejscie w stan hibernacji (czuwania) na 1 min. Ja pisalem o innym parametrze, ktory zauwazylem tylko w Asusie. Automatyczne wlaczanie i wylaczanie modulu telefonicznego o okreslonej godzinie. I te parametry nie byly w moim egzemplarzu ustawione (czyli nie powinien nigdy samoczynnie wylaczac modulu telefonicznego)
Podstawowe pytanie to czy rano bateria była pusta, czy pełna?
Jeżeli nie była pusta, to rzeczywiście zawisł. Ale i tutaj np. moje doświadczenia z Acerem N311 też są niejednoznaczne. Przez prawie 3 lata posiadania, dopiero w ostatnim roku przestały się przydarzać zwisy w nocy (raz na parę tygodni). Systemu nie zmieniałem, więc chyba jakieś oprogramowanie mogło mieć wpływ na takie zachowanie - nie wiem.