asus problem z zasiegiem

• 5 Odpowiedzi
  • 1208 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline wrublo

• *
  • 361
    • www.wrublo.prv.pl
  • Sprzęt: Co 2 dni inny ;]
asus problem z zasiegiem
« dnia: Kwiecień 27, 2008, 15:28:06 »
witam mam telefon asus p505 ale to nie istotne chyba problem jest tego typu
wlaczam palma i wszystko smiga wkladam karte orange i ... ma max jedna kreske zasiegu ...
jak poloze kolo okna ma nawet 3 kreski a na play wogole niema zasiegu ...
jak tylko zakryje antenke zasieg znika ... czy to wina radia czy cos z antenka ?
czy wzmacniacz antenowy tu moze pomoc ? hmm ... HELP
Telefony jakie mialem ... A nie bede wymieniac bo mialem ponad 300 roznych a liczba wciaz rosnie... Milosnik GSM ;] Jak cos w naprawie moge pomoc bo tez serwisuje telefony i czasami PPC ;]

*

Offline wrublo

• *
  • 361
    • www.wrublo.prv.pl
Odp: asus problem z zasiegiem
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 28, 2008, 18:30:01 »
jezu wie ktos cos czy nie ? szkoda pisac widze ...
Telefony jakie mialem ... A nie bede wymieniac bo mialem ponad 300 roznych a liczba wciaz rosnie... Milosnik GSM ;] Jak cos w naprawie moge pomoc bo tez serwisuje telefony i czasami PPC ;]

*

Offline Arapaho

• **
  • 143
  • IF GOD MADE MOTORCYCLES, DEVIL WOULD MAKE THE VMAX
  • Sprzęt: Samsung Galaxy SII + Galaxy Note 10.1 + NR560BF
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 28, 2008, 20:34:02 »
jezu wie ktos cos czy nie ? szkoda pisac widze ...

Ale jesteś niecierpliwy....

Miałem to samo, ale po wywrotce na motocyklu, gdy telefon miałem w kieszeni spodni i na niego upadłem. Objawem usterki był bardzo słabiutki zasięg. Skończyło się na wymianie płyty głównej, tak więc bez serwisu raczej się nie obejdzie.

Pozdr,
Arapaho
BYŁO: Compaq ipaq 3650, 3950, Mio A201, Asus A636, Asus P535, HTC Diamond, Samsung GALAXY SII, jest Samsung ACE4 + Galaxy Note 10.1 + GALAXY S 10.5 oraz NR560BF

*

Offline wrublo

• *
  • 361
    • www.wrublo.prv.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 28, 2008, 21:54:42 »
Aha a twoj lapal zasieg ?? Bo moj lapie ale np Orange lapie na chwile max potem jak zakryje antenke
to spada do 0 i znowu szuka ... wystarczy ze go normalnie w reke wezme i gubi ...
A jak se lezy to 2 kreski lapie. Jak szuka i zlapie to 3-10sec ma na maxa ...

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 29, 2008, 09:51:51 »
A może w tym miejscu coś Ci po prostu kiepści zasięg? Ja tak miałem (inny telefon, kiedyś) u siebie w mieszkaniu - okazało się, że jestem na pograniczu nadajników, akurat na linii przecięcia, a jakoś tak niefortunnie były ustawione, że nie zazębiały się (po paru pismach do operatora w końcu chyba poprawili, bo i na tamtym telefonie, i teraz na "750" mam OK wszystko - ponoć jeden nadajnik "podmocnili"). Jak masz kogoś z kartą + lub Ery, to spróbuj, czy nie jest lepiej...

*

Offline wrublo

• *
  • 361
    • www.wrublo.prv.pl
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 29, 2008, 10:43:31 »
sprawdzalem na ERA PLUS PLAY I ORANGE ;] i tylko orange lapie jedna kreske zasiegu ... ;] czasami