Moze stalem sie juz dzieckiem HTC, ale Asus zaczyna mnie coraz bardziej wkurzac i irytowac.
Chyba z zadnym sprzetem nie mialem tyle "zabawy", nie wykonalem tylu SR, HR w tak krotkim czasie.
Pomijajac stosunkowo kiepskie wykonanie, obudowa nie jest do konca dobrze spasowana, badziewny rysik, wyglad jak sprzet kilka lat temu
choc to ostatnie nawet mi sie podoba, klasyczny pda to soft mnie dobija, a mialo byc tak pieknie.
Procek owszem szybki, wszystko ladnie smiga, ale dodatki od Asusa to zart, przy instalasji softu firm trzecich, ktory na innych pda dzialal bez problemu musialem wykonac kilka HR zanim znalazlem optymalna konfiguracje bo sprzet sie w ogole nie odpalal.
Jak wszystko skonfigurowalem to okazuje sie, ze korzystajac z modulu GSM w ciagu dnia jak odpale przegladarke, wi-fi po drodze resco explorera to potrafie dostac
komunikat o braku pamieci, a nie odpalam nic tak pamieciozernego, pamiec spada szybko, w Diamondzie nie mialem takiego efektu.
Dzis chce uaktualic dane gps odpalam gps catcher i zonk, aplikacja sie uruchamia i biale tlo, jak zabije proces to potrafi totalnie zawiesic sprzet.
Nie robie jakis nieziemskich kombinacji, nic nie grzebie recznie a tu takie kwiatki.
Sam juz nie wiem, a ktos na forum pisal, ze Asus to taka ambitna firma, smiem watpic.
Wsadzic szybki procek to jeszcze nie wszystko.
Podobnie jak Sirf III, niby taki super chipset, byly o to wojny na forum, o jego wyzszosci na Qualcommem, a okazuje sie, ze oparty na nim GPS Xperii potrafi szybciej lapac fix'a.
Mam nadzieje, ze jeszcze dojde z tym sprzetem do ladu i bede zadowolony.
Napisane: Marzec 26, 2009, 22:04:50
Odpalilem kilka aplikacji po SR i Asus to uciagnal, szybko wszystko chodzi, odpalil sie GPS catcher.
Sam juz nie wiem co myslec o tym sprzecie